جنگل های هیرکانی دارای ۱۸۰ گونه درختی و درختچه ای است
سوادکوه - عضو سمن مجموعه باغ های هیرکانی گفت: جنگل های هیرکانی با قدمت ۳۰ میلیون ساله دارای ۱۸۰ گونه درختی و درختچه ای و بیش از دو هزار نوع گیاهی بی نظیر است و باید حفظ شوند.

حسین حسنپور، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی در یونسکو، هدف از سفر خود با دوچرخه از بابلسر تا آستارا را ایجاد تلنگر در مسئولان بویژه مسئولان سازمان مراتع و جنگلها و محیطزیست برای حفظ و حمایت از جنگلهای هیرکانی برشمرد و افزود: در چند دهه گذشته این مسئولان در خواب بودهاند و امیدواریم این حرکتها تلنگری برای بیدار شدن آنها باشد.
این دوستدار طبیعت با بیان اینکه جنگلهای هیرکانی در مجاورت دریای کاسپین و محل تردد تصمیمگیرندگان است، افزود: با توجه به این امر، چگونه ممکن است که این همه تغییر کاربری، تجاوز و ساختوساز غیرمجاز از چشم مسئولان پنهان مانده باشد و چرا اداراتی مانند گاز، برق، آب و مخابرات به تجاوزهای صورت گرفته خدمات ارائه دادهاند؟
و این حرکت ما تلنگری برای مسئولان است که از خواب بیدار شوند و باقیمانده جنگلهای هیرکانی را حفظ کنند تا به آیندگان نشان دهیم که ما نیز عرضه داشتیم تا از جنگلی که ۳۰ میلیون سال قدمت دارد نگهداری کنیم.
وی هدف دیگر این سفر را ایجاد روحیه مطالبهگری در مردم برای حفظ این جنگلها دانست تا هر کسی به سهم خود در حفظ این جنگلها نقش ایفا کند و افزود: در طی مسیر به افرادی که برای استقبال یم ایند عکس نوشتهای مربوط به مجموعه باغهای هیرکانی تقدیم میشود و اگر هر کسی با توجه به سهم خود به این مسائله توجه کند میتوان به حفظ ای جنگلهای برای نسلهای آینده امیدوار بود.
عضو سمن مجموعه باغهای هیرکانی، با بیان اینکه این گروه فعالیت خود را از سال ۹۵ و با کاشت نهال در بیمارستان شهید رجایی بابلسر آغاز کرده است، هدف از این کار را ترویج فرهنگ درختکاری و آشنایی مردم شهر، استان و کشور با گونههای بومی جنگلهای شمال (جنگلهای هیرکانی) عنوان کرد و افزود: در این کار ما به دنبال عرصههایی همچون محوطه بیمارستانها، دانشگاهها، امامزادهها و مناطق پیشنهادی دهیاریها بودیم که حفاظت از آنها مؤثر و ممکن باشد.
حسنپور با بیان اینکه ما از طریق اداره کل منابع طبیعی نهال رایگان در اختیار متقاضیان قرار میدهیم، افزود: در این عرصهها با مشارکت مردمی نهال کاری میکنیم و پس از چند سال این حرکت جایگاه خود را یافته و علاقمندان زیادی پیدا کرده و اکنون اکثر عرصههایی که شرایط برای محافظت مهیا است به ما برای کاشت نهال مراجعه میکنند.
وی با بیان اینکه جنگلهای شمال کشور از دوران چهارم چهارم زمینشناسی بوده و دیگر نمونههای به خاطر یخبندان از بین رفته اما این جنگل بخاطر شرایط جغرافیایی باقیمانده است، افزود: جنگلهای هیرکانی شمال از ۳۰ میلیون سال پیش به ما رسیده و با ۱۸۰ گونه درختی و درختچه و ۲ هزار نوع پوشش گیاهی بسیار ارزشمند است و سرخدار که در دنیا بینظیر و در درمان سرطان بسیار مؤثر است در این جنگل وجود دارد و ما باید پیش از آنکه دیر شود باید قدر این جنگل را بدانیم.
به گزارش خبرنگار مهر، حسین حسنپور و شیخ کاظمی، از فعالان محیطزیست، به مناسبت ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی در یونسکو، سفر خود را با دوچرخه از ساعت پنجونیم بامداد پنجشنبه ۲۷ تیر ۹۸ از بابلسر تا آستارا آغاز کردند و طی هشت روز در این مسیر رفت و برگشت، پیام حمایت خود از جنگلهای هیرکانی را به مردم و مسئولان میرسانند.