خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 21 بهمن 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزیر خارجه ترکیه: خطر جنگ قریب‌الوقوع میان ایران و آمریکا وجود ندارد

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | سه شنبه، 21 بهمن 1404 - 08:24
وزیر امور خارجه ترکیه، در تحلیل تنش‌های اخیر ایران و آمریکا اعلام کرد که تهدید جنگ فوری میان دو کشور وجود ندارد و هر دو طرف تمایل به یافتن راه‌حلی خلاقانه نشان داده‌اند.
تركيه،خارجه،وزير،ايران،جنگ،اشاره،هشدار

باشگاه خبرنگاران جوان ؛ اعظم پورکند - هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان ترک، وضعیت فعلی تنش‌ها بین ایران و آمریکا را تحلیل کرده و اظهار داشت که به نظر نمی‌رسد تهدید قریب‌الوقوع جنگ وجود داشته باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا حمله هوایی تهدیدی برای نظام جمهوری اسلامی است، تأکید کرد: «خیر، نظام سیاسی ایران فرو نخواهد پاشید.»
فیدان با اشاره به تجربه جنگ ۱۲ روزه، افشا کرد که در آن زمان مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، با تماسی فوری به مقامات ترکیه هشدار داده بود: «به ایرانی‌ها بگویید هر اتفاقی ممکن است در چند ساعت آینده بیفتد.»
وزیر خارجه ترکیه درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم جاری بین تهران و واشنگتن گفت: «به یک راه‌حل خلاقانه نیاز است و به نظر می‌رسد هر دو طرف تمایل خود را برای حل مسئله نشان می‌دهند.»
وی مسئله ایران را کانون توجه آنکارا خواند و هشدار داد که «منطقه نمی‌تواند جنگ دیگری را تحمل کند.» فیدان همچنین اشاره کرد که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، تحولات را از نزدیک دنبال می‌کند.
در پایان، فیدان به مذاکرات کم‌سابقه مقامات ایرانی و آمریکایی در عمان اشاره کرد که طی آن سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، همتایان خود را در جریان گفتگوها قرار داد.
منبع:دیلی صباح