خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 21 بهمن 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ایران در ادوار مختلف محل هم‌زیستی و مدارای ادیان بوده است

مهر | فرهنگی و هنری | دوشنبه، 20 بهمن 1404 - 22:58
وزیر فرهنگ و ارشاد گفت: ایران در دوره‌های مختلف، محل هم‌زیستی و مدارای ادیان بوده و سراسر تاریخ پُرشکوه ایران، مزین است به اینکه در شرایط حساس، ایران سرزمین ادیان و اقوام مختلف بوده است.
ايران،اديان،توحيدي،سرزمين،اصفهان،تاريخ،شرايط،پناهگاه،كوچ

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امروز دوشنبه ۲۰ بهمن‌ماه با حضور در نشست رهبران ادیان توحیدی که با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد، اظهار کرد: ایران عزیز ما در تاریخ تمدنی خود با ویژگی‌های مختلفی شناخته می‌شود؛ از جمله اینکه پناهگاه ادیان توحیدی در طول تاریخ بوده است؛ پناهگاه یهودیانی که آواره و در فضای ظالمانه عصر خود بودند و در زمان کوروش کبیر به ایران آمدند، یا پیامبران بنی‌اسرائیل که در این سرزمین سکونت گزیدند و مسیحیانی که در سده اول میلادی، سکونتگاه‌شان ایران بود.
سراسر تاریخ پُرشکوه ایران مزین است به اینکه در شرایط حساس، ایران سرزمین ادیان و اقوام مختلف بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: همچنین ایران همواره در دوره‌های مختلف، محل هم‌زیستی و مدارای ادیان بوده است.
برای نمونه، ارامنه جلفای اصفهان که در زمان شاه‌عباس به این منطقه آمده بودند، پس از آنکه محمود افغان سلسله صفویه را برمی‌چیند، از این منطقه کوچ می‌کنند، اما بعد از آنکه نادرشاه شرایط استقرار را فراهم می‌کند، ارامنه‌ای که کوچ کرده بودند، مجدداً به اصفهان بازمی‌گردند.
صالحی در همین راستا ادامه داد: این موارد نشان‌دهنده این است که شهر اصفهان همواره محل آرامش و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز میان مسلمانان و مسیحیان بوده است.
در جای‌جای ایران، زندگی اجتماعی، صنوف و معابد ادیان در کنار هم شکل گرفته است.
در طول این هزاران سال و به‌ویژه در دوره معاصر، پیروان ادیان توحیدی در شرایط سخت ایران، مانند سپری پولادین و دستانی به‌هم‌پیوسته در کنار یکدیگر بودند.
همچنین در دوران دفاع مقدس هشت‌ساله و جنگ تحمیلی ۱۲روزه نیز شهدای زیادی از ادیان توحیدی داشتیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پیروان ادیان توحیدی هرکدام شاخه‌هایی روییده از این سرزمین هستند، از نور برخاسته‌اند و به نور می‌پیوندند.
ممکن است نگاه‌ها و شعاع‌ها متفاوت باشد، اما همه در سرزمین ایران و زیر این آسمان نیلگون زندگی می‌کنند و در غم و شادی یکدیگر شریک هستند.