خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 18 بهمن 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توجه ویژه به ظرفیت گروه‌های مردمی در مدیریت بحران

مهر | اجتماعی و حوادث | شنبه، 18 بهمن 1404 - 14:41
جلسه مشترک رئیس سازمان پیشگیری بحران شهر تهران و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با هدف فعال‌سازی کارگروه مشارکت اجتماعی در بحران و همچنین تقویت سرمایه اجتماعی در مدیریت بحران برگزار شد.
بحران،اجتماعي،مشاركت،مديريت،مردمي،كارگروه،تأكيد،سازمان،سامان ...

به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه مشترک رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با هدف فعال‌سازی و ساماندهی کارگروه مشارکت اجتماعی در بحران و همچنین تقویت سرمایه اجتماعی در مدیریت بحران برگزار شد.
در این جلسه که با حضور معاونان و مدیران دو سازمان برگزار شد، سید محمد بطحایی و علی نصیری بر ضرورت ازسرگیری منظم جلسات کارگروه مشارکت اجتماعی در بحران تأکید کردند.
بر اساس توافق صورت‌گرفته، این کارگروه با ریاست معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور و با هدف سازماندهی و هم‌افزایی ظرفیت‌های مردمی، گروه‌های جهادی و تشکل‌های مردم‌نهاد در حوزه مدیریت بحران، به‌صورت منظم به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
در این نشست، سرمایه اجتماعی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های حکمرانی مؤثر مورد تأکید قرار گرفت و طرفین مشارکت فعال مردم در فرآیندهای مدیریت بحران را یکی از مؤثرترین راهکارها برای افزایش اعتماد عمومی و ارتقای تاب‌آوری جامعه دانستند.
از دیگر محورهای مهم این جلسه، طراحی و راه‌اندازی یک سامانه مشترک برای شناسایی، آموزش و به‌کارگیری ظرفیت‌های مردمی در زمان وقوع بحران بود.
این سامانه با هدف بهره‌گیری هدفمند از توانمندی‌های داوطلبانه مردم در شرایط اضطراری طراحی می‌شود و امکان شناسایی تخصص‌هایی نظیر نیروهای فنی، رانندگان ماشین‌آلات، نیروهای داوطلب عمومی و سایر ظرفیت‌های تخصصی را فراهم خواهد کرد.
پس از طی فرآیند آموزش، این نیروها در زمان بحران فراخوان شده و برای آنان برگ مأموریت صادر می‌شود.
در این چارچوب، تأکید شد که فرآیند فراخوان و ساماندهی داوطلبان، ماهیتی فراگیر داشته و محدود به یک مجموعه یا گروه خاص نیست، بلکه تمامی ظرفیت‌های مردمی علاقه‌مند به مشارکت در مدیریت بحران را دربرمی‌گیرد.
با این حال، در این نشست از گروه‌های دوام به‌عنوان یکی از سرمایه‌های مهم مدیریت بحران شهر تهران یاد شد.
علی نصیری با اشاره به ظرفیت بیش از ۶۱ هزار نفر عضو آموزش‌دیده در گروه‌های دوام، این شبکه مردمی را یکی از نمونه‌های موفق مشارکت اجتماعی در حوزه مدیریت بحران دانست که می‌تواند نقش مؤثری در افزایش آمادگی و تاب‌آوری شهری ایفا کند.
همچنین مقرر شد سامانه طراحی‌شده، امکان ثبت‌نام داوطلبان برای مشارکت در امدادرسانی و مدیریت بحران را فراهم کرده و از ظرفیت گروه‌های مختلف مردمی، از جمله گروه‌های دوام، متناسب با نیازهای صحنه حادثه به‌صورت سازمان‌یافته استفاده شود.
در پایان، طرفین بر تقویت سرمایه اجتماعی، توسعه مشارکت مردمی و فعال‌سازی کارگروه مشارکت اجتماعی در بحران به‌عنوان محورهای اصلی این همکاری مشترک تأکید کردند.