خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 13 بهمن 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزیر خارجه عراق: «مارک ساوایا» دیگر نماینده ترامپ در امور عراق نیست

اعتماد | همه | دوشنبه، 13 بهمن 1404 - 08:46
وزیر خارجه عراق اعلام کرد «مارک ساوایا» دیگر سمت فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور عراق را بر عهده ندارد.
عراق،آمريكا،سفر،فرستاده،آگاه،مسئوليت،منابع،امور

کد خبر: 759187 | ۱۴۰۴/۱۱/۱۳ ۰۸:۴۱:۲۵
فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق روز یکشنبه تأکید کرد که «مارک ساوایا دیگر به‌عنوان فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در امور عراق فعالیت نمی‌کند.»
به گزارش ایسنا؛ وی افزود: «ساوایا دیگر این سمت را بر عهده ندارد و از فهرست مأموران ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در پرونده عراق خارج شده است.»
پیش از این نیز خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود، مارک ساوایا که در ماه اکتبر گذشته از سوی دونالد ترامپ به‌عنوان فرستاده ویژه آمریکا در امور عراق منصوب شده بود، دیگر این مسئولیت را بر عهده ندارد.
بر اساس گزارش رویترز، منابع آگاه دلیل این تصمیم را «سوءمدیریت» ساوایا در برخی پرونده‌های مهم عنوان کرده‌اند؛ از جمله ناتوانی او در جلوگیری از نامزدی نوری المالکی، نخست‌وزیر پیشین عراق، برای تصدی مجدد منصب نخست‌وزیری؛ اقدامی که ترامپ پیش‌تر به‌طور علنی به بغداد نسبت به این امر هشدار داده بود.
این منابع همچنین اعلام کردند که احتمال می‌رود توماس باراک، سفیر آمریکا در ترکیه و فرستاده ویژه این کشور در امور سوریه که اوایل هفته جاری به اربیل سفر کرده بود، مسئولیت پرونده عراق را در وزارت خارجه آمریکا بر عهده بگیرد.
این موضوع از سوی یک منبع و یک مقام ارشد عراقی نیز تأیید شده است.
در همین حال، ساوایا اخیراً هرگونه تغییر در سمت خود را رد کرده و گفته بود که همچنان در حال طی کردن مراحل اداری لازم برای تصدی رسمی این مسئولیت است و انتظار دارد این روند به‌زودی به پایان برسد.
به گفته دو منبع آگاه، ساوایا از زمان انتصاب خود تاکنون هیچ سفر رسمی به عراق نداشته است.
همچنین قرار بود وی روز جمعه گذشته برای دیدار با مقامات ارشد عراقی به بغداد سفر کند، اما این سفر به‌طور ناگهانی لغو شد.