خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 10 بهمن 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دیدار‌های مشکوک جدایی‌طلبان کانادا با دولت ترامپ

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | پنجشنبه، 09 بهمن 1404 - 23:29
سران یک گروه جدایی طلب کانادایی در استان نفت‌خیر آلبرتا طی دوره اخیر چندین بار مقامات دولت آمریکا دیدار کرده‌اند.
آمريكا،كانادا،روزنامه،امور،دولت،گروه،آلبرتا،فايننشال،تايمز،ج ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - روزنامه فایننشال تایمز روز پنجشنبه گزارش داد که مقامات دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، جلسات محرمانه‌ای با یک گروه جدایی‌طلب از استان نفت‌خیز آلبرتا کانادا برگزار کرده‌اند، تحولی که نگرانی‌های فزاینده‌ای را در اُتاوا در مورد دخالت احتمالی خارجی در امور داخلی این کشور ایجاد کرده است.
این روزنامه در گزارشی به قلم ایلیا گریدنف در تورنتو و مایلز مک‌کورمیک در واشنگتن، اعلام کرد که سران پروژه رفاه آلبرتا (یک گروه جدایی‌طلب راست افراطی که به دنبال استقلال این استان غربی از کانادا است) از آوریل گذشته سه بار با مقامات وزارت امور خارجه آمریکا دیدار کرده‌اند.
این استان با جمعیتی بالغ بر ۵ میلیون نفر، دهه‌هاست که یک جنبش جدایی‌طلب کوچک دارد که ریشه‌های آن به تاسیس کانادا در بیش از ۱۵۰ سال پیش بازمی‌گردد.
به گفته این روزنامه انگلیسی، این گروه به دنبال دیدار دیگری با مقامات وزارتخانه‌های امور خارجه و خزانه‌داری آمریکا است تا در صورت برگزاری و تایید همه‌پرسی استقلال، در مورد دریافت تسهیلات اعتباری عظیم ۵۰۰ میلیارد دلاری گفت‌و‌گو کند.
جف راث، مشاور حقوقی این گروه، با تاکید بر اینکه رابطه‌اش با دولت ترامپ قوی‌تر از رابطه‌اش با مارک کارنی، نخست‌وزیر کانادا است، گفت که آمریکا «بسیار مشتاق» ایده آلبرتای مستقل است.
در مقابل، وزارت امور خارجه آمریکا تایید کرد که این جلسات بخشی از گفت‌و‌گو‌های معمول با نمایندگان جامعه مدنی است، بدون هیچ تعهد یا حمایت رسمی.
به گزارش فایننشال تایمز، این تماس‌ها در بحبوحه تشدید تنش‌ها در روابط بین واشنگتن و اُتاوا، به ویژه پس از تبادل عمومی انتقادات بین ترامپ و کارنی در مورد نقش آمریکا در نظم جهانی، صورت می‌گیرد.
این روزنامه افزود که ناظران معتقدند این جلسات، حتی اگر منجر به حمایت مستقیم نشود، نشان‌دهنده میزان تنش بین دولت آمریکا و دولت کانادا است.
کارلو داد از بنیاد غرب کانادا، یک اندیشکده محافظه‌کار، رهبران جدایی‌طلب را «جستجوگران توجه» توصیف کرد و افزود: «آمریکایی‌ها از دیدن کانادایی‌هایی که یکدیگر را بازی می‌دهند، بیش از هر زمان دیگری خوشحال هستند.»
فایننشال تایمز گزارش داد که آلبرتا بزرگترین تامین‌کننده نفت خارجی بازار آمریکا است و این به آن اهمیت استراتژیک خاصی می‌بخشد.
منبع: الجزیره