خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 07 بهمن 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تأثیر سه سخنرانی کلیدی رهبر انقلاب در شکست فتنه آمریکایی

مشرق | سیاسی | سه شنبه، 07 بهمن 1404 - 14:29
دي،رهبري،قدرت،سخنراني،تروريستي،دشمن،شكست،جنگ،اسلامي،اغتشاشات ...

به گزارش مشرق، احسان صالحی فعال رسانه نوشت:
آتش فتنه دی ۱۴۰۴ فروکش کرده و آنچه بر جای مانده، شکست دوم آمریکا و رژیم‌صهیونیستی از جمهوری اسلامی و ملت ایران در مدت ۷ ماه است.
درباره جزئیات اقدامات تروریستی در این مدت مشاهدات و مستندات زیادی منتشر شده و موارد بیشتری باقی‌مانده است، اما آنچه درخور نگاهی عمیق‌تر است عوامل شکست حمله دوم است که به نظر می‌رسد مهم‌ترین عامل، قدرت درونی ایران است؛ ناظران جهانی وقتی از هاله اطلاعات جعلی رسانه‌های تحت کنترل صهیونیسم خارج می‌شوند، در برابر قدرتی که ظرف ۷ ماه از دل دو جنگ تحمیلی با قدرت بیرون آمده اظهار شگفتی می‌کنند.قدرتی که ایران در دو میدان جنگ ۱۲ روزه و عملیات تروریستی اخیر از خود نشان داد هم شامل قدرت سخت است و هم قدرت نرم.
قدرت سخت جمهوری اسلامی، توان دفاعی و موشکی آن است که به شکل حیرت‌انگیزی محاسبات متجاوزان را در جنگ ۱۲ روزه بهم زد و اکنون نیز مهم‌ترین نگرانی آنها از شرارت جدید، کیفیت واکنش ایران با توجه به تقویت آن توان است، اما وجه دیگری از قدرت که هم در جنگ روزه در قالب اتحاد حول پرچم رخ نمود و هم در غائله اخیر عامل مستقیم در غلبه بر جنگ شهری بود، قدرت نرم و بروز درخشانی از جوهره دینی و ملی ایرانیان است.درباره ابعاد قدرت نرم ملی که در بزنگاه‌ها این‌گونه تجلی می‌یابد به تفصیل می‌توان سخن گفت، اما یکی از ارکان قدرت نرم کشور که در این حادثه نیز همچون جنگ ۱۲ روزه برای مردم به صورت عینی و ملموس تجربه شد، رکن رهبری است.
در جنگ ۱۲ روزه جامعه حتی گروه‌ها و افرادی با سلایق مختلف سیاسی و مذهبی این واقعیت را تجربه کردند که رکن شکست دشمن متجاوز، فرماندهی و نقش‌آفرینی رهبر انقلاب اسلامی بود.
همین عاطفه و عقلانیت برخاسته از این تجربه ملی بود که وقتی شب عاشورا رهبری با وجود مخاطرات در مراسم حاضر شدند، یک احساس جمعی و میهنی مشترک با ترکیبی از شعف، آرامش و اقتدار در میان ایرانیان شکل گرفت.
مشابه آن احساس در غائله اخیر نیز وجود داشت.
رهبر انقلاب از آغاز اعتراضات (۷ دی) که متأسفانه به سمت اغتشاش و خشونت تروریستی سوق یافت، ظرف ۱۴ روز با سه حضور عمومی، سه سخنرانی مهم ایراد کردند.سخنرانی نخست، ۱۳ دی بود؛ در این سخنرانی که شش روز پس از آغاز اعتراضات بازار بود و در بعضی از شهرها نیز درگیری‌ها و اغتشاشاتی شکل گرفته بود، رهبری بر روی دو مضمون دست گذاشتند: «به رسمیت شناختن اعتراض و همدلی با آن» و «مرزبندی صریح با اغتشاش و تأکید بر برخورد با آن».
با وجود آن‌که مشخص بود دشمن در حال سوار شدن بر موج اعتراضات به قصد ایجاد درگیری‌های خشونت‌بار و کشته‌سازی است، اما رهبری از همدلی با معترضان فروگذار نکردند.ترامپ تا قبل از این سخنرانی، طی دو نوبت یکی ۸ دی (حاشیه ملاقات با نتانیاهو) و دیگری ۱۲ دی، اسم رمز عملیات تروریستی یعنی «کشته» را اعلام کرده و گفته بود در صورت «کشتن معترضان» از آنها حمایت خواهد کرد.
موضع رهبری در تفکیک اعتراض از اغتشاش و همدلی با اعتراض در عین تصریح به مقابله با اغتشاش باعث شد پروژه یارگیری اغتشاشات و اجتماعی کردن آن شکست بخورد.
سناریوی دشمن شکل دادن جمعیت‌های بزرگ از معترضان و هدایت آن به سمت اغتشاش بود، اما تفکیک هوشمندانه رهبری، تا حد زیادی این سناریو را خنثی کرد به نحوی که در اوج اغتشاشات روزهای بعد، جمعیت حاضر در صحنه (اعم از تماشاچی و تخریبگر) از حدود یک درصد جمعیت کل تجاوز نکرد.
سخنرانی دوم که بی‌شک جزو بیانات تاریخی رهبری است، سخنرانی ایشان در روز ۱۹ دی و ساعاتی پس از اغتشاشات تروریستی پنجشنبه شب است.این دیدار به مناسبت ۱۹ دی و جزو دیدارهای ثابت و از قبل برنامه‌ریزی شده رهبر انقلاب بود، اما همزمانی آن با اغتشاشات مسلحانه باعث شد حضور بهنگام و مواضع ایشان، تغییرات جدی در معادلات ایجاد کند.
جمله کلیدی ایشان در این سخنرانی مبنی بر این‌که «همه بدانند جمهوری اسلامی با خون چند صد هزار انسان شریف روی کار آمده؛ در مقابل کسانی که تخریبگرند، جمهوری اسلامی کوتاه نخواهد آمد، مزدوری بیگانگان را تحمل نمی‌کند.
شما هر کسی می‌خواهی باش؛ مزدور بیگانه که شدی، برای بیگانه که کار کردی، ملت تو را مردود می‌داند، نظام اسلامی هم تو را مردود می‌داند.» برای مزدوران داخلی و کارفرمایان اصلی آنها روشن کرد هیچ خبری از عقب‌نشینی وجود ندارد و عملیات زمینی دشمن و پیاده‌نظام آن به دست خود مردم منکوب خواهد شد.نفس حضور رهبر انقلاب در این دیدار نیز اهمیت ویژه داشت.
دستور کار دشمن در این‌گونه حوادث متزلزل نشان دادن رأس نظام است؛ این بار به قدری این پروژه رسوا و بی‌پرده اجرا شد که حتی خود ترامپ هم برای ضریب دادن به آن وارد شد و در مصاحبه با فاکس‌نیوز، وقتی مجری از او درباره خبر خروج رهبری از ایران پرسید، گفت: «بله.
ظاهرا او قصد دارد به جایی برود!»
بنابراین حضور رهبری ساعاتی پس از اغتشاشات ۱۸ دی، از طرفی برای مردم نگران و دچار اضطراب از حمله تروریستی، احساس پناه و آرامش ایجاد کرد و از طرف دیگر باعث تحکیم رویکرد مقاومت ملی در برابر این پدیده تا سر حد شکست پروژه اغتشاشات تروریستی شد.
سخنرانی سوم، سخنان رهبر انقلاب در دیدار به مناسبت مبعث (۲۷ دی) و از جنس تبیین و تثبیت بود.
با برگزاری راهپیمایی بزرگ ۲۲ دی در سراسر کشور و مهار فتنه داخلی، رهبری در این سخنرانی نوعی جمع‌بندی تبیینی از حادثه در قالب ماهیت، هدف و عاملان فتنه انجام دادند و ضمنا رویکرد جمهوری اسلامی را به مجرمان داخلی و خارجی این غائله بیان کردند.جمله مهم ایشان مبنی بر این‌که ما رئیس‌جمهور آمریکا را مجرم می‌دانیم؛ نشان از صلابت نظام و موضع فعال و تهاجمی کشور داشت و با واکنش عصبی و هیستریک ترامپ مشخص شد، اصابت به هدف با دقت انجام شده است.
به نظر می‌رسد حضور و گفت‌وگوی رهبر انقلاب با مردم در سه مقطع قبل، حین و پس از بحران اخیر با رویکرد تبیین، تفکیک، تحکیم و تثبیت، مصداق روشنی از بروز قدرت نرم کشور بود که باعث شد صف معترضان از اغتشاشگران تا حد زیادی جدا شود، وظیفه دستگاه‌های مسئول برای برخورد با اغتشاشگران و عناصر مسلح روشن شود، روحیه مردم در مقابل شوک حمله تروریستی و هوشیاری و انگیزه عمومی برای همکاری در شکست دادن عملیات زمینی دشمن تقویت شود، عملیات روانی دشمن مبنی بر رو به فروپاشی بودن نظام و جامعه دچار شکست شود و آرامش و انسجام در سطح مردم و مسئولان برای انجام وظایف ملی برقرار گردد.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.