از واردات کابل برق به جای استنت قلبی تا پرونده الکترونیک سلامت در تلفن همراه
در این بسته خبری به مرور مهمترین اخبار حوزه سلامت در هفته گذشته میپردازیم.

داغترین اخبار سلامت در هفته گذشته؛
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه بهداشت و درمان در هفته گذشته با رویدادهایی متعدد روبرو بود که در این بسته خبری به بخشی از آنها میپردازیم.
به زودی؛ توزیع تست سریع ایدز در داروخانههای منتخب کشور/ شناسایی ۵۰ درصد از مبتلایان به ایدز
علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه یکی از برنامههای مد نظر ما در معاونت بهداشتی شناسایی بیماران مبتلا به ایدز است، اظهار کرد: در کمیته فنی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تصمیم گرفتیم علاوه بر مراکز بهداشتی منتخب که بیماریابی ایدز را انجام میدهند تست ایدز سریع را در داروخانهها در دسترس قرار دهیم.
رئیسی ادامه داد: به زودی تستهای سریع ایدز در داروخانههای کشور توزیع خواهد شد و اجرای این برنامه در چند فاز انجام میشود، در فاز نخست به صورت محدود این تستها در برخی داروخانهها توزیع میشوند تا پس از مشاهده نتیجه این اقدام را به صورت گسترده در سراسر کشور اجرایی کنیم.
معاون وزارت بهداشت بیان کرد: تست ایدز در مراکز بهداشتی وزارت بهداشت رایگان است اما در داروخانهها رایگان نیست.
فهرست کاغذی فرآوردههای طبیعی و سنتی بازار زیر چاپ/ لیست داروهای سنتی کشور بسته و نهایی شد
مهناز خانوی مدیرکل اداره فرآورده های طبیعی،سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو درباره انتشار فهرست فرآورده های طبیعی و سنتی اظهار کرد: لیست فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل روی سایت سازمان غذا و دارو به صورت کامل بارگذاری شده اند و این فهرست فرآورده هایی است که از سازمان غذا و دارو مجوز تولید گرفتهاند.
مدیرکل اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو بیان کرد: در مجموع حدود هزار و ۳۰۰ فراورده طبیعی و ۹۰۰ داروی سنتی و ۴ هزار مکمل تغذیه ایرانی داریم و این فرآورده ها پروانه ساخت گرفته اند و مجوز تولید و فروش در بازار کشور را دارند.
وی ادامه داد: فهرست فرآورده های طبیعی و سنتی که در بازار عرضه و توزیع می شوند نیز تهیه و تدوین شده و در اختیار انجمن تولیدکنندگان گیاهان دارویی قرار گرفته است و اکنون مراحل چاپ را طی می کند و تا پایان تیرماه منتشر خواهد شد.
مدیرکل اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو بیان کرد: فهرست رسمی داروهای طبیعی کشور را تا پایان تیر ماه منتشر می کنیم و فهرست داروهای سنتی بسته و نهایی شد و از این به بعد هر داروی سنتی که می خواهد تولید شود باید به شورای تدوین برود و لزوم نیاز آن بررسی شود و مجوز تولید صادر شود.
سرانه مصرف لبنیات در ایران یک پنجم کشورهای غربی/ سایه گرانی شیر بر میزان لبنیات مصرفی مردم
زهرا عبداللهی رئیس دفتر تغذیه و بهبود سلامت وزارت بهداشت اظهار کرد: در حال حاضر آمار دقیقی از میزان مصرف شیر و لبنیات در بین مردم ایران وجود ندارد، اما بر اساس مطالعات سبد غذایی و صنایع غذایی کشور میزان متوسط سرانه مصرف شیر و لبنیات مردم پایینتر از مقدار توصیه شده سبد غذایی است.
وی ادامه داد: متأسفانه قبل از افزایش قیمت لبنیات و به خصوص شیر، مردم روزانه ۱۹۰ گرم شیر و لبنیات مصرف میکردند و این در حالیست که توصیه سازمانهای ذیربط این است که باید هر فرد ایرانی حداقل ۲۵۰ گرم لبنیات مصرف کند و این بدان معنی است که مردم ایران روزی ۶۰ گرم کمتر از حداقل توصیه شده لبنیات و شیر مصرف میکنند و همین مسئله باعث بروز مشکلات مختلفی مثل پوکی استخوان و شکستگیهای بی مورد ناشی از کمبود کلسیم و مصرف کم شیر و لبنیات در افراد ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه بر اساس مطالعات سطح بازار میزان خرید لبنیات و شیر به اندازه ۳۶درصد نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است، ادامه داد: متوسط سرانه مصرف شیر و لبنیات در دنیا سالیانه ۱۶۵ کیلوگرم و در کشورهای غربی ۳۰۰ کیلوگرم است و این در حالیست که مردم ایران سالیانه بین ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم شیر مصرف میکنند.
واردات کابل برق با ۲ میلیون یورو ارز استنت قلبی/ بازداشت دستهای پشت پرده در سازمان غذا و دارو
سعید نمکی، وزیر بهداشت درباره فساد در سازمان غذا و دارو و سرانجام نامعلوم یک میلیارد و ٣٠٠ میلیون دلار ارز تجهیزات پزشکی اظهار کرد: بازار دارو و تجهیزات پزشکی ۵۰ هزار میلیارد تومان است که به دلیل آنکه رقم بزرگی است امکان بروز فساد در آن وجود دارد.
وی ادامه داد: من از زمان سرپرستی وزارت بهداشت متوجه شدم،قسمت عمده ارز دارو و تجهیزات پزشکی قابل ارزیابی و ردیابی نیست و ثبت و ضبط آن به درستی انجام نمیشود و ۴ ماه است که ۵ اکیپ چراغ خاموش روی مسائلی درباره ارزهای گرفته شده و هزینه کرد آنها و اینکه چه آن را مصرف کرده است و چه وارد کرده است، کار میکنند.
وی گفت: متاسفانه برخی ارزهای دارو و تجهیزات پزشکی در مسیر منحرفی هزینه شده بود و کالای دیگری وارد کشور شده بود که در حال برخورد با آن هستیم، برای مثال فردی ۲ میلیون یورو برای ورود استنت قلبی ارز دولتی گرفته و به جای آن کابل برق وارد کرده بود و به محض اینکه از موضوع مطلع شده از کشور فرار کرده بود.
نمکی افزود: در مواردی ارز دولتی گرفتند و در بخش خصوصی با قیمت ارز آزاد، محصول را به فروش رساندند و یا داروی تاریخ گذشته وارد کردند؛ همه اینها به این دلیل است که قابلیت ردیابی ارز تجهیزات پزشکی فراهم نبود.
کشف هفت پالت داروی بدن سازی تاریخ گذشته در گمرک