خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 17 دی 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ریاض رهبر جدایی‌طلبان جنوب یمن را به میز مذاکره کشاند

مشرق | بین‌الملل | سه شنبه، 16 دی 1404 - 09:12
در پی فشارهای تازه عربستان سعودی، عیدروس الزبیدی رهبر جدایی‌طلبان جنوب یمن شبانه راهی ریاض شد؛ سفری که می‌تواند سرنوشت بحران جنوب را به میز مذاکره بکشاند.
رياض،يمن،عربستان،الزبيدي،جنوب،شوراي،امارات،جنوبي،حمايت،روز،ر ...

به گزارش مشرق، یک منبع مسئول یمنی شامگاه دوشنبه فاش کرد که یک هیأت به ریاست عیدروس الزبیدی، رئیس شورای انتقالی جنوب یمن که مورد حمایت امارات است، در ساعات آینده راهی ریاض خواهد شد.
این منبع یمنی مسئول که خواست نامش فاش نشود، به «عربی۲۱» گفت: هیأتی که به ریاست الزبیدی حرکت می‌کند، امشب به ریاض خواهد رسید؛ این سفر بنا به درخواست ائتلاف تحت رهبری عربستان انجام می‌شود.
این خبر پس از آن منتشر شد که گزارش‌هایی درباره ضرب‌الاجل داده‌شده به الزبیدی به عنوان رهبر جدایی‌طلبان جنوبی، برای حضور در ریاض یا ترک شهر عدن ـ که تحت کنترل نیروهای اوست ـ پیش از اتخاذ اقدامات دیگر علیه وی، منتشر شده بود.
سفر الزبیدی به ریاض یک روز پس از ورود معاونش، ابوزرعه المحرمی، فرمانده نیروهای سلفی «العمالقه» مورد حمایت امارات، به پایتخت عربستان صورت می‌گیرد.
المحرمی پس از ورود به ریاض، با خالد بن سلمان بن عبدالعزیز، وزیر دفاع عربستان دیدار کرد.
او از چهره‌های برجسته حامی جدایی جنوب یمن از شمال آن به شمار می‌رود.
همچنین طی دو روز گذشته، طارق صالح فرمانده آنچه «مقاومت ملی» وابسته به امارات در ساحل غربی یمن خوانده می‌شود و برادرزاده علی‌ عبدالله صالح، وارد ریاض شد.
صالح و المحرمی که هر دو عضو شورای رهبری ریاستی یمن هستند، همراه با الزبیدی و فرج البحسنی، چند روز پیش بیانیه‌ای صادر کردند که در آن تصمیم رشاد العُلیمی، رئیس شورای ریاستی یمن، برای اخراج نیروهای اماراتی از یمن را رد کردند.
روز شنبه، خبرگزاری رسمی یمن «سبأ» گزارش داد که رشاد العُلیمی رئیس شورای ریاستی یمن مورد حمایت عربستان، از ریاض خواسته است میزبانی کنفرانسی برای حل بحران جنوب را بر عهده گیرد.
به گفته این خبرگزاری، العُلیمی ابراز امیدواری کرده است که این کنفرانس «تمامی جریان‌ها، نیروها و شخصیت‌های جنوبی بدون استثنا، از جمله شورای انتقالی مورد حمایت امارات» را دربرگیرد.
در مقابل، عربستان از برگزاری کنفرانسی جامع در ریاض که همه جریان‌های جنوبی را گرد هم آورد تا راه‌حل‌های عادلانه برای مسئله جنوب بررسی شود، استقبال کرد.
وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که از همه جریان‌های جنوبی دعوت می‌کند تا در این کنفرانس مشارکت فعال داشته باشند و تصویری جامع از راه‌حل‌های عادلانه برای مسئله جنوب ارائه دهند؛ راه‌حل‌هایی که پاسخگوی خواسته‌های مشروع جنوبی‌ها باشد».