خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 دی 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قیمت جهانی نفت امروز چهارشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۴

اعتماد | همه | چهارشنبه، 10 دی 1404 - 10:29
قیمت جهانی نفت امروز چهارشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۴ اعلام شد.
نفت،قيمت،كاهش،سنت،برنت،بشكه،اوپك،درصد،پلاس،عرضه،جنگ،توليد

کد خبر: 754793 | ۱۴۰۴/۱۰/۱۰ ۱۰:۲۰:۲۴
قیمت جهانی نفت امروز چهارشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۴ اعلام شد.
به گزارش تسنیم، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 9 سنت معادل 0.15 درصد کاهش به 61 دلار و 24 سنت رسید.
قیمت نفت بیش‌از 10 درصد در 2025 کاهش یافته و نفت برنت در آستانه طولانی‌ترین روند کاهش قیمت سالانه قرار دارد.
عرضه نفت در سالی که گذشت علیرغم جنگ‌ها، تعرفه‌های بالا، تولید اوپک پلاس و تحریم‌ها علیه روسیه، ایران و ونزوئلا از تقاضا پیشی گرفته بود.
نفت برنت حدود 18 درصد در 2025 کاهش قیمت داشته که بیشترین کاهش قیمت سالیانه از 2018 بوده‌است.
برنت در آستانه سومین سال پیاپی کاهش قیمت قرار دارد.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 9 سنت معادل 0.15 درصد کاهش به 61 دلار و 24 سنت رسید.
نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 9 سنت معادل 0.16 درصد کاهش 57 دلار و 86 سنت معامله می‌شود.
2025 یک شروع طوفانی داشت.
بایدن دوره ریاست‌جمهوری خود را با اعمال تحریم‌های سخت علیه روسیه به پایان رساند که عرضه نفت این کشور به بزرگ‌ترین خریداران آن یعنی چین و هند را مختل کرد.
جنگ در اوکراین با حمله پهپادی این کشور به زیرساخت‌های انرژی روسیه تشدید شد، صادرات نفت قزاقستان مختل شد و جنگ 12 روزه بین ایران و رژیم صهیونیستی کشتیرانی در تنگه هرمز را که یک گذرگاه حیاتی برای نفت است، تهدید کرد.
این تحولات قیمت نفت را افزایش داد.
مداخله عربستان و امارات به عنوان تولیدکنندگان بزرگ اوپک در جنگ یمن به تنش‌های ژئوپلیتیکی افزوده، رییس جمهور آمریکا هم دستور توقیف نفت‌کش‌های ورودی و خروجی به ونزوئلا را داده و تهدید کرده یک جنگ دیگر علیه ایران در راه است.
اما قیمت نفت پس‌از تسریع روند افزایش تولید اوپک پلاس و همچنین بالا گرفتن نگرانی درمورد تأثیر تعرفه‌های آمریکا بر اقتصاد جهان و رشد تقاضا برای سوخت، کاهش یافت.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش در ائتلاف اوپک پلاس افزایش تولید نفت خود را برای سه‌ماهه اول 2926 متوقف کردند.
این ائتلاف 2.9 میلیون بشکه در روز از آوریل به تولید خود افزوده بود.
اجلاس بعدی اوپک پلاس در چهارم ژانویه برگزار می‌شود.
اکثر تحلیلگران انتظار دارند عرضه نفت در سال آینده میلادی از تقاضا پیشی بگیرد.
آژانس بین‌المللی انرژی این مازاد عرضه را 3.84 میلیون بشکه و بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس 2 میلیون بشکه در روز پیش‌بینی کرده‌است.