خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 01 دی 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پالتیکو: ماکرون مانع مصادره اموال روسیه در اروپا شد

مشرق | بین‌الملل | دوشنبه، 01 دی 1404 - 15:18
منابع مطلع اروپایی می‌گویند رئیس جمهور فرانسه در جلسه دو روزه شورای اروپا، کشورهای دیگر را قانع کرد که از محل بودجه اتحادیه اروپا، برای اوکراین وام در نظر بگیرند.
وام،اتحاديه،روسيه،اروپا،محل،اوكراين،فرانسه

به گزارش مشرق، بعد از عدم اجماع کشورهای اتحادیه اروپا برای مصادره اموال مسدودشده روسیه و ارائه وام ۹۰ میلیارد یورویی به اوکراین از محل بودجه این اتحادیه، اکنون گفته می‌شود که فرانسه عامل این تصمیم بوده است.
نشریه «پالتیکو» روز دوشنبه به نقل از منابع مطلع اروپایی نوشت که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در جلسه دو روزه شورای اروپا، کشورهای دیگر را قانع کرد که از محل بودجه اتحادیه اروپا، نه اموال روسیه، برای اوکراین وام در نظر بگیرند.
این منابع که نامشان فاش نشد، به پالتیکو گفتند:‌ «ماکرون بود که موازنه را علیه وام [ به اوکراین از محل دارایی‌های روسیه] تغییر داد».
در این گزارش آمده است: «پاریس بی‌سروصدا در تلاش بود تا اطمینان حاصل کند که اتحادیه اروپا بتواند نقشه دوم را اجرا کند؛ یعنی وام به کی‌یف از طریق استقراض مشترک».
پالتیکو نوشت که دستیاران ماکرون در روز اجلاس تلاش کردند که مجارستان را قانع نمایند در صورت تصویب‌نشدن وام به اوکراین از محل دارایی‌های روسیه، گزینه تأمین وام از محل بودجه اتحادیه اروپا را وتو نکند.
بر این اساس، رئیس جمهور فرانسه شخصاً این موضوع را با «ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان، در میان گذاشت.
منابع مطلع گفتند: «این پنج نفر (سران مجارستان، اسلواکی، بلژیک، چک و ایتالیا) فقط به این دلیل توانستند به هدف خود (جلوگیری از مصادره اموال روسیه) دست یابند که فرانسه با طرح آنها موافقت کرد».