سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دیدار احزاب با رئیس‌جمهور گامی در راستای آشتی ملی/ معیشت مردم دغدغه مشترک فعالان سیاسی

مشرق | سیاسی | جمعه، 28 آذر 1404 - 21:41
فعالان سیاسی و سران احزاب کشور علیرغم پاره‌ای از اختلاف دیدگاه‌ها با رئیس‌جمهور در زمینه اولویت‌های کشور و راهکارهای آن، بر این باور هستند که برگزاری نشست‌هایی با وی می‌تواند کارگشا باشد.
احزاب،سياسي،دولت،كشور،ادامه،جلسه،جلسات،افزايش،مشكلات،مطرح،مس ...

به گزارش مشرق، شامگاه چهارشنبه ۲۶ آذرماه ۱۴۰۴ دومین نشست رئیس‌جمهور با سران احزاب و فعالان سیاسی کشور در دولت وفاق برگزار شد.
در این نشست که نزدیک به سه ساعت به طول انجامید، ۶۰ تن از چهره‌های سیاسی برجسته کشور به بیان دیدگاه‌های خود در زمینه اداره امور کشور، راهکارهای برون رفت از مشکلات و مخاطرات آینده ایران پرداختند.
مسائل اقتصادی، مشکلات معیشتی مردم و تعاملات حوزه سیاست خارجی از جمله دغدغه‌های اصلی حاضران در این جلسه بود، مسعود پزشکیان نیز پس از استماع نقدها و پیشنهادات در زمینه مسائل گوناگون، به بیان اقدامات یک سال گذشته دولت و چالش‌ها و موانع این مسیر پرداخت.
در راستای ارزیابی تاثیر نشست‌هایی از این دست بر تصمیم‌گیری‌های کلان مسئولان ارشد اجرایی و نزدیک شدن دیدگاه آن‌ها به تفکرات حاکم بر فضای سیاسی کشور با اسماعیل گرامی مقدم، قائم مقام حزب اعتماد ملی، حبیب‌الله بوربور دبیرکل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی و رئیس فراکسیون اصولگرایان خانه احزاب، قدرتعلی حشمتیان نایب‌رئیس اول خانه احزاب و رئیس جبهه مستقلین و اعتدال‌گرایان ایران، علی مطهری فعال سیاسی و نایب‌رئیس مجلس دهم شورای اسلامی که در این نشست حضور داشتند، گفتگو کرده‌ایم.
آنچه در ادامه می‌آید ماحصل این گفتگو است:
نشست احزاب با رئیس‌جمهور کشور را به سمت وفاق و آشتی ملی می‌برد
اسماعیل گرامی مقدم با بیان اینکه کلیت نشست نمایندگان احزاب و فعالان سیاسی با رئیس‌جمهور مثبت و گام رو به جلویی در فضای سیاسی کشور بود گفت: علت چنین نگاه مثبتی این است که به هر حال رئیس‌جمهور تقریبا از نحله‌های فکری دو جریان سیاسی ریشه‌دار کشور یعنی اصولگرا و اصلاح‌طلب که نقش مهمی در مشارکت مردم دارند، دعوت کرده بود و این امر به خودی خود فضای گفتگو و تعامل را افزایش می‌دهد.
فارغ از این‌که چه صحبت‌هایی در این جلسه مطرح شد، به لحاظ اجرایی یکی از اقدامات مثبت رئیس‌جمهور و معاون سیاسی او بود.
وی در ادامه با بیان اینکه چنین نشست‌هایی باعث می‌شود تا باب گفتگو میان احزاب و جریان‌های سیاسی با دولت گشوده شود، تصریح کرد: برگزاری این جلسات کشور را به سمت وفاق و آشتی ملی می‌برد و امیدواریم ادامه داشته باشد تا هم رئیس‌جمهور اقدامات خود را به سمع فعالان سیاسی برساند و هم آن‌ها دیدگاه‌های خود را به صورت شفاف با وی مطرح کنند.
قائم‌مقام حزب اعتماد ملی در ارزیابی تاثیر این نشست بر زندگی مردم گفت: این جلسات می‌تواند به نزدیک شدن نقاط اشتراک فعالان سیاسی و رئیس‌جمهور منجر شود.
علاوه بر این در شرایط کنونی که تهاجم‌های تبلیغی علیه جمهوری اسلامی ایران بسیار زیاد شده است و مردم مشکلات عدیده‌ای دارند، ضروررت برگزاری این جلسه دو چندان بود.
زیرا بیان دیدگاه‌های مختلف می‌تواند به رئیس‌جمهور در خصوص اتخاذ تصمیمات درست بزرگ به ویژه در زمینه مسائل معیشتی مردم و تلاش برای افزایش قدرت خرید آن‌ها کمک کند.
بیان دیدگاه‌های مختلف می‌تواند به رئیس‌جمهور در خصوص اتخاذ تصمیمات درست بزرگ به ویژه در زمینه مسائل معیشتی مردم کمک کند.
وی با اشاره به گلایه‌های چهره‌های سیاسی از وضعیت معیشتی مردم در نشست با رئیس‌جمهور اظهار داشت: قاطبه مردم ایران از جمله حقوق بگیران به علت تورم ناشی از افزایش نرخ ارزهای خارجی از وضعیت نامناسب اقتصادی رنج می‌برند بنابراین در شرایط کنونی آن‌ها نیازمند تصمیم‌های بزرگ رئیس‌جمهور هستند.
رئیس‌جمهور باید دست به اقداماتی از جمله افزایش حقوق کارمندان بزند زیرا در قوانین اقتصادی مصرف و تولید با یکدیگر حرکت می‌کنند و اگر دولت در پی افزایش تولید است باید ابتدا مصرف افزایش یابد.
گرامی مقدم در ادامه افزود: تولید زمانی افزایش پیدا می‌کند که اکثریت مردم که حقوق‌بگیر هستند بتوانند مصارف ضروری خود را تامین کنند اما در شرایط فعلی تولید به رکود رسیده است.
در چند ماه گذشته ارزش پول ملی حدود چهل الی پنجاه درصد افت کرده و به همین میزان قدرت خرید مردم نیز کاهش پیدا کرده است.
رئیس‌جمهور برای اصلاح این وضعیت نباید هراسی از افزایش نقدینگی در کشور داشته باشد زیرا نقدینگی که به سمت تولید برود بیش از دو تا پنج درصد اثر تورمی ندارد.
رئیس‌جمهور باید در زمینه متناسب‌سازی حقوق‌ها تصمیم قاطع بگیرد
وی با تاکید بر اینکه افزایش حقوق‌ها رابطه مستقیمی با تولید دارد و می تواند دولت را از رکود نجات دهد، تصریح کرد: رئیس‌جمهور باید درباره پیشنهادهای چهره‌های مختلف سیاسی در زمینه متناسب‌سازی حقوق کارمندان تصمیم قاطع بگیرد.
اگر به رئیس‌جمهور در مسائل اقتصادی مشاوره درستی داده شود و وی بتواند از این پیچ تاریخی عبور کند، بدون نگاه به اینکه وضعیت کشور در حوزه بین‌الملل چگونه خواهد بود و آیا تنش‌ها حل خواهد شد یا نه می‌تواند بر بسیاری از مشکلات فائق آید.
زیرا تحریم‌ها را باید مفروض ثابتی در نظر بگیریم و ببینیم در داخل چه کاری باید انجام دهیم.
قائم‌مقام حزب اعتماد ملی مسئله مذاکرات و تنش‌زدایی با سایر کشورهای جهان را یکی دیگر از محورهای نشست احزاب با رئیس‌جمهور معرفی کرد و گفت: گزارشی که رئیس‌جمهور در این زمینه داد مفید بود و اعلام کرد اگرچه دولت مصمم است با بسیاری از کشورهای جهان ارتباط برقرار کند اما هرگز تسلیم زورگویی نخواهد شد با این وجود همچنان به دنبال راهی است تا تنش‌های بین‌المللی کاهش پیدا کند.
وی در ادامه به گزارش رئیس‌جمهور در زمینه ناترازی انرژی در این جلسه اشاره کرد و اظهار کرد: گزارشی که در زمینه تقویت شبکه برق کشور ارائه شد نیز حائز اهمیت بود و در این حوزه افزایش پنل‌های خورشیدی در سراسر کشور اقدام شایسته‌ای است.
اینکه پزشکیان می‌گوید «چشم‌داشتی به ریاست‌جمهوری آینده ندارد» ظلم به حامیان وی است
گرامی مقدم در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر جلسات رئیس‌جمهور بر وفاق احزاب با دولت چهاردهم گفت: وفاق به معنی تعامل بیشتر رئیس‌جمهور با نهادهای بالادستی و هم تراز خود مانند سران سایر قوا است و واگذارکردن کابینه به جناح مقابل از پایه مردود است.
اگر این رویه ادامه پیدا کند رئیس‌جمهور بزرگترین پشتوانه مردمی خود را که اصلاح‌طلب‌ها هستند از دست خواهد داد.
رئیس‌جمهور در مواجه با چنین انتقاداتی می‌گوید «چشم‌داشتی به ریاست‌جمهوری آینده ندارد» اما این ظلم آشکار به حامیان وی است زیرا جریان‌هایی که در انتخابات از آقای پزشکیان حمایت کردند سهمی در پیروزی وی دارند.
جریان‌هایی که در انتخابات از آقای پزشکیان حمایت کردند سهمی در پیروزی وی دارند.
قائم‌مقام حزب اعتماد ملی در ادامه افزود: اگر بنا باشد در جامعه آرامش و انسجام بوجود آید باید مشکلات معیشتی مردم حل و فصل شود.
منابع اقتصادی بالایی در نزد نهادهای غیردولتی وجود دارد و این نهادها باید به دولت در افزایش حقوق و دستمزدها کمک کنند و اگر این اتفاق محقق شود به یکی از شاخصه‌های وفاق ملی تبدیل خواهد شد.
اما اینکه رئییس‌جمهور رقبای خود را در سمت‌های دولتی بگمارد و حامیان را از خود دور کند درست نیست و نقدهایی که به رئیس‌جمهور در زمینه وفاق شد عمدتا در این چارجوب بود.
وی در پاسخ به این پرسش که بیشترین نقدی که از سوی فعالان سیاسی به رئیس‌جمهور وارد شد در راستای کدام مطالبات مردم بود؟
گفت: تقریبا ۴۰ درصد انتقادات و پیشنهادات مربوط به مسائل اقتصادی و مطالبات مردم در این حوزه بود و بقیه مسائل نیز مربوط به حوزه اجتماعی، سیاست داخلی و خارجی بود.
اصولگرایان از مواضع دولت پشتیبانی می‌کنند زیرا موفقیت دولت موفقیت نظام است
حبیب‌الله بوربو در تشریح نحوه سهمیه‌بندی فراکسیون‌های سیاسی برای بیان دیدگاه‌هایشان در نشست با رئیس‌جمهور گفت: از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم این تنها دومین جلسه‌ای بود که با رئیس‌جمهور داشتیم.
از آنجا که همه حضار علاقمند بودند تا نظرات خود را بیان کنند در ابتدا مقرر شد چه کسانی سخن بگویند و در ادامه به این جمعبندی رسیدیم که شش نفر از هر سه فراکسیون دیدگاه‌های خود را مطرح کنند و در مجموع نمایندگان همه طیف‌های سیاسی توانستند نقدها و پیشنهادات خود را با رئیس‌جمهور در میان بگذارند.
دبیرکل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی در ادامه افزود: در این جلسه فراکسیون اصولگرایان بر مبنای فرمایشات مقام معظم رهبری بر ضرورت حمایت از دولت، از مواضع دولت آقای پزشکیان پشتیبانی کرد زیرا موفقیت دولت ایشان به منزله موفقیت نظام است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره کلیات سایر محورهایی که در این نشست مطرح شده بود، گفت: در تقسیم کاری که داشتیم قرار بود من به نمایندگی از فراکسیون اصولگرایان مسائل و مشکلات اقتصادی را مطرح کنم، فراکسیون اصلاح‌طلبان مسائل سیاسی و فراکسیون اعتدالیون درباره معضلات اجتماعی سخن بگویند اما چون تعداد اصول‌گرایانی که درخواست داشتند دیدگاه‌های خود را مطرح کنند بیش از شش نفر بود بنابراین من از صحبت کردن انصراف دادم.
رئیس فراکسیون اصولگرایان خانه احزاب در ادامه افزود: در این جلسه برخی نمایندگان اعتدالیون نیز به افزایش قیمت دلار، کالاها و نارضایتی عمومی از وضع موجود اشاره کردند.
بر اساس آمارها سفره مردم نسبت به سال گذشته پنجاه درصد کوچکتر شده است بنابراین درخواست کردیم رئیس‌جمهور تغییراتی در کابینه لحاظ کند.
رئیس‌جمهور اعلام کرد زیر بار خلع سلاح کشور نمی‌رود
وی با بیان اینکه یکی از مسائلی که عمدتا از سوی فراکسیون اصلاح‌طلبان مطرح شد، ضرورت مذاکره برای برداشتن تحریم‌ها بود، اظهار کرد: آقای پزشکیان در پاسخ به این مطالبه اعلام کرد «ما شروط خود را به رئیس‌جمهور فرانسه گفتیم و وی آن‌ها را به ترامپ اطلاع داد اما رئیس‌جمهور آمریکا درخواست خلع سلاح ایران را مطرح کرد و ما زیر این خفت و خواری نمی‌رویم».
رئیس‌جمهور در ادامه این بخش به توسعه روابط با همسایگان در دولت چهاردهم اشاره کرده و یادآور شد در جنگ ۱۲ روزه هیچ یک از همسایگان ایران حاضر به همکاری با رژیم صهیونیستی نشدند و این برای ایران یک افتخار است.
جلسه‌ای که برگزار شد سازنده بود و در صورتی که این روند ادامه پیدا کند نظرات به یکدیگر نزدیک می‌شود
بوربور در ارزیابی تاثیر این جلسه بر وفاق میان احزاب و دولت و احزاب با یکدیگر گفت: جلسه‌ای که برگزار شد سازنده بود و در صورتی که این روند ادامه پیدا کند نظرات به یکدیگر نزدیک می‌شود.
البته در راستای دستیابی به وفاق مدنظر رئیس‌جمهور باید جلسات جداگانه‌ای نیز با هر یک از فراکسیون‌ها برگزار شود و تعداد جلسات جمعی نیز از حالت سالانه به هر سه ماه یک بار افزایش یابد تا رئیس‌جمهور بتواند بیشتر از گذشته نظرات جریان‌های سیاسی را بشنود.
با توجه به انتخابات پیش‌روی شوراها ضرورت تعامل احزاب با رئییس‌جمهور مضاعف می‌شود
قدرتعلی حشمتیان با بیان اینکه در نشست احزاب با رئیس‌جمهور ۶۰ تن از دبیرکل‌های احزاب کشور و فعالان سیاسی حضور داشتند، گفت: اصلاح‌طلبان بیشترین طیفی بودند که در این جلسه شرکت داشتند، در مرحله بعدی اصولگرایان و تعدادی اندکی از حاضران نیز از جناح مستقلین و اعتدالیون بودند و در مجموع ۱۷ نفر (۷ نفر اصلاح‌طلب، ۶ نفر اصولگرا و ۴ نفر اعتدالگرا) به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.
نایب‌رئیس اول خانه احزاب با تاکید بر اینکه محور این جلسه حول انسجام ملی و مسائل اقتصادی بود، تصریح کرد: تعامل رئیس‌جمهور با احزاب در این نشست سازنده بود و ضرورت این تعامل با توجه به در پیش بودن انتخابات شورراهای شهر و روستا مضاعف می‌شود و آقای پزشکیان نباید به برگزاری یک جلسه در سال اکتفا کند.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت یافتن راهکاری برای حل مشکلات معیشتی مردم، اظهار کرد: حکومتی موفق می‌شود که مردم پشتیبان آن باشند، دولت در راستای کاستن از مشکلات مردم باید به متناسب‌سازی حقوق‌ها که در این جلسه نیز مطرح شد، توجه کند زیرا تورم و درآمدها با هم سازگاری ندارند.
همچنین رئیس‌جمهور باید در آرایش کابینه خود تجدیدنظر کرده و افراد کارآمدتری را جایگزین برخی وزرا کند تا بتواند از بن‌بستی که در کشور بوجود آمده خارج شود.
حکومتی موفق می‌شود که مردم پشتیبان آن باشند، دولت در راستای کاستن از مشکلات مردم باید به متناسب‌سازی حقوق‌ها که در این جلسه مطرح شد، توجه کند
رئیس جبهه مستقلین و اعتدال‌گرایان ایران ضمن ابراز تاسف از کاهش مشارکت در انتخابات، یافتن راهکاری برای برون رفت از آن را جزو وظایف دولت دانست و گفت: علاوه بر کاهش سختگیری‌های شورای نگهبان، توجه به مشکلات معیشتی مردم جزو وظایف دولت است تا اعتماد آن‌ها برای حضور در پای صندوق‌های رای جلب شود.
رئیس‌جمهور هر سه ماه یک بار جلسه‌ای با خانه احزاب داشته باشد
وی با انتقاد از تعداد پایین جلسات احزاب و جریان‌های سیاسی کشور با رئیس‌جمهور اظهار کرد: برای نزدیک شدن دیدگاه رئیس‌جمهور به جریان‌های سیاسی کشور بهتر است وی هر سه ماه یک بار با خانه احزاب جلسه داشته باشد و علاوه بر این از همه جبهه‌ها نیز دعوت شود.
البته دستور دعوت از همه جبهه‌ها را رئیس‌جمهور به آقای سنایی داد زیرا در این جلسه از همه آن‌ها دعوت نشده بود.
توجه داشته باشید که در زمان دولت اصلاحات حدود ۲۵۶ حزب داشتیم اما در سال ۱۳۹۵ که قانون احزاب تصویب شد، تعداد آن‌ها به ۱۴۵ حزب رسید که تعدادی از آن‌ها ملی و تعدادی استانی بودند.
حشمتیان در ادامه افزود: در حال حاضر احزابی می‌توانند به صورت قانونی در انتخابات شوراها فعالیت کنند که حتی اگر پروانه داشته باشند برابر اساسنامه، مجمع عمومی آن‌ها به موقع برگزار شده باشد و لیست شورای مرکزی خود را برای تایید صلاحیت به اداره کل سیاسی وزارت کشور و کمیسیون ماده ۱۰ احزاب ارائه کنند و کمیسیون آن را تایید کرده باشد.
براساس اطلاعاتی که به من گفته شده حدود ۵۹ حزب توانسته‌اند خود را با این قانون جدید تطبیق دهند.
نایب‌رئیس اول خانه احزاب با تاکید به ضرورت برگزاری نشست احزاب با سران قوا اظهار کرد: برای حل مشکلات کشور نشست احزاب با رئیس‌جمهور کافی نیست و باید نشست‌های جداگانه‌ای هم با سران سایر قوا برگزار شود.
علاوه بر این در صورتی که ممکن است درخواست داریم مقام معظم رهبری نیز یک جلسه به بیان دیدگاه‌ دبیران کل احزاب فعال کشور اختصاص دهند تا بتوانیم از نظرات ایشان نیز استفاده کنیم.
نشست احزاب با رئیس‌جمهور در کاهش تنش‌ سیاسی در سطح رسانه‌ها موثر است
علی مطهری با تاکید بر نقش جلسات احزاب با رئیس‌جمهور در کاهش تنش‌های سیاسی در فضای سیاسی کشور گفت: نشست احزاب با رئیس‌جمهور علاوه بر نزدیک شدن راه‌حل‌ها به یکدیگر به آگاهی بیشتر رئیس‌جمهور از نیازهای جامعه کمک کند زیرا افرادی که در این جلسات حضور دارند با اقشار مختلف مردم در تماس هستند و وضعیت آن‌ها را برای رئیس‌جمهور و دولت وی تشریح و پیشنهاداتی را ارائه می‌کنند.
افرادی که در این جلسات حضور دارند با اقشار مختلف در تماس هستند و وضعیت آن‌ها را برای رئیس‌جمهور و دولت وی تشریح و پیشنهاداتی را ارائه می‌کنند.
وی در ادامه افزود: البته ممکن است برخی پیشنهادات و پاسخ‌ها از سوی طرفین پذیرفته نشود اما در مجموع این جلسات مفید است زیرا باعث می‌شود تنش‌ها به جای اینکه در رسانه‌ها انعکاس یابد در جلسات بیان شود پس بهتر است جلسات هر چند وقت یک بار تشکیل شوند تا به جای تنش، گفتگو در جامعه حاکم شود.
نایب‌ رئیس مجلس دهم شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره مهم‌ترین دغدغه احزاب در این نشست اظهار کرد: مهم‌ترین مسائلی که مطرح شد مربوط به معیشت مردم و تورم بود و فعالان سیاسی به رئیس‌جمهور اعلام خطر کردند که این وضعیت باید به گونه‌ای مهار شود.
وی در پاسخ به این پرسش که چه راهکاری وجود دارد که این نشست‌ها علاوه بر برقراری پل ارتباطی بین مردم و رئیس‌جمهور، تاثیر ملموس‌تری بر کیفیت زندگی آن‌ها داشته باشند، تصریح کرد: نمایندگان احزاب و جریان‌های سیاسی نباید به انتقاد صرف یا کلی‌گویی در جلسات بسنده کنند بلکه باید راه‌حل‌های عملی برای مشکلات مردم ارائه کنند.
رئیس‌جمهور نیز باید به همه نظرات توجه کند و اگر نظری را قبول ندارد همانجا پاسخ دهد تا گفتگوی طرفینی دچار مشکل نشود.