رتبه سیزدهم اعتیاد جامعه کارگری هرمزگان در کشور
بندرعباس - سرپرست معاونت سیاسی استانداری هرمزگان از رتبه سیزدهم اعتیاد جامعه کارگری هرمزگان در کشور خبر داد و گفت: علیرغم رتبه سیزدهم ولی جایگاه بهتری نسبت به سایر استانهای جنوبی داریم.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس میرزاد ظهر چهارشنبه در همایش پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی با محوریت اعتیاد که در نفت ستاره هرمزگان برگزار شد گفت: با توجه به رشد شتابان جوامع بشری در حوزه های مختلف از جمله صنعت مشغله فکری هم روز به روز افزایش مییابد که به طبع آن آسیبهای اجتماعی زیادی افراد را تهدید میکند که یکی از آنها اعتیاد است.
وی اذعان کرد: ما شاهد جرمها نو پدید در جامعه هستیم که همراه با شیوههای جدیدی پدیدار میشود و همه باید مراقب باشند.
سرپرست معاونت سیاسی استانداری هرمزگان بیان داشت: همه ما بنابردلایلی هر روزه در معرض انواع آسیبهای اجتماعی قرار داریم اما نکته قابل توجه تابآوری جامعهای است که در آن زندگی میکنیم و باید بتوانیم با برنامهریزی آن را مدیریت کنیم.
میرزاد تصریح کرد: ما در وهله اول باید مسئول رفتار خود باشیم و بعد از آن باید از خانواده خود مراقبت کنیم و بر رفتار آنها نظارت کنیم چراکه که ما مسئول نظارت آنها هستیم.
وی با ذکر اینکه اعتیاد کارگری یکی از آسیبهایی است که جامعه کارگری را تهدید میکند، عنوان کرد: ۵۲ درصد جمعیت ایران جزو خانواده کارگری هستند که اهمیت برنامهریزی در این بخش را نشان میدهد.
سرپرست معاونت سیاسی استانداری هرمزگان با ذکر اینکه کاگر ماشین نیست، ابراز کرد: شخص کارگر روح و معنویت دارد و نیاز به جایگاه در اجتماع دارد که باید به همه آنها توجه شود و برنامهریزی کرد.
میرزاد با ذکر این نکته که ۱۵ درصد جمعیت استان را جامعه کارگری تشکیل داده است، خاطرنشان کرد: در کشور حدود ۱۰ میلیون کارگر وجود دارد، یعنی حدود ۱۰ درصد جمعیت کل ایران جامعه کارگری را تشکیل میدهد و در استان هرمزگان نیز ۲۸۰ هزار نفر عضو جامعه کارگری هستند که اگر در بعد خانواده حساب کنیم جمعیت قابل توجهی است.
وی گفت: در بحث اعتیاد جامعه کارگری رتبه سیزدهم را در کشور داریم هر چند که نسبت به استانهای جنوبی وضعیت بهتری داریم اما نباید این موضوع را دست کم بگیریم و باید برای پویایی جامعه برنامهریزی کنیم.
سرپرست معاونت سیاسی استانداری هرمزگان بیان داشت: در کل دنیا ۸۰۳ نوع مواد مخدر وجود دارد که از این مقدار ۷۰۰ نوع در ایران یافت میشود.
برخی بر این باور هستند موادی که مصرف میکنند اعتیاد آور نیست و به خود بسیار امیدوارند که ناشی از غرور کاذب و امید واهی است
وی عنوان کرد: در جامعه کارگری بیشتر مصرف مواد مخدر مربوط به مرفین و شیشه است.
سرپرست معاونت سیاسی استانداری هرمزگان گفت: باید کارفرماها بیشتر به کارگرها توجه کنند و تغییری در وضعیت حوزههای فرهنگی و نشاط کارگری ایجاد کنند چرا که خانواده کارگر وقتیکه تحت تاثیر موضوع اعتیاد قرار گیرد آسیبهایی را خواهد پذیرفت که این آسیبها به صورت زنجیروار به یکدیگر وصل هستند و باعث آسیب دیدن جامعه میشوند.
سرپرست معاونت سیاسی استانداری هرمزگان بیان داشت: با توجه به اینکه بیشتر جمعیت ایران را خانواده کارگری تشکیل داده است، اگر این خانوادهها تحت تاثیر مسائل اجتماعی قرار گیردند، جامعه نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
میرزاد تصریح کرد: ما باید به دنبال سیاستگذاری و برنامه ریزی برای مسائل فرهنگی، ورزشی و ایجاد نشاط در جامعه کارگری باشیم.همچنین باید دانش و نگرش کارفرمایان را در پیشگیری از اعتیاد افزایش دهیم و نباید اجازه دهیم که دردی ایجاد شود تا هزینههایی را برای درمان صرف کنیم.
سرپرست معاونت سیاسی استانداری هرمزگان با اشاره به این نکته که کارفرما نباید فقط فیزیک کارگر را بخواهد، ابراز کرد: این اشتباهی است که بسیاری از کارفرمایان به آن دچار هستند و در برخی موارد هنگامیکه کارگر دچار اعتیاد میشود فرد را اخراج میکنند که این کار نباید انجام شود چراکه باید به دنبال درمان آن فرد باشیم.
میرزاد خاطرنشان کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی یکی از کارهایی است که در پیشگیری از اعتیاد کمک خواهد کرد، برخی نمیدانند که با وارد شدن در این ورطه چه اتفاقی برایشان خواهد افتاد و اگر آثار آن برایشان تبیین شود شاهد کاهش این مورد خواهیم بود.
سرپرست معاونت سیاسی استانداری هرمزگان بیان داشت: آثارهای نوپدیدی وجود دارد که باید به آسیبهای آن آگاه باشیم و قبل از اینکه فردی دچار این آسبها شود از آثار آن آگاه شود.
میرزاد تصریح کرد: باید از ظرفیت رابطان فرهنگی که در جامعه کارگری وجود دارد استفاده شود.
ائمه جماعاتی که ما در شرکتها داریم بسیار میتوانند در این راستا موثر باشند.
وی عنوان کرد: در بحث همیار کارکنان در استان تنها پنج واحد فعال داریم که که نیاز است تقویت و افزایش یابند.
سرپرست معاونت سیاسی استانداری هرمزگان ابراز کرد: بایستی به تمام جهات زندگی کارگران توجه کنیم چرا که اگر آسیبی به کارگران وارد شود قطعاً اثر خود را در تولید خواهد گذاشت و اگر بتوانیم در راه پیشگیری از اغعتیاد موفق عمل کنیم، به نحوی باعث رونق تولید خواهیم شد.
میرزاد خاطرنشان کرد: جنسیت در اعتیاد دچار تغییراتی شده است و جمعیت خانمها با افزایش درصد در اعتیاد روبرو است و حتی اعتیاد به سنین پایین جامعه نیز رسوخ پیدا کرده است که لازمه برنامهریزی برای حل این بحران را نشان میدهد.
وی گفت: در حوزه مبارزه فعالیتهای زیادی در حال انجام است و حتی در دنیا پیشتاز هستیم اما این کشفیات تنها بخش کوچکی از موادی است که وارد کشور میشود چرا که راههای زیادی وجود دارد.
سرپرست معاونت سیاسی استانداری هرمزگان بیان داشت: سادهترین راه پیشگیری است و باید کارگران را نسبت به آثار سوء مصرف مواد مخدر آگاه کنیم.
با انجام فعالیتهایی در جهت پیشگیری، به نوعی کاهش تقاضا حاصل خواهد شد اما تا زمانیکه که تقاضا باشد راههای عرضه زیادی وجود خواهد داشت.