خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 19 آذر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آغاز بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی دانشگاه تربیت مدرس برای تولید برق

مهر | دانش و فناوری | چهارشنبه، 19 آذر 1404 - 15:41
مراسم افتتاح و بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی دانشگاه تربیت مدرس، روز چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴ با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از مسئولان کشور برگزار شد.
برق،دانشگاه،خورشيدي،انرژي،مصرف،تجديدپذير،مدرس

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاح نیروگاه خورشیدی دانشگاه تربیت‌مدرس با حضور وزیر علوم، معاونان وزارتخانه، مدیران حوزه انرژی، اساتید دانشکده برق و کامپیوتر برگزار شد.
این پروژه بخشی از برنامه ملی توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در آموزش عالی است و به گفته مسئولان، قرار است نقطه آغاز گذار دانشگاه‌ها به انرژی پاک و شبکه‌های مستقل باشد.
در این دانشگاه پروژه مدل میکرودیوت و کاهش مصرف برق اجرا می‌شود.
رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه تربیت مدرس در این مراسم خاطر نشان کرد: ایران با بیش از سه هزار ساعت تابش آفتاب در سال ظرفیت بالایی برای بهره‌برداری انرژی خورشیدی دارد.
ولی ما با ناترازی بین تولید و مصرف برق به اندازه ۲۰ هزار مگاوات مواجه هستیم که سالانه میلیاردها تومان خسارت به کشور وارد می‌کند.
وی افزود: سه اقدام اساسی لازم است؛ نخست مدیریت مصرف که دانشگاه‌ها می‌توانند پیشگام باشند، دوم استفاده گسترده از انرژی‌های تجدیدپذیر به ویژه نیروگاه‌های خورشیدی و سوم توسعه فناوری‌های نوینی مانند شبکه‌های میکروگرید که در صورت قطع برق سراسری، مراکز مهم بتوانند مستقل برق تأمین کنند.
دانشگاه تربیت مدرس در این زمینه گام‌های مهمی برداشته و آماده انتقال تجربه به سایر دانشگاه‌هاست.