خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 17 آذر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پیش شرط اسرائیل برای پذیرش حضور تشکیلات خودگردان در نوار غزه

مشرق | بین‌الملل | دوشنبه، 17 آذر 1404 - 21:58
بعد از فشارهای گسترده کشورهای عربی، رژیم اسرائیل موافقت مشروط خود را با تسلیم نوار غزه به تشکیلات خودگردان اعلام کرده است.
اسرائيل،خودگردان،تشكيلات،فلسطين،پناهندگان،فلسطيني،جمله،غزه،ن ...

به گزارش مشرق، روزنامه یسرائیل هیوم در گزارشی اعلام کرد، در پی فشارهای عربی و بین المللی بر اسرائیل برای پذیرش تشکیلات خودگردان فلسطین به عنوان حاکم نوار غزه، تل آویو شرط‌هایی را برای این امر قرار داد که از آن جمله می‌توان به لغو توصیف آواره فلسطینی به کسانی که در یهودا و سامره و نوار غزه زندگی می‌کنند، اشاره کرد.
به گفته منابع دیپلماتیک عربی و غربی، این شرایط شامل توقف فعالیت‌های همه آژانس‌های سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، به ویژه آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد آنروا در تمام مناطق تحت کنترل تشکیلات خودگردان فلسطین، به ویژه در نوار غزه و الزام تشکیلات خودگردان فلسطین به پذیرش مسئولیت تأمین همه نیازهای جمعیت فلسطینی است.
اسرائیل همچنین خواستار تبدیل «اردوگاه‌های پناهندگان» به محله‌ها یا شهرک‌های منظم و لغو تعریف پناهنده در سرزمین‌های تشکیلات خودگردان فلسطین است.
در همین راستا پایگاه خبری i۲۴NEWS هم گزارش داد که اسرائیل خروج نیروهای نظامی اسرائیل از اردوگاه‌های پناهندگان جنین و طولکرم، که چندین ماه است در آنجا فعالیت می‌کنند، را به توقف فعالیت‌های آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد مشروط کرده است.
به گفته منابع دیپلماتیک، این درخواست در مذاکرات بین اسرائیل و ایالات متحده و با میانجیگران اروپایی، از جمله تونی بلر و صدراعظم آلمان، در جلسه‌ای که امروز برگزار شد، مطرح شده است.
علاوه بر این، اسرائیل خواسته‌های تکراری خود را هم مجددا مطرح کرد و خواهان خلع سلاح حماس؛ کنترل کامل امنیتی اسرائیل و آزادی عمل نظامی حتی در مناطق تحت کنترل تشکیلات خودگردان فلسطین؛ و غیرنظامی‌سازی کامل سرزمین‌های فلسطینی، به استثنای نیروهای پلیس مسلح فقط به سلاح‌های سبک شده است.
بازنگری اساسی در برنامه‌های درسی مؤسسات آموزشی تشکیلات خودگردان فلسطین، از مهدکودک‌ها گرفته تا دانشگاه‌ها، از جمله حذف تمام محتوای یهودستیزانه و ضد اسرائیلی؛ فرآیندی برای رادیکال‌زدایی از جمعیت؛ اقدام واقعی توسط تمام نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین علیه سازمان‌های تروریستی و سایر اقدامات، از جمله این خواسته‌ها است.
به گفته رسانه های عبری، از دیدگاه اسرائیل، این پیش‌نیاز برای موافقت با پیشبرد فرآیندی است که در نهایت منجر به تأسیس یک کشور فلسطینی خواهد شد، محسوب می‌شود.