خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 17 آذر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تشریح الزامات تولید طعم‌دهنده‌های حلال

مهر | سلامت و پزشکی | دوشنبه، 17 آذر 1404 - 11:41
رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو، الزامات فنی و نظارتی طعم‌دهنده‌ها در صنایع غذایی و دارویی را تشریح کرد.
محصولات،حلال،توليد،تركيبات،دقيق،كنترل،تخميري،رستگار،منشأ،رعا ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایفدانا، حسین رستگار، بر ضرورت شفافیت در منشأ مواد اولیه و کنترل دقیق مراحل تولید برای حفظ حلیّت محصولات، تأکید کرد و گفت: طعم‌دهنده‌ها در اشکال مختلف، از مخلوط‌های ساده تا ترکیب‌های مهندسی‌شده، نقش مهمی در ایجاد یا تقویت طعم محصولات دارند.
وی افزود: هر ماده باید از نظر منبع، عملکرد و میزان مصرف بررسی شود و برخی ترکیبات مانند اسیدسیتریک که حس چشایی را تغییر می‌دهند در گروه افزودنی‌های غذایی قرار می‌گیرند و مشمول مقررات جداگانه هستند.
رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال گفت: طراحی یک طعم‌دهنده به پارامترهایی مانند حلالیت، پایداری حرارتی، سازگاری با ترکیبات پایه، زمان ماندگاری و حمل‌ونقل وابسته است.
وی تأکید کرد: برای محصولات حلال، کنترل منشأ مواد خام، ترکیبات تخمیری و حلال‌ها اهمیت بالایی دارد و هرگونه ابهام می‌تواند وضعیت حلیّت محصول نهایی را تحت تأثیر قرار دهد.
رستگار، چهار اصل اساسی برای ارزیابی حلیّت طعم‌دهنده‌ها را شامل کنترل منابع گیاهی و حیوانی، نظارت بر فرآیندهای تخمیری، بررسی افزودنی‌ها و مدیریت تجهیزات و محیط تولید برای پیشگیری از آلودگی متقاطع؛ عنوان کرد و گفت: سه اصل نخست با شفاف‌سازی فرمولاسیون قابل پایش است اما رعایت اصول مربوط به محیط تولید نیازمند تدوین و اجرای روش‌های دقیق و قابل ردیابی است.
وی با اشاره به تفاوت استانداردهای نهادهای گواهی‌دهنده در کشورهای مختلف، افزود: ارتباط مستمر با تولیدکنندگان و مراکز معتبر صدور گواهی مسیر یکپارچه‌سازی اطلاعات را هموار می‌کند و امکان تصمیم‌گیری دقیق درباره وضعیت حلال محصولات را فراهم می‌سازد.
رعایت این الزامات زنجیره تولید تا مرحله حمل‌ونقل و عرضه را تکمیل و مانع بروز مشکلات در بازار محصولات حلال می‌شود.