خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 06 آذر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزارت دفاع چین: ژاپن بهای سنگینی برای مداخله در تایوان خواهد پرداخت

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | پنجشنبه، 06 آذر 1404 - 14:24
وزارت دفاع چین هشدار داد در صورت مداخله ژاپن در مسئله تایوان، این کشور «بهای سنگینی» خواهد پرداخت.
تايوان،چين،ژاپن،دفاع،وزارت،استقرار،نظامي،پاسخ،خواهد_پرداخت،م ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - وزارت دفاع چین روز پنجشنبه هشدار داد در صورت مداخله ژاپن در مسئله تایوان، این کشور «بهای سنگینی» خواهد پرداخت.
این اظهارات در پاسخ به برنامه‌های توکیو برای استقرار سامانه‌های موشکی در جزیره‌ای در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری سواحل تایوان بیان شده است.
این اعلام همزمان با بدترین بحران دیپلماتیک بین دو کشور در سال‌های اخیر صورت می‌گیرد، پس از آنکه سانا تاکایچی، نخست‌وزیر ژاپن، این ماه گفته بود یک حمله فرضی چین به تایوان می‌تواند موجب پاسخ نظامی از سوی توکیو شود.
شینجیرو کویزومی، وزیر دفاع ژاپن، روز یکشنبه گفته بود برنامه‌ها برای استقرار یک واحد موشکی سطح‌به‌هوای میان‌برد در پایگاه نظامی یوناگونی «به طور پیوسته در حال پیشرفت» است.
این جزیره در فاصله حدود ۱۱۰ کیلومتری ساحل شرقی تایوان واقع شده است.
جیانگ بین، سخنگوی وزارت دفاع چین در پاسخ به این استقرار - که پیش‌تر از سوی وزارت خارجه چین نیز مورد انتقاد قرار گرفته بود - گفت چگونگی «حل مسئله تایوان» یک موضوع داخلی چین است و به ژاپن ارتباطی ندارد.
ژاپن از سال ۱۸۹۵ تا پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ کنترل تایوان را در دست داشت.
سخنگوی وزارت دفاع چین در یک نشست خبری منظم گفت: «ژاپن نه تنها در مورد جنایات جدی خود در تجاوز و حکومت استعماری بر تایوان تأمل عمیق نکرده، بلکه در دفاع از افکار عمومی، رویای مداخله نظامی در تنگه تایوان را در سر می‌پروراند.»
وی افزود: «ارتش آزادیبخش خلق از قابلیت‌های قدرتمند و ابزار‌های قابل اعتماد برای شکست هر دشمن متجاوزی برخوردار است.
اگر طرف ژاپنی جرات کند حتی نیم قدم از خط عبور کرده و برای خود مشکل ایجاد کند، حتما بهای سنگینی خواهد پرداخت.»
دولت منتخب دموکراتیک تایوان ادعا‌های سرزمینی پکن را رد کرده و می‌گوید تنها مردم این جزیره می‌توانند آینده خود را تعیین کنند.
لی چینگ-ده، رئیس‌جمهور تایوان، این هفته برنامه‌هایی برای هزینه کردن ۴۰ میلیارد دلار اضافی بر دفاع در هشت سال آینده اعلام کرد که چین آن را اتلاف پولی خواند که تنها تایوان را به فاجعه خواهد کشاند.
منبع: رویترز