سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لاهیجان پایلوت شناسنامه‌دار کردن چای در کشور

فارس | استان‌ها | سه شنبه، 25 تیر 1398 - 22:41
رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان از پایلوت کردن شهرستان لاهیجان در حوزه شناسانه دار کردن چای در کشور خبر داد. <br/>
چاي،توليد،افزايش،حوزه،كشور،ارز،محصولات،حمايت،سازمان،لاهيجان،تابش

به گزارش خبرگزاری فارس از لاهیجان، عباس تابش امشب در نشست با فعالان حوزه چای در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان با بیان اینکه اقدامات دولت انتظارات را افزایش داده است، اظهار کرد: دولت برای حمایت از کشاورزان و چای‌کاران اقدامات خوبی انجام داده است که این امر انتظارات را از دولت افزایش داده است.
وی با تأکید بر قیمت‌گذاری چای بر اساس تحلیل‌های انجام‌شده گفت: باید برای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی ازجمله چای، آمارها و‌ تحلیل‌ها به‌موقع و‌ دقیق ارائه شود زیرا در غیر این صورت نمی‌توان قیمت‌گذاری مناسبی انجام داد.
رئیس سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کنندگان با اذعان به اینکه حذف ارز دولتی کمک بسیار زیادی به چای‌کاران کرده است، تصریح کرد: یکی از حامیان اصلی حذف ارز دولتی سازمان حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکنندگان بوده که خوشبختانه دولت در این حوزه بسیار خوب عمل کرده و با انجام این کار رقابت را در بین چای‌کاران افزایش داده است.
تابش با گله‌مندی از نبود اطلاعات دقیق از زنجیره تولید چای در استان‌های شمالی بیان کرد: وقتی بعضی از کارخانه‌داران می‌گوید پنج کیلو برگ سبز چای یک کیلو چای خشک داده و چای‌کار دیگر شش کیلو، نشان‌دهنده نبود اطلاعات کافی از زنجیره تولید چای است که مشکلاتی در حوزه چای ایجاد کرده است.
وی لازمه افزایش رقابت در بین چای‌کاران را ورود بخش خصوصی دانست و افزود: بخش خصوصی دارای ظرفیت بسیار خوبی ‌در حوزه سرمایه‌گذاری است که اگر به‌خوبی ورود کند می‌تواند حلقه بین مصرف‌کننده و تولیدکننده را از بین برده و رقابت را در بین چای‌کاران افزایش دهد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به نبود تنوع سازی در حوزه چای اشاره کرد و گفت: باید تنوع سازی در حوزه چای ایجاد شود تا بتوان اشتغال و اقتصاد منطقه را افزایش و فروش چای و درآمد چای‌کاران زیاد شود.
تابش با بیان اینکه چای‌کاران فقط نباید به دنبال افزایش تولید محصولات خود باشند، خاطرنشان کرد: کشاورزان باید از محصولات کشاورزی مختلف ازجمله چای استفاده بهینه کرده و محصولات خود را به فروش برسانند چراکه اگر فقط به فکر افزایش تولید باشند هیچ موفقیتی حاصل نمی‌شود.
وی با تأکید بر لازمه شناسنامه‌دار کردن چای در کشور بیان کرد: اگر میزان تولید و مصرف چای در کشور برابر بود واردات چای به چای‌کاران ضربه وارد می‌کرد ولی چون میزان مصرف و‌ تولید چای در استان‌های شمالی برابر نیست باید برای شناسایی تأمین و توزیع چای ایرانی تلاش کرده و چای را شناسنامه‌دار کنیم.
رئیس سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کنندگان کشور لاهیجان را پایلوت شناسنامه‌دار کردن چای اعلام کرد و گفت: مسؤول توزیع چای در کشور سازمان جهاد کشاورزی است ولی بنده حاضرم لاهیجان را پایلوت شناسنامه‌دار کردن چای در کشور اعلام کنم تا از این طریق جلوی قاچاق چای گرفته شود ولی لازمه انجام این کار معرفی مزارع چای وجود در لاهیجان به سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کنندگان است.
تابش با اشاره به عدم بازگشت ارز دولتی به واردات چای افزود: چای‌کاران باید از حذف ارز دولتی در واردات چای نهایت استفاده را کنند تا خدای‌نکرده این ارز دوباره به واردات چای تعلق نگیرد.
وی با اذعان به اینکه کارخانه‌داران باید به تکنولوژی روز دنیا آشنا شوند، تصریح کرد: اگر کارخانه‌داران چای سعی دارند محصولات خود را به‌خوبی به فروش برسانند باید خط تولید را به‌روز کرده، هزینه تولید را کم و به تکنولوژی تولید آشنا و فرهنگ‌سازی مصرف را در بین مردم رواج دهند زیرا مصرف چای در کشور بیشتر از کشورهای خارج است.
انتهای پیام/84008/ق