سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جلوگیری از هدررفت ۱۳ میلیون تن محصولات کشاورزی با کاهش ۱۰ درصدی ضایعات +فیلم

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | شنبه، 01 آذر 1404 - 12:23
معاون وزیر جهاد گفت: بنابر آمار سالانه ۲۰ تا ۳۰ درصد محصولات کشاورزی به هدر می‌رود که با کاهش ۱۰ درصدی ضایعات از هدررفت ۱۳ میلیون تن محصول جلوگیری می‌شود.
كشاورزي،ضايعات،درصد،مصرف،ترويج،گندم،درست،مديريت،كاهش،سازمان

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - غلامرضا گل‌محمدی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در نشست خبری مدیریت ضایعات بخش کشاورزی گفت: مدیریت ضایعات کشاورزی و ترویج مصرف درست در راستای استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای افزایش ارتقا بهره‌وری در بخش کشاورزی است.
وی با تاکید بر فرهنگ‌سازی درست مصرف افزود: بر اساس تعریف سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد باید غذای سالم و در دسترس برای همگان تامین باشد.
گل محمدی ادامه داد: بر اساس آمار گزارش شده در خاورمیانه بین ۱۸ تا ۴۵ درصد ضایعات بخش کشاورزی را داریم که این آمار در ایران بین ۲۰ تا ۳۰ درصد گزارش می‌شود.
حال اگر تولید بخش کشاورزی را ۱۲۰ میلیون تن در سال در نظر بگیریم و تنها این ضایعات حداقل ۱۰ درصد کاهش یابد رقمی حدود ۱۳ میلیون تن میزان هدر رفت کاهش می یابد که عدد کوچکی نیست.
معاون وزیر جهاد با بیان اینکه همایش مدیریت ضایعات بخش کشاورزی با هدف ترویج درست مصرف برگزار می شود، افزود: محور این همایش بر ۳ اصل است؛ سیاست‌گذاری، فرهنگ‌سازی مصرف و برنامه عملیاتی برای دو بخش دیگر است.
وی تاکید کرد: برای هر دانه برنج ۹۹ سی‌سی آب مورد استفاده قرار می‌گیرد که اگر فرهنگ‌سازی شود از مدارس تا خانواده‌ها کمک بزرگی به کاهش ضایعات می‌کند.
در حال حاضر ۸ هزار تن دورریز برنج داریم؛ این عدد جدا از مصرف آب، برق و سایر منابع ملی است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه ۲۲ محصول در کشور ضایعات بالایی دارد، گفت: به محصولات این گروه می‌توان به برنج، گندم، ذرت، چغندرقند، انواع سبزیجات، صیفی‌جات همچون گوجه فرنگی، هندوانه، خربزه و دیگر محصولات اشاره کرد.
گفتنی است تنها آب هدررفت در برنج‌های دورریز شده ۱۸ میلیون مترمکعب است.
بر اساس گفته کارشناسان، کاهش ضایعات بخش کشاورزی، غذای حدود ۱۵ میلیون نفر را تامین می‌کند.
وی درباره ضایعات گندم در کشور بیان کرد: میزان ضایعات گندم در مزرعه ۵ درصد، در حمل و نقل ۱.۲ درصد، مراکز جمع‌آوری ۲.۱، در سیلو و نگهداری ۳.۵، در کارخانه آردسازی ۳.۷ درصد، در نانوایی ۳.۳ درصد و در مصرف خانگی ۸.۴ درصد برآورد می‌شود.
در مجموع فقط در گندم از مزرعه تا سفره ۲۲.۴ درصد ضایعات داریم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: اهمیت موضوع مدیریت ضایعات بخش کشاورزی و ترویج مصرف درست موجب شده تا در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی طرح کلان در بخش ضایعات دیده شده و نیز در وزارت جهاد کشاورزی، وزیر مشاور ویژه برای این بخش منصوب کرده است.