خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 29 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سنت دودی کردن ماهی در گیلان

مهر | تصویری | پنجشنبه، 29 آبان 1404 - 12:00
آب،صيادان،صيد،سنتي

دودخانه‌های محلی در روزهای پررونق فصل صید، میزبان صیادان و ماهی‌دوستان هستند.
پس از صید ماهی‌ها از دل آب، فرآیند سنتی آماده‌سازی آن‌ها آغاز می‌شود؛ ابتدا شکم ماهی‌ها تخلیه و سپس در ترکیبی از آب، نمک و روناس خوابانده می‌شوند.
در ادامه، پس از شست‌وشو با آب سرد و پر کردن چشم ماهی‌ها با ساقه برنج برای آویزان شدن، آن‌ها روی سیخ‌های چوبی نصب می‌گردند تا در جریان هوا خشک شوند.
در مرحله پایانی، ماهی‌ها وارد دودخانه می‌شوند تا با دود حاصل از سوختن خاک‌اَره، طعم و عطری خاص و ماندگار به خود بگیرند.
این شیوه سنتی دودی کردن ماهی، بخشی از فرهنگ دیرینه صیادان و مردم شمال کشور به شمار می‌آید.