خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 28 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ایجاد ۱۶ مرکز خدمات فناوری و تجاری‌سازی در سطح کشور

مهر | دانش و فناوری | چهارشنبه، 28 آبان 1404 - 12:58
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از شکل‌گیری ۱۶ مرکز خدمات فناوری و تجاری‌سازی در سطح کشور خبر داد.
فناوري،دانشگاه،علم،اشاره،صندوق،استان،وزارت،نوآوري،طراحي،علوم ...

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدنبی شهیکی معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در نشستی با حضور رئیس و اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز که روز سه‌شنبه ۲۷ آبان در پردیس علم و فناوری دانشگاه برگزار شد، با اشاره به راهبرد جدید معاونت فناوری وزارت عتف، گفت: بازآفرینی نهادی، راهبرد معاونت فناوری در دوران جدید این است.
بسیاری از سازمان‌ها با گذشت زمان، تغییر کارکرد می‌دهند و با توجه به تحولات فناوری و نیازهای روز نیاز است که در هر مرحله بازنگری‌های لازم انجام شود.
وی ادامه‌داد: مدل طراحی شده اولین مرکز رشد درگذشته، براساس نیاز روز آن زمان، مدلی بسیار کارآمد بود.
اما در شرایط فعلی، معماری سازمانی ساختار حوزه فناوری، نیاز به اصلاح دارد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکیدکرد: امروز، نیاز مراکز رشد متفاوت است و استانداردسازی زیرنهادها نیز می‌تواند متفاوت باشد.
شهیکی با اشاره به نقش مؤثر قانون جهش تولید دانش‌بنیان، ادامه داد: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان می‌تواند جایگاه پارک‌های علم و فناوری را ارتقا بخشد و نقش آنان را در حوزه صنعتی و اقتصادی پررنگ‌تر کند.
وی با تاکید بر اینکه مفهوم نهاد علم نسبت به دو دهه گذشته متفاوت شده‌است، گفت: دانشگاه تنها وظیفه آموزش کلاسیک را برعهده ندارد، بلکه باید زنجیره نهاد علم را براساس پیوند میان حوزه آموزش، پژوهش و فناوری تعریف کند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم افزود: دانشگاه با رویکرد قدیم جذابیت و اثرگذاری چندانی ندارد.
تعریف دانشگاه در شرایط فعلی با دانشگاه نسل آینده متفاوت است.
شهیکی با اشاره به اقدامات انجام شده در برخی دانشگاه‌ها عنوان‌کرد: برخی دانشگاه‌ها در حال طراحی الگوهای متنوعی هستند تا نیروی انسانی توانمند به جامعه تحویل دهند.
این الگوی الهام‌بخش، نیاز امروزه کشور است.
وی با اشاره به ظرفیت علمی موجود در استان خوزستان، یادآور شد: دانشگاه شهید چمران اهواز و پارک علم و فناوری خوزستان نیز می‌توانند الگوهای موفقی طراحی کنند.
شهیکی با اشاره به یکی از اقدامات انجام شده در راستای اجرای برنامه بازآفرینی نهادی در دوران جدید معاونت فناوری، عنوان‌کرد: در ۲۰ دانشگاه سطح کشور، ۲۰ مرکز رشد نوین طراحی شده‌است و دانشگاه صنعتی شریف به عنوان کارگزار اجرایی شکل‌دهی و نظم‌دهی این مراکز تعیین شده‌است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به وجود ۲۳ پردیس علم و فناوری در سطح کشور، گفت: از این تعداد، سه پردیس علم و فناوری به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند تا بتوانند به پردیس صنعتی فناورمحور تبدیل شوند.
شهیکی به فعالیت ۴۲ صندوق پژوهش و فناوری در سطح کشور اشاره کرد و یادآور شد: برخی از این صندوق‌ها مؤثر عمل کرده‌اند.
در استان خوزستان نیز باید راهبردی مشخص در پیش گرفت، چراکه پایه سهام صندوق استان اندک است.
وی ادامه‌داد: سال گذشته، سهام ۱۴ صندوق پژوهش و فناوری افزایش یافت امسال نیز قرار است سهام ۲۰ صندوق افزایش یابد.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه صندوق پژوهش و فناوری استان عنوان‌کرد: پارک علم و فناوری و دانشگاه شهید چمران اهواز، بزرگ شدن صندوق را جزو راهبرد توسعه زیست‌بوم فناوری استان در نظر گیرند.
وی با اشاره به اجرای پروژه «کارا» گفت: دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان پایلوت ملی می‌تواند به اجرای پروژه «کارا» ورود کند.
وی بر ضرورت آشنایی دانشجویان با هسته‌های فناور تاکیدکرد: نسل جدید دانشجویان باید با هسته‌های فناوری و استارت آپ‌های مختلف آشنا شود.
ارتقا نیروی انسانی یکی از دغدغه‌های جدی است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر ضرورت شکل‌گیری مراکز خدمات تجاری‌سازی فناوری گفت: اکثر پارک‌های علم و فناوری در حوزه اکوسیستم پشتیبان‌ساز ضعیف عمل کرده‌اند.
به این منظور، ۱۶ مرکز خدمات فناوری و تجاری‌سازی درحال شکل‌گرفتن است که هرکدام دارای ۱۴ کارگزار تخصصی خواهد بود.
وی افزود: تا سال آینده، ۳۶۰ کارگزار پشتیبان در پارک‌های علم و فناوری تعیین خواهندشد و انتظار داریم که استان خوزستان در این پروژه مشارکت فعال داشته باشد.