خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 27 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تولید و عرضه گوشت قرمز در کشور افزایش یافت

مشرق | اقتصادی | سه شنبه، 27 آبان 1404 - 17:58
طبق اعلام مرکز آمار، میزان تولید و عرضه گوشت قرمز در مهر ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۴ درصد و نسبت به ماه قبلش (شهریور) دو درصد افزایش داشته است.
درصد،گوشت،دام،قرمز

به گزارش مشرق، بر اساس نتایج طرح آمارگیری کشتار دام کشتارگاه‌های رسمی کشور در مهر ۱۴۰۴، وزن گوشت قرمز عرضه‌ شده انواع دام‌های ذبح‌ شده ۴۶ هزار و ۱۳۵ تن گزارش شد که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است.
بر اساس نتایج این آمارگیری، گوشت گاو و گوساله با ۲۵ هزار و ۷۶۰ تن، ۵۵.۸۴ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه‌ شده را به خود اختصاص داده است.
گوشت گوسفند و بره نیز با ۱۵ هزار و ۶۰۰ تن، بز و بزغاله با ۳ هزار و ۶۹۷ تن و سایر دام‌ها با یک هزار و ۷۸ تن، به‌ترتیب ۳۳.۸۱ درصد، ۸.۰۱ درصد و ۲.۳۴ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه‌ شده را به خود اختصاص داده‌اند.
مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های رسمی کشور در مهر ۱۴۰۴ با ماه مشابه سال ۱۴۰۳ نشان‌ دهنده افزایش ۳۴ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشور است.
مقدار تولید گوشت در مهر ۱۴۰۴ نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۳ برای گوسفند و بره ۲۵ درصد، برای بز و بزغاله ۲۹ درصد، برای گاو و گوساله ۴۱ درصد، برای گاومیش و بچه‌ گاومیش ۸۰ درصد افزایش و برای شتر و بچه‌شتر ۷ درصد کاهش داشته است.
همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان می‌دهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی کشور در مهر ۱۴۰۴ نسبت به ماه قبل (شهریور) حدود دو درصد افزایش داشته است.
بررسی نتایج حاصل از سایر طرح‌های آمارگیری در زیربخش دام نشان می‌دهد که بخشی از کشتار دام، به‌ ویژه دام سبک، در خارج از کشتارگاه‌های رسمی انجام می‌شود که آمار مربوط به این نوع کشتار در این طرح لحاظ نشده است.