خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 25 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حذف «اسرائیل» از فیلد محل تولد گذرنامه‌های کانادایی و جایگزینی آن با «فلسطین»

مشرق | بین‌الملل | یکشنبه، 25 آبان 1404 - 18:58
پس از به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط کانادا؛ ویدئویی از یک شهروند کانادایی متولد اراضی اشغالی منتشر شده که او می‌گوید یک افسر گذرنامه به او گفته است که سیاست جدید کانادا مستلزم نوشتن «فلسطین» زیر نام برخی از شهرهای اراضی اشغالی به جای محل تولدی است که قبلاً مشخص شده بود.
كانادا،آناستازيا،رسميت،وكيل،فلسطين،كارني،بنويسند،شناختن،اشغالي

به گزارش مشرق، این زن که آناستازیا نام دارد، در توییتر نوشت: «یک افسر گذرنامه کانادایی به من گفت که نمی‌توانند «اسرائیل» را به عنوان محل تولد من بنویسند.
این نتیجه آشکار عملکرد کابینه فعلی است.»
آناستازیا گفت که دولت نخست وزیر مارک کارنی به ساکنان برخی از شهرها در اراضی اشغالی اجازه داده است تا هویت فلسطینی خود را بنویسند.
از جمله شهرهایی که او در این ویدئو به آنها اشاره کرد، نابلس، جنین، رام‌الله و قدس بودند.
با این حال، سندی که بعداً توسط وکیل آناستازیا منتشر شد، نشان می‌داد که او در کفر سابا متولد شده است که بخشی از اراضی اشغالی محسوب می‌شود.
در این نامه که توسط وکیل نیل اوپرمن امضا شده، آمده است: «این یک نگرانی جدی حقوقی، اداری و حقوق بشری است.»
این وکیل در پستی در پلتفرم ایکس نوشت: «هیچ قانونی وجود ندارد که از این امر حمایت کند، هیچ آیین‌نامه‌ای نیست که آن را مجاز بداند و هیچ دموکراسی نباید آن را تحمل کند.
گذرنامه‌ها اسناد سیاسی نیستند؛ آنها ابزارهایی برای هویت و برابری در برابر دولت هستند.»
کانادا سپتامبر گذشته در جریان مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به همراه بریتانیا و استرالیا، کشور فلسطین را به رسمیت شناخت.
کارنی در مورد به رسمیت شناختن رسمی کشور فلسطین گفت: «ما در کانادا مشارکت خود را در ساختن آینده‌ای صلح‌آمیز برای فلسطین و اسرائیل ارائه می‌دهیم.»
وی افزود: «در حالی که کانادا معتقد نیست که این به رسمیت شناختن یک راه حل جادویی است، اما معتقد است که کاملاً با اصول حق تعیین سرنوشت و حقوق بشر اساسی مندرج در منشور سازمان ملل و سیاست دیرینه کانادا سازگار است.»