خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 22 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رئیسی: دیابت در روستاها بهتر کنترل می‌شود

مهر | سلامت و پزشکی | پنجشنبه، 22 آبان 1404 - 11:41
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه سن دیابت به ۲۰ و زیر ۲۰ سال رسیده است، گفت: کنترل دیابت در روستاها بهتر انجام می‌شود.
ديابت،بهداشت،كنترل،ديابتي،غدد،رئيسي،بيماران،معاون،درصد،كشور

به گزارش خبرنگار مهر، نوزدهمین تازه‌های دیابت از امروز آغاز شد و در این سمینار علمی، پزشکان و متخصصان دیابت و غدد، گردهم آمدند تا در خصوص تازه‌ترین وضعیت بیماری دیابت در جهان و ایران، اطلاعاتی کسب کنند و تجربه‌های خود را در قالب پنل و سخنرانی، در اختیار یکدیگر قرار دهند.
در مراسم افتتاحیه این کنگره ام، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفت: شیوع بروز دیابت همه آمارها را به هم می‌ریزد.
وی افزود: زنگ خطر بسیار بزرگ در کنترل دیابت، این است که متمرکز بشویم به درمان، زیرا نخواهیم توانست همه بیماران دیابتی را کنترل کنیم.
بنابراین، باید به سمت پیشگیری برویم و اقدامات لازم را در حوزه بهداشت انجام دهیم.
رئیسی با بیان این مطلب که سن دیابت به ۲۰ و زیر ۲۰ سال رسیده و این زنگ خطری نگران کننده است، گفت: هزینه‌های دیابت مرتباً رو به افزایش است که به خاطر عوارض این بیماری است.
وی افزود: اگر به هر استان سر بزنید و فضای دیالیز آن منطقه را بررسی کنید، می‌بینید که بیش از ۹۵ درصد بیماران دیالیزی، مرتبط با دیابت هستند.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور، باید ۴۵ درصد بیماران دیابتی را کنترل و پایش کنیم.
وی با اعلام اینکه ۷.۵ میلیون دیابتی داریم که ۵۰ درصد آنها در سامانه ثبت شده اند، گفت: کنترل دیابت در روستاها بهتر انجام می‌شود.
رئیسی ادامه داد: دیابت با پزشک کنترل نمی‌شود، بلکه نیاز به مراقبت‌هایی دارد که باید خود بیمار انجام دهد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، با اشاره به برگزاری کنگره‌ها و سمینارهای علمی، گفت: اطلاعات سمپوزیوم‌ها و کنگره‌ها باید به خانه مردم برود، چون افراد شرکت کننده که نیازی به این اطلاعات ندارند.
در ادامه، باقر لاریجانی رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: هر سال ۵۰۰ هزار نفر به افراد دیابتی در کشور اضافه می‌شود و ۳۰۰ هزار سال عمر مفید ما را از بین می‌برد.
وی با عنوان این مطلب که کنترل دقیق ما بر روی دیابت کمتر شده است، افزود: توزیع ۸۰۰ متخصص غدد به درستی صورت نگرفته و باید سراسر کشور از خدمات این متخصصان استفاده کنند.