خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 21 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

موشک جدید سایوز-۵ به محل پرتاب رسید

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | چهارشنبه، 21 آبان 1404 - 15:40
روسکسموس اعلام کرد که موشک فضایی جدید سایوز-۵ برای آماده‌سازی جهت پرتاب، به پایگاه فضایی بایکونور رسیده است.
موشك،پرتاب،فضايي،بايكونور،پايگاه،RD

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - شرکت فضایی «روسکوسموس» اعلام کرد که موشک جدید «سویوز-۵» به پایگاه فضایی «بایکونور» رسیده و برای پرتاب آماده می‌شود.
در بیانیه این سازمان آمده است: «موشک فضایی جدید روسی سویوز-۵ به پایگاه فضایی بایکونور منتقل شده و اجزای آن به بخش مونتاژ و آزمایش پایگاه تحویل داده شده‌اند تا برای نخستین پرتاب خود که قرار است در ماه دسامبر انجام شود، آماده شود.»
این بیانیه می‌افزاید: «از ویژگی‌های مهم سکوی پرتاب مخصوص موشک سویوز-۵ در بایکونور این است که عملیات آماده‌سازی و پرتاب به صورت خودکار انجام می‌شود، که این موضوع مدت زمان حضور موشک در محل پرتاب را کاهش داده و دقت برنامه زمانی پرتاب را افزایش می‌دهد.»
این سازمان همچنین توضیح داد که این موشک دو مرحله‌ای در مرکز صنایع فضایی «پروگرِس» روسیه ساخته شده و به دلیل استفاده از سوخت سازگار با محیط‌زیست، از ایمنی زیست‌محیطی بالایی برخوردار است.
«سویوز-۵» یک موشک فضایی میان‌برد و دو مرحله‌ای است که روسیه آن را به عنوان جایگزین موشک‌های «سویوز-۲» توسعه داده است.
طول این موشک ۶۱.۸۷ متر، قطر آن ۴.۱ متر و وزن کلی آن ۵۳۰ تُن است.
مرحله نخست آن با موتور‌های RD۱۷۱MV و مرحله دوم با موتور‌های RD۰۱۲۴MS کار می‌کند.
این موتور‌ها از سوخت نفتیل و اکسیژن مایع استفاده می‌کنند و موشک قادر است محموله‌هایی تا وزن ۱۷ تُن را به مدار نزدیک زمین منتقل کند.
منبع: خبرگزاری تاس