خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 21 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خاطره ادی مورفی از نادیده گرفتن سیاهپوستان در اسکار

مهر | فرهنگی و هنری | چهارشنبه، 21 آبان 1404 - 10:41
ادی مورفی که سال ۱۹۸۸ روی صحنه اسکار، آکادمی را برای ندادن جایزه به بازیگران سیاه‌پوست مورد انتقاد قرار داد از هشدار رابین ویلیامز یاد کرد که به او گفته بود ممکن است این حرف خنده دار نباشد!
اسكار،مورفي،جايزه،حرف،ادي،بامزه،بزنم،رسميت،بازيگر،رابين،ويلي ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، ادی مورفی برای تبلیغ مستندی درباره خودش با عنوان «ادی بودن» برای نتفلیکس، در مصاحبه‌ای شرکت و از اهدای جایزه بهترین فیلم به «آخرین امپراتور» برناردو برتولوچی یاد کرد.
مورفی یادآوری کرد که از وقت خودش در تریبون اسکار استفاده کرد تا آکادمی را برای بی‌توجهی به بازیگران سیاه‌پوست در طول سال‌ها مورد انتقاد قرار دهد.
او فکر می‌کرد که این بخش تیترهای مطبوعات هالیوود را به خود اختصاص خواهد داد اما مورفی می‌گوید روز بعد از کشف اینکه به ندرت به این بخش توجه شده بود، شگفت‌زده شد.
مورفی در مصاحبه جدیدش درباره آن شب اسکار گفت: یادم می‌آید که پشت صحنه با رابین ویلیامز بودم.
گفتم: می‌خواهم این را بگویم و او از من پرسید که چرا می‌خواهم این حرف را بزنم؟
من گفتم: فکر نمی‌کنی خنده‌دار باشد؟
یعنی هدف من بیشتر خنده‌دار بودن آن بود تا بحث‌برانگیز شدن آن.
سعی می‌کردم بامزه باشم و کمی حرف بزنم اما بامزه هم باشم.
کمی هم حرف جدید زده باشم اما رابین ویلیامز گفت: این حرف احتمالا برای خیلی‌ها خنده‌دار نخواهد بود.
در هر حال مورفی روی صحنه رفت و به حضار در مراسم اسکار گفت: من نمی‌روم چون آنها سیاه‌پوستان را در سینما به رسمیت نشناخته‌اند و احتمالاً هرگز به خاطر گفتن این حرف اسکار نخواهم گرفت، اما خب، باید حرفم را بزنم.
در واقع، ممکن است مشکلی نداشته باشم چون با روند فعلی تقریباً هر ۲۰ سال یک بار اسکار می‌گیریم، بنابراین هنوز تا حدود سال ۲۰۰۴ خیلی مانده و تا آن زمان، همه چیز فراموش خواهد شد!
تا آن زمان، تنها ۳ بازیگر سیاه‌پوست در تاریخ ۶۰ ساله اسکار این جایزه را برده بودند که شامل هتی مک‌دنیل، سیدنی پواتیه و لوئیس گاست جونیور می‌شد.
دنزل واشنگتن ۲ سال بعد با بردن جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم «افتخار» به این گروه پیوست.
مورفی گفته بود: من فقط احساس می‌کنم که ما باید به عنوان بخشی از یک ملت به رسمیت شناخته شویم.
فقط می‌خواهم بدانید که من این جایزه را می‌دهم اما سیاه‌پوستان سوار بر ارابه جامعه نخواهند شد و ما دیگر عقب نخواهیم ماند.
می‌خواهم شما ما را به رسمیت بشناسید.
مورفی در مصاحبه‌اش گفت هنگام سخنرانی به عواقب انتقاد از نبودن تنوع در میان برندگان اسکار فکر نمی‌کرده و افزود: من فقط سعی می‌کردم در آن لحظه بامزه باشم و می‌خواستم چیزی که می‌گویم مرتبط با مراسم باشد.
با این حال، این کمدین در یک مورد حق داشت.
او با وجود اینکه در سال ۲۰۰۷ برای «دختران رویایی» پیشتاز کسب جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد بود، هنوز هم اسکار نگرفته است.
در حالی که آن سال مورفی جوایز گلدن گلوب و جوایز انجمن بازیگران سینما را به خانه برد، آلن آرکین در یک پیروزی غافلگیرکننده برای «خانم کوچولو سان‌شاین» برنده اسکار شد.
«ادی بودن» امروز ۱۲ نوامبر از نتفلیکس پخش می‌شود.