خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 20 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شهیدحاجی‌زاده زبان گویای نیروی هوافضا بود

مشرق | فرهنگی و هنری، یادداشت | دوشنبه، 19 آبان 1404 - 22:58
مسئول روابط‌عمومی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: شدت اخلاص شهید حاجی زاده به‌حدی بود که با وجود حضور مکرر در رسانه‌ها، بسیاری از کارهای بزرگش بدون نام و نشان انجام می‌شد.
شهيد،هوافضا،نادري،نيرو،نيروي،شهدا،سردار،مراسم،ادامه،شهداي،حا ...

به گزارش مشرق، مراسم شب خاطره ویژه گرامیداشت هفته هوافضا و فرماندهان شهید امیرعلی حاجی‌زاده، حسن طهرانی‌مقدم و محمود باقری در حوزه هنری برگزار شد.
این مراسم با حضور و خاطره گویی یادگاران ماندگار نیروی هوافضای سپاه و خانواده‌های شهدای این نیرو برگزار شد.
حجت‌الاسلام علی نادری، مسئول روابط‌عمومی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در آیین «شب خاطره» ویژه هفته هوافضا با گرامیداشت یاد و نام شهدای این نیرو، گفت: ما سال گذشته در چنین ایامی یادواره شهدای نیروی هوافضا را برگزار کردیم.
طبق روال، این مراسم همراه با سالگرد شهید حاج حسن طهرانی‌مقدم در مجتمع آموزشی امام رضا(ع) برگزار می‌شد، اما سال گذشته به دلیل شرایط خاص، مراسم را در حسینیه حضرت فاطمه‌الزهرا(س) برپا کردیم.
او افزود: یادم هست پس از پایان مراسم، حاج محمود باقری نزد من آمد و گفت: برنامه امسالتان بسیار خوب بود.
من به او عرض کردم: خدا می‌داند قبل از شروع کار، به بچه‌ها گفتم هرکدام توسلی پیدا کنید به روح شهدا و حاج حسن طهرانی‌مقدم.
ما از ایشان خواستیم اجازه دهند خادمی مجالس شهدا را بکنیم.
اگر در آن مراسم برکتی دیده شد، به‌خاطر نفس قدسی خود شهدا بود، نه ما.
نادری با اشاره به گمنامی نیروهای این مجموعه تأکید کرد: نیروی هوافضا به دلیل شرایط مأموریت‌هایش پر از افراد گمنام است.
بسیاری از نیروهای ما ممنوع‌التصویرند و مردم حتی نامشان را نمی‌دانند.
شهدایی مانند شهید طاهرپور، شهید آقاجعفری، شهید حسنی، شهید صفرپور، شهید طیب‌مسعود و ده‌ها شهید دیگر از همین نیرو هستند.
شمار شهدای نیروی هوافضا به بیش از ۵۷۰ نفر می‌رسد و بسیاری از این نام‌ها تازه پس از شهادت شناخته می‌شوند.
او افزود: این شهدا مصداق کامل سربازان گمنام انقلاب‌اند؛ انسان‌هایی که خالصانه و بی‌هیاهو برای پیشرفت کشور، سربلندی نظام و امنیت مردم تلاش کردند و جان خود را در این راه فدا نمودند.
مسئول روابط‌عمومی نیروی هوافضا در ادامه درباره شهید حاجی‌زاده گفت: شهید حاجی‌زاده برای مردم چهره‌ای آشنا بود، چون زبان گویای نیروی هوافضا به‌شمار می‌رفت.
اما هر زمان که در رسانه ظاهر می‌شد، از سر احساس تکلیف بود، نه میل به دیده‌شدن.
نادری ادامه داد: شدت اخلاص او به‌حدی بود که با وجود حضور مکرر در رسانه‌ها، بسیاری از کارهای بزرگش بدون نام و نشان انجام می‌شد.
حاجی‌زاده شب و روز تلاش می‌کرد، بی‌وقفه و بی‌ادعا.
او هرگز به دنبال مطرح‌کردن خود نبود و تنها برای رضای خدا کار می‌کرد.
او سپس به یکی از خاطرات خود از آن شهید اشاره کرد و گفت: روزی از دفتر تماس گرفتند و گفتند سردار حاجی‌زاده با شما کار دارند.
وقتی گوشی را برداشتم، با لحنی ناراحت گفتند: در یکی از چهارراه‌های داخل پادگان عکسی از من نصب کرده‌اند.
سریع بروید و آن را بردارید.
چه کسی اجازه داده این کار را بکند؟
نادری افزود: وقتی بررسی کردیم، فهمیدیم این کار را یکی از مجموعه‌ها از سر عشق و ارادت انجام داده است.
اما سردار با جدیت گفتند باید جمع شود.
حاجی‌زاده فقط یک فرمانده نبود، بر دل‌ها حکومت می‌کرد.
نیروها با خنده‌اش می‌خندیدند و با ناراحتی‌اش غمگین می‌شدند.
او با تأثر گفت: در حال حاضر برای ما سخت است از او صحبت کنیم.
جسمش در میان ما نیست، اما روح مطهرش همچنان حضور دارد.
حتی همان روز، چند دقیقه بعد از دستور اولیه، دوباره از دفتر زنگ زدند و گفتند: سردار شخصاً پیگیرند تا مطمئن شوند عکس برداشته شده است.
این رفتار، عمق تواضع و بی‌ریایی او را نشان می‌داد.
نادری در ادامه، به خاطره‌ای دیگر از تواضع آن شهید اشاره کرد و گفت: در ماه‌های پایانی خدمتشان، ما در حال آماده‌سازی کتابی برای معرفی بخشی از فعالیت‌های نیرو بودیم.
نسخه‌ای از آن را به سردار موسوی، جانشین وقت فرمانده نیرو، ارائه دادیم و پس از تأیید او، نسخه‌ای هم خدمت سردار حاجی‌زاده بردم.
او افزود: اولین سؤال سردار این بود: چقدر خرج این کتاب شده؟
گفتم: حاجی، هیچ هزینه‌ای نشده، همه مراحل توسط بچه‌های خود نیرو انجام شده است.
لبخند زدند و گفتند: خیلی خوب است.
اما بلافاصله ادامه دادند: در یکی از صفحات کتاب، عکسی از من هست، آن را بردارید.
نادری ادامه داد: گفتم: حاجی، بچه‌ها با عشق و احترام این عکس را گذاشته‌اند و معتقدند شناسنامه کار است.
گفتند: نه، همان را هم حذف کنید.
و ما به دستور او، آن عکس را برداشتیم.
این سطح از خلوص و بی‌اعتنایی به جلوه‌های ظاهری، یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های سردار بود.
او با اشاره به جایگاه شهدا گفت: در طول سال‌ها، بارها چنین رفتارهای مخلصانه‌ای را از فرماندهان نیروی هوافضا دیده‌ایم.
امروز اگر ملت ایران به اقتدار این نیرو افتخار می‌کند و دشمنان از نامش هراس دارند، دلیلش ایمان، اخلاص و باور راسخ شهدا و مجاهدان این نیرو است.
نادری با تأکید بر اثرگذاری این مجاهدت‌ها افزود: شهدا در چشم دشمنان بسیار بزرگ بودند.
امروز دشمنان ما، از آمریکا گرفته تا رژیم صهیونیستی، آشکارا به ضعف خود در برابر قدرت ایران اعتراف می‌کنند.
او گفت: چندی پیش، کانال ۱۳ رژیم صهیونیستی در مستندی ۵۰ دقیقه‌ای اذعان کرد که ما حتی به خبرنگاران خودمان هم دروغ گفتیم.
آن‌ها گفتند در جریان نبردها واقعیت را پنهان کردند، چون اگر ابعاد واقعی ضربات ایران و مقاومت آشکار می‌شد، روحیه داخلیشان فرو می‌ریخت.
نادری تصریح کرد: این دروغ‌گویی‌ها و سانسورها پیش و حین جنگ، نشانه ضعف دشمن و در عین حال، نشان‌دهنده قدرت و تدبیر فرماندهانی همچون شهید حاجی‌زاده و شهید حاج محمود باقری است.
اینان با ایمان، تخصص و ایثار خود عزت و اقتدار امروز ایران اسلامی را رقم زدند.