خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 19 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نجفی: تقابل با غرب یک مواجهه مقدس، اعتقادی و هویتی است

مهر | سیاسی | دوشنبه، 19 آبان 1404 - 11:12
دبیر اجرایی همایش «ما و غرب» با اشاره به ابعاد تقابل ایران با غرب گفت: این تقابل صرفاً ماهیت سیاسی و اقتصادی ندارد بلکه یک مواجهه مقدس، اعتقادی و هویتی است.
غرب،تقابل،استعمار،عزت،رهبر،نگاه،انقلاب،سياسي،ايران،نجفي

به گزارش خبرنگار مهر، موسی نجفی دبیر اجرایی همایش «ما و غرب» در آئین اختتامیه این همایش با بیان اینکه برای نقد غرب نباید به قطب دیگر نگاه کنیم چون ما یک قطب مستقل هستیم، گفت: نیازمند یک ادبیات جدید برای فهم نسبت خودمان با غرب هستیم.
وی افزود: تقابل با غرب یک تقابل ذاتی‌است نه اینکه تقابل سیاسی، یک فرایند طبیعی داشته و قابل تقلیل به اشخاص و احزاب نیست.
تقابل ما و غرب تقابل شرق با غرب نیست، ما شرقی هستیم ولی صرفاً در دایره شرق و غرب مقابله نمی‌کنیم.
این تقابل صرفاً ماهیت سیاسی و اقتصادی ندارد بلکه یک مواجهه مقدس، اعتقادی و هویتی است.
نجفی با بیان اینکه رهبر انقلاب این گزاره را که غرب مرکز و دیگران پیرامون هستند دچار چالش می‌کنند، گفت: غربی‌ها هر وقت منافعشان به خطر بیفتد روی سلطه‌گری و سخت خود را نشان می‌دهد نه روی نرم و حقوق بشری خود را؛ به تعبیر رهبر انقلاب دست چدنی در دستکش مخملی.
وی با بیان اینکه ما در منازعه با غرب به طبقه خاص اقتصادی سیاسی یا احزاب و نخبگان نباید تکیه کنیم بلکه رهبر انقلاب تفسیر جدیدی از مردم می‌دهند که نه لیبرالیستی و نه سوسیالیستی است، بیان داشت: دال مرکزی این تفسیر بیداری ملت‌ها هست و در این نگاه نوعی غیرت و عزت رو هم می‌بینیم.
در این نگاه مصلحت در عزت است و کسانی که عزت را در ذلت معنا می‌کنند مصلحت را نشناخته‌اند.
وی با بیان اینکه ایران مستقل و مقتدر است چون مبنا و ابتناء ملیتش بر دین است، اظهار داشت: برخلاف ناسیونالیسم غربی نوعی ملیت جدید را هم نشان می‌دهد و اینجا به جای دوگانه ایران و اسلام به خدمات متقابل ایران و اسلام علیه سلطه غرب می‌توانیم اشاره کنیم.
وی افزود: جنگ ۱۲ روزه اثبات کرد که هرچند در دوره جنگ نرم و استعمار و استعمار فرانو هستیم، ولی غربی‌ها نشان دادند پست‌تر از این هستند و اگر موقعیتش ایجاب کند به استعمار سنتی و نظامی نیز متوسل می‌شوند و با نوعی استعمار ترکیبی مواجهیم.