خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 15 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رتبه ایران در حوزه هوش مصنوعی بین ۱۵ تا ۱۷ جهانی است

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | پنجشنبه، 15 آبان 1404 - 16:06
معاون علمی رئیس جمهور درباره وضعیت کشورمان در زمینه هوش مصنوعی نکاتی را بیان کرد.
هوش،مصنوعي،حوزه،ماه،فاز،دولت،فراخوان،پروژه،علمي،قرار،افشين،ر ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه تورانلو؛ حسین افشین زاده معاون علمی رئیس‌جمهور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره دستیار هوش مصنوعی دولت بیان کرد: چندین جلسه تشکیل شده و این پروژه با موفقیت در حال پیشرفت است.
فاز اول آن به اتمام رسید و هم‌اکنون وزارتخانه‌ها در حال اجرای قوانین مربوط به فاز اول هستند.
فازهای بعدی نیز در دست اجرا است.هدف اصلی ما از توسعه هوش مصنوعی این بود که به فعالان این حوزه اعلام کنیم دولت حامی و خریدار محصولات ایشان است.
این اقدام نه تنها برای دولت مفید خواهد بود، بلکه منجر به شکل‌گیری هسته‌های پژوهشی در دانشگاه‌ها نیز گردید.
در حال حاضر، دستورالعمل‌های فاز اول در وزارتخانه‌هایی نظیر نفت، علوم، راه و شهرسازی، و رفاه، توسط کارشناسان مربوطه در حال استفاده است.
نهایی شدن این پروژه تخمیناً شش ماه زمان نیاز دارد تا وارد فاز دوم شود.
البته، این طرح یک پروژه پویا است که مرتباً بهبود یافته و به‌روزرسانی می‌شود.
ما نیز به طور منظم در حال اطلاع‌رسانی و اجرای مراحل کار هستیم.
وی درباره وضعیت ایران در هوش مصنوعی ادامه داد: از منظر علمی، رتبه ایران در حوزه هوش مصنوعی بین ۱۵ تا ۱۷ جهانی است.
با این حال، در حوزه کاربردی‌سازی هوش مصنوعی، رتبه ما بین ۷۰ تا ۷۵ قرار دارد.
این نشان می‌دهد که ما در حوزه تئوری و دانشگاهی فعالیت خوبی داشته‌ایم و می‌توانیم در منطقه حرف اول را بزنیم، زیرا از نیروی انسانی بسیار ماهر، پتانسیل ذهنی و استعدادهای بالایی برخورداریم.ضعف ما در حوزه‌ای است که بتوانیم هوش مصنوعی را از مرحله علمی به کاربردی و فناوری تبدیل کنیم.
به همین منظور، ما چندین فراخوان صادر کرده‌ایم.
اخیراً دومین فراخوان ما با تمرکز بر کاربردی‌سازی منتشر شد.
دولت قصد خرید دارد تا بتوانیم، برای مثال، در حوزه هلال احمر اقدامات مؤثری انجام دهیم که خروجی آن به دست مردم برسد.
یعنی مردم می‌توانند در صورت بروز حادثه یا وقوع اتفاقات غیرمترقبه، از امکانات هوش مصنوعی که در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد، استفاده کنند.
همچنین، در حوزه مدیریت بحران فعالیت می‌کنیم تا چت‌بات‌های طراحی شده به ما کمک کرده و امکاناتی برای مدیریت، پیش‌بینی و پیشگیری هوشمند حوادث فراهم شود.
در حوزه‌های انرژی و آب نیز فراخوان‌هایی اعلام کرده‌ایم که در حال حاضر فعال است و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در آن مشارکت کنند.
یک فراخوان دیگر در دی ماه و یکی دیگر در اسفند ماه منتشر خواهد شد.
افشین زاده افزود: تلاش ما بر تقویت حوزه تبدیل و کاربردی‌سازی هوش مصنوعی متمرکز است.
در عین حال، آموزش در دانشگاه‌ها را هدف قرار داده‌ایم.
در ترم بهمن ماه، در تعداد زیادی از دانشگاه‌ها، از اساتید حمایت می‌کنیم تا درس هوش مصنوعی مجدداً (مانند مهر ماه) برگزار و کلاس‌ها ضبط شوند.
لازم به ذکر است که در مهر ماه، درس کوانتوم در ۱۲ دانشگاه با حمایت ما تدریس شد تا ان‌شاءالله بتوانیم خروجی‌ها و دانشجویان بسیار خوبی در این زمینه‌ها تربیت کنیم.