خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 14 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برق «رعد» ایرانی بر صورت تروریست‌ها+ فیلم

مشرق | سیاسی | چهارشنبه، 14 آبان 1404 - 09:40
به‌کارگیری آسان و سریع پهپادهای انهدامی و پرسه‌زن قابلیت‌های جدیدی را به یگان‌های واکنش سریع نیروهای مسلح برای مقابله با گروهک‌های تروریستی می‌دهد.
رعد،سپاه،انهدامي،زميني،كيلومتر،نيروي،پروازي،عملياتي،برد،گذشت ...

به گزاش مشرق، در ادامه ارزیابی آمادگی رزمی یگان‌های نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مناطق شمال و شمال‌غرب کشور، رزمایش پهپادی یگان‌های «سجیل» این نیرو روز گذشته با حضور سرلشکر محمد پاکپور فرمانده کل سپاه برگزار شد.
یکی از مهم‌ترین دستاوردهای نیروی زمینی سپاه در سال گذشته، رونمایی از پهپادها و ریز پرنده‌های راهبردی و نیز معرفی تعدادی از پهپادهای خاص و پیشرفته بود.
یکی از پهپادهای رونمایی که به‌تازگی وارد یگان پهپادی نیروی زمینی سپاه شده، خانواده پهپادهای پرسه‌زن انهدامی «رعد» است که در تصاویر منتشر شده از رزمایش پهپادی روز گذشته یگان‌های «سجیل» نیز به چشم می‌خورد.
پرنده‌ای با برد عملیاتی ۲۰ کیلومتر
«رعد-۲» از انواع پهپادهای پرسه‌زن انهدامی است که طول بال آن، ۱.۸ متر، وزن سر جنگی ۵ کیلوگرم، مداومت پروازی، ۱۷ دقیقه و سقف پروازی، ۳۰۰۰ پا با یک موتور الکتریکی است که برد عملیاتی آن به ۲۰ کیلومتر می‌رسد.
دوربینی که در جلوی این پهپاد تعبیه شده، پس از پرتاب از لانچر استوانه‌ای شکل تصاویر را به کاربر ارسال کرده و به او این امکان را می‌دهد تا هدف مورد نظر ار انتخاب و به آن حمله کند.
«رعد-۳» با برد عملیاتی ۱۰۰ کیلومتر
پهپاد رعد ۳ نسخه‌ای بزرگ‌تر از رعد ۲ است که طول بال آن به ۱.۸۵ متر می‌رسد؛ یعنی ابعادی مشابه با نسل پیشین خود دارد.
این پهپاد از پیشرانه الکتریکی بهره می‌برد و مداومت پروازی آن ۴۰ دقیقه است، که نسبت به رعد ۲ دو برابر افزایش یافته است.
همچنین برد عملیاتی رعد ۳ با رشد قابل توجهی از ۲۰ کیلومتر در مدل قبلی به ۱۰۰ کیلومتر رسیده است.
از نظر مأموریتی، تغییری در کارکرد آن ایجاد نشده و همچنان به‌عنوان پهپاد پرسه‌زن انهدامی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
سقف پروازی آن نیز مانند گذشته ۳۰۰۰ پا است.
تفاوت دیگر میان دو نسل، در وزن سر جنگی است که از ۵ کیلوگرم در رعد ۲ به ۱۲ کیلوگرم در رعد ۳ افزایش یافته است.
حضور جهانی رعد ایرانی
همچنین پهپاد پرسه‌زن «رعد» نیز در غرفه توانمندی‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه PARTNER ۲۰۲۵ صربستان به نمایش گذاشته شد.
به‌کارگیری آسان و سریع پهپادهای پرسه‌زن قابلیت‌های جدیدی را به یگان‌های واکنش سریع نیروی زمینی سپاه برای مقابله با گروهک‌های تروریستی به‌خصوص در جغرافیای پیچیده کوهستانی می‌دهد.
البته پرنده‌های انهدامی از جمله صاعقه، قندیل، بینا، اربعین، دالاهو، کلاله، پانه‌سر، شاهو و کترال نیز از جمله جدیدترین پهپادهای نیروی زمینی سپاه بوده که در جریان مرحله دوم رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ رونمایی شدند.
توانمندی‌های ایران در حوزه پهپادهای رزمی، به‌ویژه پهپادهای انهدامی و پرسه‌زن، نمادی آشکار از قدرت دفاعی کشور و جلوه‌ای از استقلال و اقتدار راهبردی جمهوری اسلامی ایران است.
این توانمندی بازدارنده، پیامی روشن و قاطع برای هر متجاوز یا گروهک تروریستی دارد: هرگونه تعرض به تمامیت ارضی ایران با پاسخی دقیق، متناسب و سنگین روبه‌رو خواهد شد.