خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 13 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قائم‌پناه: وظیفه کارگروه بودجه‌ریزی عملیاتی، کوچک کردن دولت است

مهر | سیاسی | سه شنبه، 13 آبان 1404 - 10:00
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: از وظایف کارگروه بودجه‌ریزی عملیاتی، کوچک کردن حجم و بدنه دولت و حذف موازی کاری‌ها، است.
نظام،برنامه،كارگروه،مبتني،عملكرد،اجرايي،بودجه،عملياتي

محمدجعفر قائم‌پناه معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اصلاح ساختار بودجه گفت: در دولت برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کارگروهی تشکیل شده است که کارگروه بودجه‌ریزی عملیاتی و پرداخت بودجه مبتنی بر عملکرد دستگاه‌ها است و یکی از مهمترین وظایف همین کارگروه، کوچک کردن حجم و بدنه دولت و حذف موازی کاری‌ها است.
وی‌افزود: این مسائل در بودجه جزو قانون برنامه هفتم توسعه است و باید اجرا شوند، لذا در دولت در تلاش هستیم چنانچه عملیاتی نشود، آنها را حتماً به اجرا رسانده و عمیاتی کنیم.
شایان ذکر است، کارگروه نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد با هدف تسریع در اجرای بودجه‌ریزی عملیاتی و طراحی نظام انگیزشی برای دستگاه‌های اجرایی به‌منظور ارتقای کارایی و شفافیت مالی کشور با دستور رئیس‌جمهور برای هدایت و نظارت بر اجرای بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد شکل گرفته است.
این کارگروه نخستین جلسه خود را در مرداد گذشته برگزار کرد.
اجرای این نظام یکی از مطالبات رئیس‌جمهور است و می‌توان گفت بر اساس ماده ۱۸ قانون برنامه پنج ساله هفتم تشکیل شده است.
همچنین در ماده ۱۸ قانون برنامه پنج ساله هفتم آمده است: به منظور کاهش هزینه‌های جاری، ارتقای بهره‌ وری منابع و ارتقای شفافیت در هزینه کرد دستگاه‌های اجرایی اقدامات زیر انجام می‌شود:
الف سازمان [برنامه و‬ بودجه] مکلف است تا پایان سال دوم برنامه نسبت به استقرار تدریجی نظام بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد در دستگاه‌های اجرایی ارائه دهنده خدمت و محصول اقدام نماید‏، به نحوی که پیش بینی و پرداخت اعتبارات بر اساس فعالیت‌ها (محصولات و خدمات) متناسب با قیمت تمام شده و حجم فعالیت صورت گیرد.