خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 12 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آغاز فعالیت دبیرخانه ملی خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم

مهر | اجتماعی و حوادث | دوشنبه، 12 آبان 1404 - 16:52
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: با ابلاغ شیوه نامه اجرایی دبیرخانه هم اندیشی و توانمندسازی خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم، روند انتخاب نمایندگان استانی با رای مستقیم والدین آغاز شد.
بهزيستي،استان،انتخاب،سازمان،اوتيسم،انتخابات،عباسي،توانبخشي،د ...

به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه عباسی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی در توضیح جزئیات ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی دبیرخانه هم‌اندیشی، کیفیت‌بخشی و توانمندسازی اولیای فرزندان با اختلال طیف اوتیسم گفت: در راستای سیاست‌های مشارکت‌جویی و مشارکت‌پذیری خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم، تلاش شده است با همکاری داوطلبان از میان خانواده‌ها، ساختاری شفاف و مشارکتی برای ارتقای کیفیت خدمات و شنیدن صدای همه خانواده‌های تحت پوشش در سراسر کشور ایجاد شود.
وی با اشاره به انتخاب استان خراسان رضوی به‌عنوان استان معین و محل استقرار دبیرخانه افزود: برنامه‌ریزی دقیقی برای تعیین اعضا، افزایش شفافیت و دقت در شناسایی خانواده‌ها انجام شده است تا این فرآیند به‌طور کامل بر پایه رأی و انتخاب خود والدین صورت گیرد.
عباسی تأکید کرد: فرآیند انتخاب اعضا به گونه‌ای طراحی شده است که نمایندگان خانواده‌های تحت پوشش سازمان بهزیستی صرفاً توسط خود خانواده‌ها انتخاب می‌شوند و هیچ نهاد رسمی یا ارگان حقوقی دیگر به‌عنوان عضو ثابت در دبیرخانه خانواده‌های اوتیسم حضور نخواهد داشت.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی بیان کرد: در گام نخست، فراخوان عمومی برای ثبت‌نام خانواده‌های واجد شرایط منتشر می‌شود.
هم‌زمان، در هر استان کمیته نظارتی انتخابات در اداره‌کل بهزیستی تشکیل خواهد شد تا بر سلامت تمامی مراحل نظارت کند.
در مرحله دوم، ثبت‌نام خانواده‌های داوطلب و احراز صلاحیت اولیه بر اساس معیارهای مشخص و فرم‌های از پیش اعلام‌شده انجام خواهد گرفت.
پس از آن، انتخابات استانی برگزار می‌شود و خانواده‌هایی که شرایط لازم را دارند، حق رأی مستقیم برای انتخاب نماینده استان خود خواهند داشت.
در مرحله بعدی، نمایندگان منتخب استان‌ها در قالب پنج منطقه کشوری برای انتخاب نمایندگان منطقه‌ای با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
این انتخابات نیز با نظارت کمیته نظارتی استان معین و معاونت توانبخشی سازمان بهزیستی کشور برگزار خواهد شد.
عباسی خاطرنشان کرد: پس از پایان فرآیند انتخابات، اسامی نهایی پنج خانواده منتخب منطقه‌ای پس از ارزیابی و تأیید نهایی اعلام خواهد شد.
این خانواده‌ها به مدت یک سال به عنوان پل ارتباطی میان خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم، سازمان بهزیستی و سایر نهادهای مرتبط فعالیت خواهند کرد تا در جهت تحقق خواسته‌ها، نیازهای حمایتی و ارتقای کیفیت زندگی این خانواده‌ها گام بردارند.
وی افزود: تمام مدارک، مستندات اجرایی، نتایج انتخابات و شاخص‌های امتیازدهی برای شفاف‌سازی و اطمینان خاطر عمومی در پایگاه اطلاع‌رسانی رسمی سازمان بهزیستی منتشر خواهد شد.
عباسی در پایان با تأکید بر نقش خانواده‌های منتخب هر استان گفت: انتظار می‌رود این خانواده‌ها با ایجاد شبکه‌ای منسجم از والدین دارای فرزند اوتیسم در سطح استان، برنامه‌ریزی لازم برای توانمندسازی و ارتقای کیفیت زندگی خانواده‌های مشابه را در دستور کار خود قرار دهند.