خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 12 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشف فرار مالیاتی ۵.۳ هزار میلیاردی در یزد و خراسان رضوی

مهر | اقتصادی | دوشنبه، 12 آبان 1404 - 16:23
رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی از کشف پرونده‌های بزرگ فرار مالیاتی در دو استان یزد و خراسان رضوی خبر داد.
مالياتي،فرار،تومان،كتمان،وصول،رضوي،خراسان،رسيدگي،مطالبه

به گزارش خبرگزاری مهر، شاهین مستوفی رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی از کشف پرونده‌های بزرگ فرار مالیاتی در دو استان یزد و خراسان رضوی خبر داد و اعلام کرد: مجموع کتمان درآمد شناسایی‌شده در این پرونده‌ها بالغ بر چندهزار میلیارد تومان بوده و تاکنون صدها میلیارد تومان از این فرار مالیاتی وارد مرحله مطالبه و وصول شده است.
پرونده بزرگ یزد: کتمان فروش ۴.۳ هزار میلیارد تومانی طی ده سال
رئیس مرکز بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی با بیان اینکه مبارزه با فرار مالیاتی در سازمان امور مالیاتی به صورت مستمر و توسط واحدهای اجرایی دنبال می‌شود، گفت: در استان یزد دو مؤدی فعال در حوزه تولید کاغذ و مقوا از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳ بالغ بر ۴ و ۳ هزار میلیارد تومان کتمان فروش و درآمد داشتند.
با توجه به اینکه تا پایان شهریور امسال امکان رسیدگی به پرونده عملکرد سال ۹۸ وجود داشت، فقط برای همین سال ۱۲۵ میلیارد تومان به همراه جرایم مالیاتی مطالبه شده و در حال وصول است.
رسیدگی به سایر سنوات نیز ادامه دارد و پس از تکمیل، نتایج اطلاع‌رسانی خواهد شد.
پرونده خراسان رضوی: فرار مالیاتی در حوزه رمز ارز و طلای آب‌شده
وی درباره آخرین کشف فرار مالیاتی در خراسان رضوی نیز گفت: در اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی و بر اساس گزارش‌های مراجع نظارتی استان، یک فعال حوزه خرید و فروش سکه، رمز ارز و طلای آب‌شده شناسایی شد.
پس از اجرای مجدد بازرسی موضوع ماده ۱۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم، مشخص شد این فرد از سال ۹۹ تا ۱۴۰۲ بیش از ۱,۰۰۰ میلیارد تومان کتمان درآمد داشته است.
طی رسیدگی به اسناد و مدارک سه سال اخیر، ۲۶۴ میلیارد تومان مطالبه شد که بخشی وصول شده و مابقی در مرحله قطعیت و وصول قرار دارد.
مجازات قانونی فرار مالیاتی
مستوفی درباره مجازات فراریان مالیاتی نیز توضیح داد: پس از اثبات جرم در قوه قضائیه و طبق ماده ۲۷۴ قانون مالیات‌های مستقیم، مجازات درجه برای فراریان مالیاتی پیش‌بینی شده که به تناسب جرم شامل ۶ ماه تا ۲ سال زندان و یا جرایم نقدی است.
وی در پایان تأکید کرد: برخورد با فرار مالیاتی ادامه‌دار خواهد بود و نتایج پرونده‌های در حال رسیدگی نیز اطلاع‌رسانی خواهد شد.