خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 12 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اندیشکده آمریکایی: راهبرد اسرائیل مقابل نیروهای یمنی نتیجه معکوس داشت

مشرق | بین‌الملل | دوشنبه، 12 آبان 1404 - 09:12
به گزارش اندیشکده استیمسون، حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حوثی‌ها در یمن مانع از ادامه حملات این گروه به اسرائیل نشده است و اکنون حوثی‌ها در جایگاه مدافع محور مقاومت قرار گرفته اند.
اسرائيل،حملات،گزارش،حماس،محور،مقاومت،اقدامات،نظامي،آغاز،اندي ...

به گزارش مشرق به نقل از اندیشکده استیمسون، در میان بسیاری از ابهاماتی که هم‌زمان با اجرای آتش‌بس میان اسرائیل و حماس با حمایت آمریکا و کشورهای عربی در غزه به وجود آمده، یک سؤال مهم مطرح است، «آیا حوثی‌ها نیز حملات خود به سرزمین‌های اشغالی را در حمایت از فلسطینیان و دیگر اهداف متوقف خواهند کرد یا نه؟»
در این گزارش آمده است: شلیک چهار پهپاد از سوی حوثی‌ها به سمت بندر «ایلات» در دومین سالگرد حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل، بار دیگر نشان داد که راهبرد اسرائیل در برابر این گروه یمنی تا چه حد ناکارآمد بوده است.
حوثی‌ها از نوامبر (آبان/ آذر) ۲۰۲۳ حملات به اسرائیل و کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را آغاز کردند.
اسرائیل در آغاز این حملات آمادگی لازم را نداشت و همچنین از اطلاعات کافی درباره این گروه برخوردار نبود.
رهبران اسرائیل تصور می‌کردند که با وارد آوردن ضربات نظامی به مواضع حوثی‌ها، می‌توانند نوعی بازدارندگی ایجاد کنند.
اما برخلاف تصور، حوثی‌ها فاقد یک نقطه تمرکز یا «مرکز ثقل» هستند که بتوان به‌شکلی مؤثر هدف قرار داد.
در ادامه این گزارش آمده است: اسرائیل از ۲۰ ژوئیه (۳۰ تیر) ۲۰۲۴ مجموعه‌ای از حملات را علیه زیرساخت‌های حوثی‌ها آغاز کرد؛ این حملات بیشتر بر بندر الحدیده، نیروگاه‌ها و فرودگاه صنعا متمرکز بود.
با وجود وارد آمدن خسارات اقتصادی به حوثی‌ها و مردم یمن، به نظر می‌رسید که این هزینه‌ها برای آن‌ها قابل تحمل است.
در واقع، حوثی‌ها در نتیجه این نبرد از محبوبیت داخلی و موقعیت منطقه‌ای و بین‌المللی بیشتری برخوردار شدند و به نظر می‌رسد که حتی در موقعیت بهتری برای تبدیل شدن به خط مقدم مقابله با اسرائیل قرار دارند.
گزارش اندیشکده استیمسون حاکی است: حتی اگر آتش‌بس میان اسرائیل و حماس پایدار بماند، مشکل اسرائیل با حوثی‌ها پایان نخواهد یافت.
دیگر نمی‌توان به شرایط قبل بازگشت چرا که حوثی‌ها اکنون خود را مدافع تمام محور مقاومت می‌دانند.
بنابراین، ممکن است در اعتراض به حملات اسرائیل به دیگر اعضای محور مقاومت، موشک‌ها و پهپادهایی را به سمت اسرائیل شلیک کنند؛ همان‌گونه که در گذشته نیز به دلیل حملات اسرائیل به تهران و بیروت و ورود یهودیان به مسجدالاقصی، مسئولیت حملات به اسرائیل را بر عهده گرفتند.
تازه‌ترین بیانیه حوثی‌ها در خصوص حملات اسرائیل به لبنان، نشانه‌ای از نیات آتی آن‌ها و درک‌شان از نقش خود به‌عنوان مدافعان محور مقاومت است.
این گزارش با بیان اینکه «اسرائیل باید خود را برای یک درگیری طولانی و مستقل با یمن آماده کند؛ یک درگیری‌ که لزوماً به کارزار غزه مرتبط نیست.
این راهبرد نمی‌تواند بر عملیات‌ضربتی مانند ترور رهبران، که در مورد حزب‌الله به کار گرفته شده، متکی باشد»، افزود: در تدوین چنین کارزاری، اسرائیل باید خلأ اطلاعاتی خود درباره دشمن و نبود حضور میدانی در منطقه دریای سرخ را جبران کند.
ادعاهای بزرگ درباره توانایی تغییر رژیم در صنعا، واقعیات مربوط به لزوم مجموعه‌ای از اقدامات مداوم و نه صرفاً نظامی را نادیده می‌گیرند.
در ادامه این گزارش با ارایه راهکارهایی برای بهبود شرایط رژیم صهیونیستی در میدان نبرد، آمده است: تا زمانی که حوثی‌ها در قدرت باقی بمانند، احتمال دارد از ظرفیت‌های راهبردی خود علیه اسرائیل استفاده کنند و زمینه را برای نفوذ بیشتر ایران در این منطقه استراتژیک فراهم آورند.
برخلاف دیدگاه برخی مقامات ارشد اسرائیلی مبنی بر اینکه جنگ ۱۲ روزه اسرائیل با ایران می‌تواند موجب بازدارندگی حوثی‌ها شود، به نظر می‌رسد نتیجه معکوس حاصل شده است.
این گزارش با تاکید بر اینکه «شایسته است که سیاستمداران اسرائیلی از خودستایی درباره اقدامات انجام‌شده علیه تهدید حوثی‌ها خودداری کنند»، افزود: اسرائیل باید خود را برای یک کارزار بلندمدت و مداوم آماده کند؛ کارزاری که ترکیبی از اقدامات نظامی، سیاسی و فشارهای اقتصادی باشد.