خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۱۳ آبان فرصتی برای بازخوانی مقاومت ملت ایران در برابر استکبار جهانی است/ پرونده بانک آینده درس عبرتی برای نهادهای نظارتی است

مشرق | سیاسی | جمعه، 09 آبان 1404 - 13:40
خطیب موقت نماز جمعه تهران تاکید کرد: زیست عفیفانه برای پیشرفت و دستیابی به ایران قوی هم زیرساخت و هم پیشران است.
اكبري،اخلاقي،ادامه،حاج،والمسلمين،جمعه،تهران،عفيفانه،نوجوانان ...

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران با درود و عرض ارادت به محضر حضرت بقیه‌الله الاعظم عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف، بر اهمیت بهره‌مندی از دعای مستجاب و توجه به زندگی پاک و عفیفانه تأکید کردند.
وی با اشاره به سخنان امیرالمومنین علیه‌السلام درباره آمادگی برای سفر ابدی گفت: لازم است انسان در مسیر زندگی، سبک‌بار باشد و بهترین توشه، یعنی تقوای الهی، را برای سفر ابدی خود فراهم کند.
حجت‌الاسلام اکبری افزودند: زندگی عفیفانه و پاکدامنی نه تنها حق الهی بلکه حق الناس نیز هست و مسؤولیت همه مومنان و نهادهای اجتماعی و دولت اسلامی است تا محیطی پاک و عفیف برای جامعه فراهم کنند.
امام جمعه موقت تهران با تأکید بر تهدید دشمنان و شیاطین نسبت به ارزش‌های اخلاقی جامعه تاکید کرد: جامعه اسلامی باید همانند جان شیرین از گوهر ارزشمند عفت حفاظت کرده و آن را پرورش دهد.
وی همچنین زیست عفیفانه را با پیشرفت و تعالی جامعه مرتبط دانست و تصریح کرد که پیشرفت فردی، خانوادگی و اجتماعی در سایه ایمان و اخلاق امکان‌پذیر است و زیست پاک، زیربنای این پیشرفت است.
حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری در بخش دیگری از خطبه، مدیریت غریزه جنسی و حفظ عفت را محور اصلی سیر و سلوک اخلاقی و معنوی انسان برشمرد و افزود: کسانی که بتوانند با تقوا و عفت، نفس خود را مدیریت کنند، آزادگی و توان پرواز در مسیر کمال و فضیلت‌ها را پیدا خواهند کرد.
وی گفت: زیست عفیفانه محیط اجتماعی، بزرگ‌ترین کمک به رشد اخلاقی و ارتباط با عالم الهی است.
وی در ادامه بیان کرد که رعایت اصول عفت و پاکدامنی، نه تنها خودسازی فردی بلکه زمینه‌ساز پیشرفت و تعالی جامعه اسلامی و تمدن نوین اسلامی است.
امام جمعه موقت تهران، در ادامه خطبه‌های نماز جمعه این هفته، بر اهمیت فراهم کردن محیط عفیفانه و پاکیزه برای رشد معنوی، اخلاقی و علمی جوانان و نوجوانان تأکید کرد و با اشاره به تأثیر محیط جامعه بر سیر تکامل انسان گفت: اگر جامعه آراسته به پاکیزگی و عفت باشد، استعدادهای مومنین، به‌ویژه جوانان و نوجوانان، شکوفا می‌شود و آنها می‌توانند به بالاترین درجات فضیلت و معنویت دست یابند.
حجت‌الاسلام والمسلمین حاج اکبری افزود: مشاهده دانش‌آموزان و نوجوانان، گل‌های بوستان انقلاب اسلامی، نشان می‌دهد که خدای متعال استعدادهای ناب بسیاری در آنها قرار داده است و این استعدادها می‌توانند به انسان‌های بزرگ و تأثیرگذاری همچون شهید سلیمانی، شهید سلامی، شهید تهران‌مقدم و سایر پیشگامان علمی، مقاومت و فرهنگی تبدیل شوند.
اگر زیست عفیفانه رعایت نشود امکان رشد علمی، اخلاقی، معنوی و فکری از استعدادهای ناب گرفته می‌شود
امام جمعه موقت تهران با بیان خطرات محیط آلوده و ناهنجار بر سر راه رشد معنوی نوجوانان گفت: اگر زیست عفیفانه رعایت نشود، بسیاری از استعدادهای ناب در همان قدم‌های نخست پرپر می‌شوند و امکان رشد علمی، اخلاقی، معنوی و فکری از آنها گرفته می‌شود.
وی ادامه داد: بلوغ زودرس، گرفتار شدن در ناهنجاری‌های جنسی و آلودگی محیط، باعث آسیب به شخصیت و سیر تکامل نوجوانان می‌شود و توانایی آنان برای ارتباط با عالم الهی کاهش می‌یابد.
حجت‌الاسلام اکبری تأکید کرد: برای تربیت مؤمنان قوی که هم ایمان مستحکم داشته باشند و هم فضایل اخلاقی در آنها ریشه‌دار شود، محیط اجتماعی باید پاک و عفیف باشد.
وی تصریح کرد که ممکن است افراد معدودی حتی در محیط آلوده بتوانند پاکی و تقوا را حفظ کنند، اما اکثریت استعدادهای ناب معنوی در چنین محیط‌هایی از بین می‌رود.
امام جمعه موقت تهران خطاب به معلمان، مربیان، والدین و همه کسانی که در تربیت کودکان و نوجوانان نقش دارند، گفت: فراهم کردن محیط سالم، پاک و عفیفانه، مسیر سیر و سلوک، رشد اخلاقی، علمی و معنوی جوانان را هموار می‌کند و جهاد بزرگ اخلاقی و تربیتی را تسهیل می‌نماید.
وی از خداوند خواستار توفیق برای همه مربیان و والدین در این مسیر شد تا نسل آینده بتواند نقش مؤثر و شایسته‌ای در امتداد انقلاب اسلامی و حمایت از ولی‌الله الاعظم عجل‌الله تعالی فرجه الشریف ایفا کند.
حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری، در ادامه با اشاره به ایام روز دانش آموز، بر اهمیت تربیت صحیح و حفاظت از نسل جوان کشور تأکید کرد.
وی با اشاره به دیدار به بیانات مقام معظم رهبری گفت: دعوا و رویارویی ما با استکبار جهانی بر سر جوانان و نوجوانان کشورمان است.
دشمنان تلاش دارند تا دانش‌آموزان ما معتاد، هوسران، اهل لهو و لعب، دارای گسیختگی اخلاقی، فاقد بصیرت و شعور شوند، اما اسلام، قرآن و اهل بیت و انقلاب اسلامی، در پرتو نگاه الهی ولی‌الله الاعظم و نایب بزرگوار ایشان، این جوانان را پاک، باصفا، بلندهمت، صادق، قوی، با شعور، جوانمرد، مقاوم، پیشرو، فعال، مجاهد، با ادب، مهربان، ایثارگر و با اخلاق می‌خواهند.
حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری افزود: این نبرد یک نبرد سرنوشت‌ساز است و محور آن مدارس و محیط‌های تربیتی کشور است.
دشمنان با هر ابزار ممکن، از جمله انتشار فرهنگ‌های منحرف و حتی ویروس‌های اخلاقی، در تلاشند تا نسل آینده را از مسیر الهی و انقلابی دور کنند.
اما نوجوانان و جوانان ایرانی با اقتدا به شهیدان، از جمله ۳۶ هزار شهید دانش‌آموز، و مدد گرفتن از اولیای خدا و جوانمردان، در این میدان سرنوشت‌ساز موفق خواهند شد.
وی در ادامه تأکید کرد: پیروزی در این جنگ، که جنگ عفت و پاکی در برابر هرزگی و فساد اخلاقی است، با یاری خداوند و تحت راهنمایی ولی‌الله الاعظم محقق خواهد شد و نسل جوان ایران اسلامی همچنان به مسیر تعالی، فضیلت و پایبندی به ارزش‌های الهی و انقلابی خود ادامه خواهد داد.
قدردانی امام جمعه موقت تهران از تدابیر دولت شهید رئیسی و دولت کنونی برای بانک آینده
حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری در ادامه با اشاره به ماجرای پرونده بانک آینده و پیامدهای آن برای اعتماد اجتماعی و امید ملی، از تدابیر دولت‌ شهید رئیسی و دولت کنونی برای بانک آینده تقدیر کرد.
وی همچنین گفت: اقداماتی که در دولت شهید رئیسی آغاز شد و در دولت فعلی با همکاری همه قوا به سرانجام رسید، شایسته قدردانی است، اما تأخیر در اتخاذ چنین تصمیم‌هایی خسارت‌های بزرگی به همراه دارد و نشان‌دهنده ضعف دستگاه‌های نظارتی کشور است.
حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری افزود: عزیزان مطالعه کنند که چرا با وجود این همه دستگاه نظارتی، چنین فسادها و ناترازی‌هایی در این حجم رخ می‌دهد و متأسفانه نمونه‌های مشابه دیگری نیز وجود دارد.
دستگاه‌های نظارتی باید شیوه‌های خود را به‌روز کنند و برخورد قاطع و قانونی با مسببان چنین اختلال‌های بزرگی در نظام اقتصادی مورد انتظار است.
امام جمعه موقت تهران همچنین با اشاره به مشکلات معیشتی مردم گفت: جامعه تحت فشار اقتصادی، گرانی‌ها و موج فزاینده تورم قرار دارد و تدابیر آینده‌نگرانه مسئولین در حال اصلاح این شرایط است.
حجت‌الاسلام اکبری توضیح داد: بررسی قیمت کالاها نشان می‌دهد که تولیدکنندگان، واردکنندگان و نهادهای مختلف به وظایف خود عمل کرده‌اند، اما قیمت‌ها در بازار مصرف با سرمایه‌گذاری‌ها و تولید همخوانی ندارد.
وی دلیل اصلی این نابسامانی را فعالیت دلال‌ها و واسطه‌گران عنوان کرد و افزود: این عناصر پست و خائن با زندگی مردم بازی می‌کنند و لازم است با نظارت دقیق و استفاده از فناوری‌های نو، این چرخه مدیریت شود و فساد و ظلم برطرف گردد.
سهم توزیع‌کنندگان سالم محفوظ است و خدا به آن‌ها برکت دهد، اما آن‌هایی که به درآمد حلال راضی نیستند و فساد ایجاد می‌کنند، باید شناسایی و با آن‌ها برخورد شود.
۱۳ آبان فرصتی برای بازخوانی مقاومت ملت ایران در برابر استکبار جهانی
حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری، در ادامه خطبه‌های این هفته با یادآوری روز ۱۳ آبان، این ایام را فرصتی برای تأمل و بررسی نقش همه نهادها و مردم در صیانت از منابع و ثبات اقتصادی کشور و ضرورت مقابله با فساد و سوءاستفاده‌های اقتصادی دانستند.
وی افزود: ۱۳ آبان و روز دانش‌آموز، فرصتی برای بازخوانی رویارویی تاریخی ملت ایران با استکبار جهانی به رهبری آمریکا است.
حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری با اشاره به رویدادهای تاریخی گفت: از سال ۱۳۴۳، اتفاقات ۱۳ آبان، کشتار دانش‌آموزان در دانشگاه تهران در سال ۱۳۵۷ و تسخیر لانه جاسوسی در سال ۱۳۵۸، همه نشان‌دهنده خباثت و طراحی‌های شیطان بزرگ علیه ملت ایران است.
دشمنی ایالات متحده و رژیم استکباری آن با ملت ایران جریان تازه‌ای نیست و ریشه آن به کودتای ۲۸ مرداد باز می‌گردد و تاکنون ادامه دارد.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: تفاوت ۱۳ آبان امسال با سال‌های گذشته این است که ملت ایران در حالی که در جریان مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای با آمریکا بود، شاهد حمله رژیم صهیونیستی، که ابزار و سگ هار استکبار جهانی است، به ملت خود بود.
نسل جدید و دانش‌آموزان عزیز ما این خباثت و دشمنی را با چشم خود مشاهده کردند.
وی در ادامه تأکید کرد که روز ۱۳ آبان باید به‌عنوان نماد مقاومت، بصیرت و هوشیاری نسل جوان در برابر دشمنان ملت ایران و ضرورت حفظ استقلال، منابع و امنیت کشور مورد بازخوانی و تأکید قرار گیرد.