خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش ۸۲درصد بارش‌های ایران/ پاییز از تابستان هم خشک‌تر شد

مشرق | اقتصادی | جمعه، 09 آبان 1404 - 07:41
بارش‌های ۲.۳ میلیمتری سال آبی جاری در برابر بارش‌های ۱۳ میلیمتری متوسط درازمدت، نشان دهنده کاهش ۸۲درصدی بارش‌های کشور نسبت به سال‌های نرمال است.
آبي،استان،كشور،درصدي

به گزارش مشرق، از ابتدای سال آبی جاری (شروع مهرماه ۱۴۰۴) تا سوم آبان‌ماه (۳۴ روز ابتدایی سال‌آبی جدید) در مجموع ۲.۳ میلیمتر بارش در کشور داشته‌ایم؛ که این مسئله سال آبی جاری را به‌یکی از خشک ترین سال‌های نیم‌قرن اخیر تبدیل کرده است.
بررسی آمار رسمی شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان می‌دهد که میزان بارش‌های ایران در مدت مشابه سال قبل ۹.۳ میلیمتر بوده که مقایسه این رقم با بارش‌های سال آبی جاری از کاهش ۷۵ درصدی بارش‌های ایران حکایت دارد.
همچنین اگر بارش‌های امسال آبی را با متوسط آمار بارش‌ها در مدت مشابه در درازمدت (آمار ۵۷ساله) مقایسه کنیم، بارش‌های ۲.۳ میلیمتری سال آبی جاری در برابر بارش‌های ۱۳ میلیمتری متوسط درازمدت، نشان دهنده کاهش ۸۲درصدی بارش‌های کشور نسبت به سال‌های نرمال است.
بارش‌ها در ۲۱ استان "صفر" است/ آمار بارش‌های تمامی استان‌ها منفی شده
در ۳۴ روز ابتدایی سال آبی جاری، ۲۱ استان از مجموع ۳۱ استان کشور هیچ بارشی نداشته‌ایم و این خشکی محض در این تعداد استان در این مدت زمانی، در تاریخ کشور کم‌سابقه است.
بارش‌های تمامی استان‌های کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته منفی بوده و از کاهش ۱۶درصدی بارش‌ها در استان گلستان تا افت ۱۰۰درصدی بارش‌ها را در استان‌های مختلف شاهد هستیم.