خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بی اعتمادی آمریکا به رژیم صهیونیستی در حفظ آتش‌بس

مشرق | بین‌الملل | یکشنبه، 04 آبان 1404 - 18:46
بر اساس گزارش‌ رسانه‌های غربی و عبری، آمریکا گشت‌های نظارتی خود بر غزه را در روزهای اخیر به منظور کنترل و رصد تحولات آغاز کرده است.
غزه،اسرائيل،آمريكا،نتانياهو،صهيونيستي،رژيم،سفر،آمريكايي،نظار ...

سرویس جهان مشرق - به گزارش وب‌سایت «نیو عرب»، گزارش‌ها حاکی از آن است که ماموریت پهپادی واشنگتن با هدف نظارت بر تحولات آتش‌بس غزه، مستقل از مداخله ارتش رژیم صهیونیستی انجام می‌شود.
نیویورک تایمز گزارش داد که ارتش آمریکا در روزهای اخیر، در بحبوحه مجموعه‌ای از تخلفات و تنش‌های صهیونیست‌ها بر سر مفاد این توافق، پهپادهای نظارتی را برای نظارت بر توافق شکننده آتش‌بس در نوار غزه مستقر کرده است.
ایالات متحده پهپادهای نظارتی را به منظور بررسی تحولات و کنترل آتش‌بس، مستقل از اسرائیل، در غزه مستقر کرده است
آیا بی‌اعتمادی متقابل وجود دارد؟
نیویورک تایمز به نقل از مقامات ناشناس آمریکایی و صهیونیست گزارش داد که این پهپادها در بحبوحه تلاش‌ها برای اطمینان از رعایت توافق‌نامه‌های آتش‌بس و رضایت رژیم صهیونیستی مستقر شده‌اند.
طبق گزارش‌ها، این ماموریت نظارتی از یک مرکز هماهنگی مدنی-نظامی جدید در جنوب اسرائیل پشتیبانی می‌کند، نهادی که توسط ایالات متحده برای «هماهنگی تلاش‌های کمک‌رسانی و تثبیت وضعیت در غزه» تأسیس شده است.
این نشریه آمریکایی اعلام کرد که نظارت واشنگتن بر تحولات آتش‌بس، نشان‌دهنده تمایل آمریکا برای درک خود از آنچه در غزه اتفاق می‌افتد، مستقل از مداخله ارتش رژیم صهیونیستی است.
به گزارش نیو عرب، با توجه به همکاری نظامی معمولاً نزدیک بین واشنگتن و تل‌آویو که در طول جنگ غزه نیز تشدید شده است، آخرین ماموریت نظارتی آمریکا بر روی غزه برای برخی از دیپلمات‌های صهیونیست و حتی آمریکایی غافلگیرکننده بوده است.
در رابطه با این اتفاق، دنیل.
شاپیرو، سفیر سابق ایالات متحده در اسرائیل، این اقدام آمریکا را «بسیار مداخله‌جویانه» خواند و تأکید کرد که «اگر شفافیت و اعتماد کامل بین دو طرف وجود داشت، نیازی به این کار نبود».
لازم به ذکر است که در روزهای اخیر، معاون ترامپ به فلسطین اشغالی سفر کرده و با مقامات رژیم صهیونیستی و نتانیاهو رایزنی کرد.
رسانه‌های غربی علت اصلی این سفر را رایزنی معاون ترامپ با نتانیاهو به منظور تقویت آتش‌بس شکننده در غزه عنوان کردند.
رسانه‌های عبری زبان نیز با اشاره به سفر ونس به سرزمین‌های اشغالی، علت‌ اصلی سفر وی را ماموریت او به منظور نظارت بر روند اجرای آتش‌بس و جلوگیری از هرگونه اقدام صهیونیست‌ها برای فروپاشی آتش‌بس در غزه و همچنین تلاش برای اجرای مرحله دوم توافق آتش‌بس عنوان کردند.
نشریه پولیتیکو نیز به نقل از دو منبع آگاه فاش کرد که «جی دی ونس» معاون رئیس جمهور آمریکا در سفر روز چهارشنبه به سرزمین های اشغالی پیام قاطعی از دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل منتقل کرد.
این نشریه آمریکایی همچنین به نقل از یک منبع دیگر افزود: ناامیدی و نارضایتی در واشنگتن از حمله متقابل اسرائیل به غزه و تصویب الحاق کرانه باختری در کنست در حال افزایش است.
این تحولات در حالی است که یک منبع به پولیتیکو گفته که برخی مقام های ارشد آمریکایی به یک کشور عربی متحد آمریکا گفته اند که «اسرائیل از کنترل خارج شده است».
باتوجه به گزاره‌های مطرح شده در رسانه‌ها، به نظر می‌رسد حتی سران کاخ سفید نیز دیگر به سیاست‌ها و اقدامات نخست وزیر رژیم صهیونیستی در رابطه با غزه اطمینان نداشته و تلاش خود را به منظور سلب هرگونه بهانه‌جویی از نتانیاهو برای جلوگیری از آغاز مجدد درگیری به کار گرفته‌اند.
کارشناسان و تحلیلگران سیاسی هشدار می‌دهند که نتانیاهو هیچ‌گاه از منافع شخصی خود کوتاه نیامده و او برای نجات خود از محاکمه قضائی به دلیل شکست 7 اکتبر و تنش‌های داخلی جاری که به دلیل توقف جنگ در غزه مجددا در حال پررنگ شدن هستند، به دنبال شعله‌ور کردن دوباره آتش‌ جنگ در غزه و یا در نقطه‌ دیگری مانند جنوب لبنان است.