خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آغاز ساخت بند برق دریای کنر به دستور رئیس طالبان

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | جمعه، 02 آبان 1404 - 19:40
وزارت انرژی و آب طالبان اعلام کرده است که به دستور رئیس طالبان کار ساخت بند برق بر روی دریای کنر به‌زودی آغاز می‌شود و قراردادهای آن با شرکت‌های داخلی منعقد خواهد شد.
بند،آب،كنر،درياي،طالبان،برق،انرژي،ساخت،وزارت

باشگاه خبرنگاران جوان- وزارت انرژی و آب طالبان اعلام کرده است که به دستور رهبر طالبان، کار ساخت بند برق بر روی دریای کنر به‌زودی آغاز خواهد شد و قراردادهای مربوط به آن با شرکت‌های داخلی منعقد می‌شود.
ملا عبداللطیف منصور گفته است که طرح ساخت این بند در دوره حکومت پیشین نیز مطرح بوده و در آن زمان پاکستان پذیرفته بود که اجرای این پروژه به زیانش نخواهد بود.
او افزوده است که وزارت انرژی و آب مصمم است این پروژه را عملی کند و تاکنون با چند شرکت گفت‌وگو کرده، اما هنوز پاسخ نهایی دریافت نشده است.
به همین دلیل، طرحی برای دعوت از سرمایه‌گذاران افغان در نظر گرفته شده تا در ساخت این بند سرمایه‌گذاری کنند.
منصور تأکید کرده است که آب دریای کنر متعلق به مردم افغانستان است و برای منافع کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
او گفته است که این پروژه به هیچ طرف ضرری نمی‌رساند، زیرا آب پس از استفاده دوباره به مسیر اصلی خود بازمی‌گردد و منحرف نمی‌شود.
مهاجر فراهی، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان نیز در صفحه ایکس خود نوشته است که ریاست طالبان به وزارت انرژی و آب دستور داده تا هرچه زودتر کار ساخت بند آبی در دریای کنر آغاز شود.
به گفته او،ریاست این گروه تأکید کرده است که نباید منتظر شرکت‌های خارجی بمانند و باید با شرکت‌های داخلی برای آغاز پروژه‌های بندسازی قرارداد امضا شود.
افغانستان هم‌اکنون با کمبود شدید برق، به‌ویژه در فصل زمستان، روبه‌رو است و بخش عمده نیاز خود را از کشورهای همسایه مانند ایران، ازبکستان و تاجیکستان تأمین می‌کند.
بند برق دریای کنر از پروژه‌های راهبردی دولت برای دستیابی به خودکفایی انرژی و کاهش وابستگی به واردات برق به شمار می‌رود.