خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افشای مأموریت مخفی فرستادگان ترامپ

مشرق | بین‌الملل | جمعه، 02 آبان 1404 - 11:58
اسرائيل،غزه،قطر،منطقه،گزارش،هيوم،ابوظبي،حماس،خاورميانه،واشنگ ...

به گزارش مشرق، حسن حمزه فعال رسانه در تلگرام نوشت:
افشای مأموریت مخفی فرستادگان ترامپ؛ پیام‌های اسرائیل به عربستان و امارات درباره قطر و حماس
روزنامه «اسرائیل هیوم» در گزارشی فاش کرده است که جرد کوشنر، داماد و مشاور دونالد ترامپ و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه او در امور خاورمیانه در جریان سفر اخیر خود به جده و ابوظبی پیام‌هایی محرمانه از سوی اسرائیل را به رهبران عربستان و امارات منتقل کرده‌اند.
به نوشته این روزنامه، هدف از این پیام‌ها آرام‌کردن نگرانی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نسبت به نزدیکی اخیر واشنگتن و دوحه و اطمینان دادن به آنها درباره حفظ جایگاهشان در منطقه بود.
منابع اسرائیلی گفته‌اند که این ارتباطات بخشی از تلاش دولت ترامپ برای بازگرداندن ریاض و ابوظبی به طرح خود درباره غزه و تقویت توافق‌های ابراهیم بوده است.
در ادامه گزارش آمده است که ریاض و ابوظبی از نقش پررنگ‌تر قطر در منطقه و از امضای توافق نظامی گسترده میان واشنگتن و دوحه به شدت انتقاد کرده‌اند.
به نقل از یک مقام سعودی، نگرانی اصلی این است که قطر در آینده زمینه بازگشت حماس به قدرت در غزه را فراهم کند.
دو کشور تهدید کرده‌اند که اگر چنین روندی ادامه یابد از مشارکت در بازسازی غزه، به‌ویژه در مناطق تحت کنترل حماس، خودداری خواهند کرد.
بنا به گزارش «اسرائیل هیوم»، کوشنر و ویتکاف در دیدارهای خود کوشیده‌اند نشان دهند که همکاری با قطر به زیان منافع سعودی و اماراتی نخواهد بود.
در بخش دیگری از گزارش آمده است که هم‌زمان با این تحرکات دیپلماتیک، جِی.دی.
ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و مارکو روبیو، وزیر خارجه نیز به اسرائیل سفر کرده‌اند تا درباره آینده غزه و ساختار حکمرانی پس از جنگ گفت‌وگو کنند.
ونس در دیدار با رهبران اسرائیل هشدار داده که هر اقدام نظامی جدید می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای منطقه داشته باشد و بر ضرورت احتیاط در تصمیمات نظامی تأکید کرده است.
او همچنین گفته است که واشنگتن می‌خواهد متحدان منطقه‌ای‌اش مسئولیت بیشتری در حفظ ثبات خاورمیانه بر عهده بگیرند تا آمریکا از نقش «پلیس جهان» فاصله بگیرد.
به گفته «اسرائیل هیوم»، مقامات آمریکایی و اسرائیلی بر این باورند که گسترش توافق‌های ابراهیم نه تنها از نظر اقتصادی سودمند است، بلکه به ایجاد نظم جدیدی در خاورمیانه کمک می‌کند که در آن کشورهای «میانه‌رو» مسئولیت بیشتری در قبال امنیت و آینده منطقه خواهند داشت.
این تلاش‌ها، چنان‌که روزنامه می‌گوید، بخشی از راهبرد گسترده‌تر آمریکا برای شکل دادن به توازن تازه‌ای میان محور قطر–حماس و کشورهای عرب متحد اسرائیل است.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.