خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 30 مهر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

واردات گوشت گوسفند روسی به کشور

مشرق | اقتصادی | چهارشنبه، 30 مهر 1404 - 20:00
دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی از وارداتِ گوشت گوسفند روسی به کشور خبر داد و نرخِ هر کیلو گوشت در هر لاشه را حدود ۷۰۰ هزار تومان برآورد کرد.
گوشت،رسولي،وارداتي،پروتئيني،گوسفند،منجمد،دبير،واردات،انجمن

به گزارش مشرق، مسعود رسولی، دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی با اشاره به نرخ گذاریِ ۸۰۰ هزار تومانیِ گوشت گوسفند به صورت عمده در کشتارگاه‌ها گفت: گوشت وارداتیِ روسیه با نرخِ ۷۰۰ هزار تومان در هر لاشه قیمت گذاری خواهد شد.
وی در عین حال، فروشِ این گوشت وارداتی پس از قطعه و بسته‌بندی و همچنین حمل و نقل به فروشگاه‌های توزیع را بیش از قیمتِ مصوب، برآورد کرد.
رسولی با اشاره به این که گوشت منجمد، نرخی به مراتب کمتر از گوسفندِ وارداتی دارد، افزود: در برخی نقاط دنیا نظیر مغولستان به دلیل وجود مراتع وسیع و دامِ زیاد، قیمت گوشت گوسفند ارزان‌تر از سایر کشورهاست.
وی معتقد است واردات گوسفند به صورت هوایی، هزینه سربار را افزایش خواهد داد ولی گوشت منجمد با هزینه ای کمتر وارد کشور می‌شود و با نرخِ پایین‌تری در تهران عرضه خواهد شد.
رسولی گوشت منجمد را به دلیل مصرفِ سهل و آسان به مردم توصیه کرد و گفت: در برخی مقاطع زمانی این گوشت توسط شرکت‌های بسته‌بندی، به قطعات خورشتی تقسیم‌بندی و به فروش می‌رسید.
دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی درباره سازوکار واردات گوشت و تامین پروتئینِ مورد نیاز مردم از بازار داخلی گفت: این رویه ۱۲ بار، میانِ نهادهای مختلف دست به دست شده است و در آخرین تصمیم‌گیری، کل بازار در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت.
رسولی با اشاره به کاهشِ ارزِ وارداتیِ وزارت جهاد کشاورزی، از ۱۳ به ۸ میلیارد دلار در سالِ جاری گفت: خشکسالی‌های سرزمینی، معضلی است که نیاز به گوشت وارداتی را دوچندان می‌کند؛ در نتیجه ارزِ تخصیصی برای واردات محصولات پروتئینی باید بیش از پیش کنترل شود.
دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی ادامه داد: دولت می‌تواند یارانه را در اختیار مصرف‌کننده نهایی بگذارد و یا حمایت از دامداران به شکلِ صد در صدی و کامل صورت گیرد.
در نهایت این محصول هم باید تحتِ کنترل در اختیارِ مردم گذاشته شود.
به گفته رسولی گوشت وارداتی از اولین مرحله ورود به کشور با نظارت دقیق، به دست مصرف‌کننده می‌رسد.
همین ساز و کار باید برای گوسفند و لاشه وارداتی اتفاق افتد تا قیمت هم کنترل شده باشد.