عکس/ هنر تاکستان؛ چیدن انگور تا شیره و کشمش
به گزارش مشرق، شهرستان تاکستان با ۳۰ هزار هکتار زیر کشت یکی از قطبهای انگور در کشور محسوب میشود.
در هر مزرعه معمولا انگورها به صورت خانوادگی یا توسط کارگران چیده میشود.
بخشی از این انگورها برای تهیه شیره انگور استفاده میشوند، بخشی برای تولید کشمش انگوری و بخشی دیگر از این محصول برای تهیهی کَلفَرینی (یا دوشاب سفت) استفاده میشود.
در نهایت، انگور و فرآوردههای آن پس از آمادهسازی، به کارخانهها منتقل شده و در آنجا شستوشو، پاکسازی و بستهبندی میشوند.
میتوان گفت پشت عملیات برداشت انگور و تبدیل آنها به شیره، کشمش یا کلفرینی تجربه چند نسل از کشاورزان خوابیده است، از سوی دیگر از نگاه مردم بومی منطقه، این رسم و حضور هر خانواده در یکی از مزارع برای چیدن انگور به آئینی در این منطقه از استان قزوین تبدیل شده است.