بیماریهای تنفسی چهارمین علت مرگ در جهان
به گفته رئیس یازدهمین کنگره بیماریهای ریوی، اکنون ۱۰ میلیون نفر از مردم ایران مبتلا به بیماری تنفسی مانند انسداد مزمن ریوی و آسم هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدیمقدم - مصطفی قانعی رئیس یازدهمین کنگره ملی بیماریهای ریه و دبیر ستاد علوم و فناوریهای زیستی و سلولهای بنیادی گفت: چهارمین علت مرگ بیماری های غیر واگیر مشکلات تنفسی است.
بر اساس سند غیر بیماریهای غیر واگیر طبق هدف مشخصی قرار است ۴۰۰ متخصص ریه میزان مرگ و میر در اثر بیماریهای تنفسی را کاهش بدهد.
به گفته وی، استعمال دخانیات و آلودگی هوا از جمله عوامل بروز سرطان ریه در دنیا و ایران است.
وی تاکید کرد: اکنون کشنده ترین سرطان مربوط به سرطان ریه است و بررسیها نشان میدهد که ۸۵ درصد کشندگی سرطان ریه مربوط به استعمال دخانیات است.
وی ادامه داد: آلودگی هوا بار اقتصادی زیادی داشته و هزینه های تحمیلی ناشی از درمان بیماری های ناشی از آن بالا است.با کاهش استعمال دخانیات ۵۰ درصد از بار بیماری انسداد ریه کم خواهد شد.
بیماران تنفسی خواب مناسبی ندارند و اکنون داروهای استنشاقی در کشور تولید و حتی وارد خواهد شد.
مصطفی قانعی تصریح کرد: دو داروی بیماران انسدادی مزمن ریه و آسم به دلیل تحریم های ناجوانمردانه امریکا از دسترسی خارج شده است.
.به دلیل تغییرات نرخ ارز این داروها از پوشش بیمه خارج و میزان پرداختی از جیب بیماران افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: اکنون ۱۰ میلیون نفر از مردم ایران نیازمند درمان بیماری های انسدادی مزمن ریه و آسم دارند.
یک همکاری بین معاونت علمی و وزارت بهداشت انجام و استان کرمان به عنوان استان هدف در خصوص مطالعه حوزه ریه با استفاده از هوش مصنوعی بتوان بار بیماری های حوزه ریه را کم کرد.
در ادامه مراسم، فرید رشیدی فوق تخصص ریه و مراقبت های ویژه و دبیر انجمن ریه گفت: سیگار منجر به سرطان ریه شده که هزینه های درمانی یادی خواهد داشت.
به گفته وی دسترسی به داروهای درمانی بیماری های ریوی موضوعی مهم است و یکی از اهداف پوشش کامل داروهای سرطان ریه است.
فرید رشیدی تاکید کرد: داروهای سرطان ریه به دلیل گران قیمت و وارداتی است.
برخی از آمپول ها ۱۶۰ میلیون تومان است.
بیماری فشار خون ریوی در بین زنان جوان شیوع پیدا می کند که ۵ مرکز در سراسر کشور این بیماران را ویزیت می کند.
وی اضافه کند: اکنون ۱۶۰ بیمار خانم شناسایی شده است و امیدوارم این دارو تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.
وی افزود: انجمن های علمی در ارتقای سلامت جامعه و حتی همکاران جوان از اهمیت بالایی برخوردار است.
انجمن ریه به عنوان بازوی مشورتی وزارت بهداشت اقدامات خوبی در زمینه کاهش بار بیماری در حوزه ریه برداشته است.
در ادامه مراسم، رامین سامی فوق تخصص بیماری های ریه و دبیر کنگره ریه گفت: این کنگره با حضور ۷۰ سخنران و بیش از ۵۰ شرکت دارویی برگزار می شود.
به گفته وی به دلیل آلودگی هوا وضعیت بیماری های تنفسی بدتر شده است و سازمان های مختلف باید برای حل این مسئله همکاری و تعامل داشته باشند.
آلودگی هوا و استعمال دخانیات عامل های اصلی مراجعه مردم به متخصصان ریه است.
صدا و سیما باید آموزش های لازم را به مردم بدهند.
رامین سامی تاکید کرد: با شروع استفاده از سوخت ازت مشکلات تنفسی و میزان مراجعه مردم به اورژانس ها است.
به گفته وی سخنران بین المللی به دلیل شرایط منطقه نداریم.