خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 23 مهر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حماسه‌ حماس

مشرق | بین‌الملل | سه شنبه، 22 مهر 1404 - 22:18
رژيم،حماس،مقاومت،جنگ،غزه،عمليات،صهيونيستي،افكار،فلسطيني،فلسط ...

به گزارش مشرق، رامین نصیری، فعال رسانه در مطلبی در تلگرام نوشت:
واقعیت آن است که عملیات طوفان‌الاقصی، دو سال پیش، افسانه شکست‌ناپذیری رژیم اشغالگر را در هم شکست و قدرت مقاومت فلسطین را به جهانیان نشان داد.
جنگ غزه پس از عملیات طوفان‌الاقصی به رژیم صهیونی هزینه‌های سنگینی حدود بیش از ۳۳ میلیارد دلاری وارد کرد.
اقتصاد صهیونیست‌ها در این برهه به منزله یک اقتصاد مصرف‌گرا و کمتر مولد و تا حد زیادی فلج شده شناخته می‌شود.
از منظر بین‌المللی نیز عملیات طوفان‌الاقصی و جنگ غزه افکار عمومی جهانی را به نفع فلسطینیان بسیج کرد.
همچنین اعتماد به نفس و عزت نفس فلسطینیان را تقویت کرد و روحیه آزادی‌خواهی و آرمان فلسطین آزاد و رؤیای آزادسازی مسجد قدس را برای فلسطینیان زنده نگه داشت.
بنابراین، برکات و دستاوردهای عملیات طوفان‌الاقصی به اندازه‌ای زیاد و غیر قابل شمارش است که امروز بتوان با قاطعیت گفت انجام این عملیات در آن برهه لازم و ضروری بود و جزء الطاف خفیه الهی بود که مقاومت فلسطینی توانست با عملیات طوفان‌الاقصی، هیمنه پوشالی اطلاعاتی و امنیتی رژیم را در هم شکسته و شکستی ترمیم‌ناپذیر بنابر تحلیل حکیمانه و مدبرانه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی متوجه رژیم غاصب صهیونی بکند.
همه این دستاوردهای عملیات طوفان‌الاقصی امروز با برقراری آتش‌بس می‌تواند تثبیت شود تا همگان پس از فرونشستن غبار اتفاقات و تحولات، شاهد حماسه‌سازی تاریخی حماس و مقاومت فلسطینی باشند.
بن‌بست استراتژیک نتانیاهو نتانیاهو در مصاحبه با «بن شاپیرو» اعتراف کرد: «پایان جنگ نزدیک است، اما حماس را شکست نداده‌ایم.»
این اعتراف تلخ، یعنی آنکه پس از دو سال و نیم جنایت و تجاوز به اصلی‌ترین هدف خود که همان نابودی حماس یا تسلیم شدن و حتی غیرنظامی شدن حماس بود هم نرسیدند و عملاً جز هزینه بسیار گزاف برای رژیم، هیچ دستاورد دیگری نداشته است.
به بیان راستین «سرلشکر قاآنی» فرمانده محترم نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مقاومت تحت فشار قوی‌تر می‌شود و این جنگ هم حماس و مقاومت فلسطینی را آب دیده‌تر و قوی‌تر از پیش کرد؛ زیرا مانند شمشیری که هر چقدر می‌برد، تیزتر می‌شود، مقاومت هم هر چقدر با او بجنگند قوی‌تر و قدرتمندتر می‌شود.
بررسی مفاد آتش‌بس جنگ غزه نشان می‌دهد، حماس هوشمندانه طرح صلح تحمیلی آمریکا را که مانند طرح تسلیم صرف بود، به یک توافق بردـ برد تبدیل کرده و منافع ملت فلسطین را در نظر گرفت؛ به نوعی که شاید نتانیاهو قلباً هیچ گاه به پذیرش طرح اصلاحیه حماس برای آتش‌بس تمایلی نداشت؛ اما بعد از فشارهای سنگین از سوی ساکنان اراضی اشغالی و افکار عمومی جهان و نهایتاً تصویب مجلس مجبور به پذیرش و اجرای این طرح شد.
عقب‌نشینی به خط زرد، حفظ غزه و تبادل ۴۸ گروگان (۲۰ زنده، ۲۸ کشته) با ۲۰۰۰ زندانی فلسطینی، از جمله ۲۵۰ حبس ابد مثل مروان برغوثی و احمد سعدات و همچنین محول کردن برخی جزئیات آتش‌بس به مذاکرات آینده به صورت کاملاً هوشمندانه از سوی حماس در طرح اصلاحی گنجانده شد و ایالات متحده و رژیم هم زمانی که دیدند با توسل به قدرت زور و خشونت‌گرایی نمی‌توانند به هیچ یک از اهداف خود برسند و صرفاً با ادامه‌دار شدن این جنگ منافع سیاسی، اقتصادی و...
خود را تلف می‌کنند، به این آتش‌بس تن دادند.
حماس اصرار کرد آزادی آخرین اسیر همزمان با خروج کامل رژیم صهیونیستی از غزه باشد، و بمباران‌های هوایی هم باید متوقف شود.
از آمریکا و میانجی‌گران و سازمان ملل تضمین‌های بین‌المللی برای پایان جنگ و ورود ۶۰۰ کامیون کمک روزانه گرفته شد.
در رابطه با مسئله خلع سلاح حماس یا قیمومیت خارجی برای غزه نیز حماس خط قرمز کشید و اجازه نداد تا رژیم و آمریکا، آنچه را که نتوانسته بودند در میدان به دست بیاورند، در مذاکرات صاحب شوند.
از سوی دیگر، به نظر می‌رسد امروز رژیم صهیونیستی مانند سال ۱۹۸۲ که در مقابل حزب‌الله ژست پیروزی گرفته بود، اما در واقعیت حزب‌الله بود که ساختارش شکل گرفت و قوی‌تر شد در مقابل حماس نیز ژست پیروزی گرفته است؛ اما واقعیت آن است که حماس امروز متفاوت‌تر از حماس پیش از هفت اکتبر است و شرایط برای رژیم هیچگاه به قبل از هفت اکتبر بازنخواهد گشت.
برتری حماس در میدان سیاست و رسانه در میان این تحولات، نباید از نقش رسانه‌ای و دیپلماتیک حماس غافل شد.
حماس توانسته است با تکیه بر پیروزی‌های میدانی و افکار عمومی جهانی، مواضع خود را تقویت کند.
این امر به‌ویژه پس از شکست استراتژیک رژیم صهیونیستی در جنگ غزه و ایجاد شکاف‌های هویتی در داخل این رژیم برجسته شده است.
مسئله فلسطین امروز تیتر یک رسانه‌های دنیا شده است.
طرح‌های عادی‌سازی روابط با رژیم تقریباً به تاریخ پیوسته است و خیابان‌های نیویورک تا لندن مملو از تظاهرات همبستگی با فلسطینی‌ها و محکومیت جنایات صهیونیست‌ها شده است.
این نتایج نه تنها در سطح جهانی، بلکه در درون سرزمین‌های اشغالی نیز تأثیر گذاشته است.
افکار عمومی رژیم صهیونیستی از روندهای نظامی و سیاسی حاکم بر کشور ناامید شده و این خود نشان‌دهنده ضعف استراتژیک نتانیاهو و کابینه جنگی اوست که در تلاش هستند مشروعیت داخلی و بین‌المللی خود را حفظ کنند، اما نتوانستند به هیچ یک از اهدافی که می‌باید دست پیدا کنند.
امنیت رژیم با چالش اساسی مواجه است و امروز رژیم صهیونیستی سست‌تر از خانه عنکبوت است.
فشارهای افکار عمومی دنیا روی رژیم بسیار شدید است.
ملت‌های منطقه هماهنگ با همدیگر مخالفت خود با رژیم را نشان داده‌اند.
امروز مقاومت فلسطینی همراهان و یاران وفادار و قدرتمندی در منطقه دارد که رژیم و آمریکا را به زانو در آورده‌اند.
مقاومت یمنی، لبنانی و...
حتی با حضور و دخالت آمریکا نیز همچنان از مقاومت فلسطین حمایت می‌کند.
رژیم صهیونیستی امروز نشان داده است که نه فقط برای محور مقاومت و فسلطین، بلکه برای همه کشورهای دنیا حتی قطر و ...
نیز تهدید به شمار می‌آید و لازم است تا در مقابل او مبارزه و مقاومت وجود داشته باشد.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.