خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 22 مهر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چین به آمریکا: چه برای جنگ تجاری و چه برای مذاکره آماده‌ایم

مشرق | بین‌الملل | سه شنبه، 22 مهر 1404 - 11:12
چین امروز (سه‌شنبه) به آمریکا در مورد رویکرد «مذاکره و تهدید» هشدار داد و از واشنگتن خواست تا برای احیای یک رابطه اقتصادی پایدار با پکن همکاری کند.
چين،اعمال،صادرات،وزارت،روز،بازرگاني،درصدي،سخنگوي،تجاري،آمريكا

به گزارش مشرق، این اظهارات سخنگوی وزارت بازرگانی چین در پاسخ به ادعاهای آمریکا، مبنی بر اینکه چین تماس تلفنی برنامه‌ریزی شده برای بحث در مورد کنترل‌های اخیر صادرات عناصر نادر خاکی را به تعویق انداخته است، بیان شد.
این مقام چینی گفت: «طرف آمریکایی نمی‌تواند از یک سو به دنبال مذاکره باشد و از سوی دیگر تهدید به اعمال اقدامات محدودکننده جدید کند.
این راه درستی برای کنار آمدن با چین نیست.»
به گزارش شینهوآ، سخنگوی وزارت بازرگانی چین تأکید کرد که چین از طریق مکانیسم گفت‌وگوی دوجانبه کنترل صادرات، از قبل به آمریکا اطلاع داده بود و هر دو طرف تا دوشنبه گذشته رایزنی‌هایی در سطح کاری برگزار کرده بودند.
این وزارتخانه بار دیگر تمایل پکن برای گفت‌وگو را تأیید کرد و در عین حال اشاره کرد انتظار دارد واشنگتن رویکردی متعادل و سازنده برای مدیریت اختلافات تجاری اتخاذ کند.
وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که «در صورت لزوم، آماده است تا در جنگ تجاری جاری بین خود و ایالات متحده تا انتها بجنگد»، که آخرین فصل آن با اعلام تعرفه‌های جدید دونالد ترامپ در روز جمعه بر واردات چین نمایان شد.
وزارت بازرگانی چین در بیانیه‌ای افزود: «اگر می‌خواهید بجنگید، ما تا انتها خواهیم جنگید.
اگر می‌خواهید مذاکره کنید، درهای ما همچنان باز است.»
روز جمعه، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پس از اعلام محدودیت‌هایی بر صادرات مواد معدنی کمیاب توسط پکن، متعهد شد که از اول نوامبر، تعرفه‌های جدید ۱۰۰ درصدی بر کالاهای چینی اعمال کند و صادرات «نرم‌افزارهای حیاتی» را محدود کند.
روز دوشنبه، «لین جیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین، تهدیدهای ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی بر واردات چین را رد و تأکید کرد که چنین اقداماتی «راه درستی» برای مقابله با روابط دوجانبه نیست.
با این حال، در یک رویداد غافلگیرکننده در روز یکشنبه، ترامپ گفت که تنش‌های تجاری با چین حل خواهد شد و تنها چند روز پس از تهدید به اعمال تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی، پیامی اطمینان‌بخش منتشر کرد.
به گزارش شینهوآ، چین در همین حال، محدودیت‌های صادرات مواد معدنی کمیاب را گسترش داده، محدودیت‌هایی بر فناوری‌های فرآوری و تولید اعمال کرده و همکاری با شرکت‌های خارجی را بدون مجوز قبلی دولت ممنوع کرده است.