خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 21 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ترامپ: در حل جنگ‌ها حرفه‌ای هستم، نوبت افغانستان و پاکستان است

مشرق | بین‌الملل | دوشنبه، 21 مهر 1404 - 10:24
رئیس‌جمهور آمریکا در آستانه سفر به سرزمین‌های اشغالی و مصر، در اظهاراتی مدعی شد که «در حل جنگ‌ها حرفه‌ای» است و اختلاف میان افغانستان و پاکستان را نیز با مداخله می‌تواند حل کند.
افغانستان،پاكستان،كشور،طالبان،آمريكا،بگرام،امتداد،اظهارات،حم ...

به گزارش مشرق، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در مسیر سفر به خاورمیانه در گفتگو با خبرنگاران حاضر در هواپیمای «ایر فورس وان» به تنش‌های اخیر میان پاکستان و افغانستان اشاره کرد و اعلام داشت که آمادگی دارد برای پایان‌دادن به آن نقش‌آفرینی کند.
وی با اشاره به ادعاهای پیشین خود درباره پایان دادن به برخی مناقشات بین‌المللی اظهار داشت: «این هشتمین جنگ من است که حل کرده‌ام و شنیده‌ام که اکنون میان پاکستان و افغانستان جنگ جریان دارد.
گفتم باید تا بازگشت من صبر کنند.
من در حال رسیدگی به یکی دیگر هستم، چون در حل جنگ‌ها خوب هستم.»
ترامپ این سخنان را پیش از ورود به سرزمین‌های اشغالی و مصر مطرح کرد؛ سفری که به گفته منابع آمریکایی با محوریت گفتگو پیرامون تحولات منطقه‌ای و همکاری‌های امنیتی انجام می‌شود.
این اظهارات در حالی است که بارها رئیس جمهور آمریکا خروج نیروهای این کشور از افغانستان را محکوم کرده و آن را «شرم‌آورترین» روز تاریخ آمریکا خوانده است همچنین بر بازپس گیری پایگاه بگرام تاکید کرده است.
از سوی دیگر، طالبان در واکنش به اظهارات ترامپ، تاکید دارد که هرگونه سخن گفتن از بازگشت نیروهای خارجی به افغانستان، به‌ویژه پایگاه هوایی بگرام، تجاوز به حاکمیت ملی و توهین به احساسات مردم این کشور محسوب می‌شود.
تنش‌های میان پاکستان و حکومت طالبان طی ماه‌های اخیر افزایش یافته و دو طرف یکدیگر را به میزبانی یا حمایت از گروه‌های مسلح متهم می‌کنند.
اختلافات مرزی، حملات متقابل در امتداد مرز دیورند و همچنین موضوع پناهجویان افغان در پاکستان از جمله محورهای اصلی تنش میان دو کشور به شمار می‌رود.
وزارت دفاع حکومت طالبان شب ۱۱ اکتبر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که حملات تلافی‌جویانه‌ای را علیه پایگاه‌های نظامی پاکستان در امتداد مرزهای شرقی و جنوبی افغانستان آغاز کرده است.
به گفته این وزارتخانه، این عملیات شامل هدف قرار دادن مراکزی بوده که «برای پرتاب پهپادها به داخل خاک افغانستان و نقض حریم هوایی کشور» مورد استفاده قرار می‌گرفتند.