سالانه 40 کیلومتر به بزرگراههای استان اردبیل افزوده میشود
استاندار اردبیل از اتصال استان اردبیل به شبکه ریلی کشور تا پایان سال 99 خبر داد و گفت: سالانه 40 کیلومتر به بزرگراههای استان اردبیل افزوده میشود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نخستین کنفرانس بینالمللی گردشگری استان اردبیل با هدف مطالعه فرصتها و چالشهای توسعه گردشگری با حضور مسئولان استانی و میهمانان حاضر در کنفرانس در محل سالن بصیرت دانشگاه محقق اردبیلی آغاز شد که در قالب آن جلسات تخصصی در سه گروه مدیریت و اقتصاد گردشگری، جغرافیا و گردشگری و نیز هنر و باستانشناسی برگزار میشود.
بهرهبرداری از پروژه راهآهن اردبیل در دهه فجر سال آینده
استاندار اردبیل در این کنفرانس اظهار داشت: دانشگاه محلی برای توسعه علم با تربیت منابع انسانی متخصص در رشتههای مختلف است و توسعه تمام بخشها از دانشگاه آغاز میشود.
اکبر بهنامجو با بیان اینکه در راستای توسعه استان دانشگاهها میزبان کنفرانس های مختلف میشوند، افزود: با همکاری و برنامهریزی سایر دستگاه های اجرایی چالشهای گردشگری و کشاورزی با محوریت استان اردبیل برگزار میشود.
وی با بیان اینکه برنامههای توسعه محور چشم انداز 1400 با تلاش و همت اداره کل میراث فرهنگی به صورت تخصصی تدوین و در آینده نزدیک اجرایی میشود، گفت: ایجاد زیرساختهای لازم برای اجرای طرح های گردشگری ضروری است و هر سال 40 کیلومتر به بزرگراههای استان اضافه میشود.
استاندار اردبیل از اتصال استان اردبیل به شبکه ریلی کشور تا پایان سال 99 خبر داد و افزود: در دهه فجر 99 راهآهن اردبیل به میانه تکمیل و به بهرهبرداری میرسد که به نوبه خود برای جذب توریست و مسافر گردشگری نقش اساسی دارد.
بهنامجو ویژگیهای آب و هوای متنوع فصول سال استان را منحصر بفرد بر شمرد و بیان کرد: برای افزایش گردشگر در پاییز و زمستان طرح زمستان بیدار اجرایی شده و به همین منظور با راهاندازی سه مورد دیگر از پیست اسکی تعداد پیست اسکی در استان به چهار مورد افزایش مییابد.
وی توسعه گردشگری را در سایه حمایت و مشارکت بخش خصوصی و بانکها امکان پذیر دانست و اظهار کرد: فرصتهای خوب برف زمستانی و استفاده از نعمتهای الهی و وجود منابع طبیعی در نقاط مختلف میتواند ظرفیت گردشگری در استان را افزایش دهد.
استاندار اردبیل وجود آبهای گرم معدنی در شهرستانهای استان را از نعمت الهی دانست و تصریح کرد: در کنار آبهای گرم معدنی آموزش پزشکان آبدرمانی در کشورهای ترکیه و ایتالیا ضرورت داشت که این امر مهم عملی میشود.
وی با بیان اینکه توسعه گردشگری برای ایجاد اشتغال پایدار ضرورت دارد و این بخش از محورهای توسعه استان محسوب میشود، افزود: ماندگاری مسافران در استان با افزایش تنوع گردشگری و مجتمعهای تفریحی و آبدرمانی با سرمایهگذارایهای بخش خصوصی دور از انتظار نیست و باید همه دستگاهها با همکاری و برنامهریزی میزان اشتغال در این بخشها را افزایش دهند.
بهنامجو برگزاری کنفرانسهای بینالمللی و منطقهای را برای استان اردبیل مغتنم دانست و بیان کرد: با برگزاری این کنفرانسها توسعه همه جانبه را شاهد خواهیم بود به شرطی که نتیجه همایشها عملی و اجرایی شود.
توسعه ارتباطات علمی و بینالمللی دانشگاه محقق اردبیلی
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این کنفرانس اظهار کرد: برگزاری چنین کنفرانسهای علمی می تواند در راستای توسعه گردشگری استان اردبیل مثمرثمر واقع شود و به دلیل ویژگیها و ظرفیتهای موجود در استان اردبیل امیدواریم که این کنفرانس نقطه عطفی در توسعه گردشگری استان بوده و شاهد تحولی مناسبی در گسترش توریسم منطقه باشیم.
عزیز حبیبی افزود: استان اردبیل به دلیل وضعیت جغرافیایی خود دارای قابلیتها و ظرفیتهای بسیار زیاد در حوزه گردشگری است و برای توسعه گردشگری در این استان و کسب درآمد از این حوزه نیاز به برنامهریزی دقیق و مدون و استفاده از تجربیات سایر مناطق موفق در حوزه گردشگری هستیم.
وی بیان کرد: این دانشگاه به عنوان یکی از مراکز علمی استان اردبیل برگزاری کنفرانسهای علمی در حوزه مختلف را در دستور کار خود قرار داده است و در این راستا امسال6 کنفرانس بینالمللی و دو کنفرانس ملی در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار خواهد شد.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: در سال گذشته در حالی که رشد علمی کشور 8 درصد بوده دانشگاه محقق اردبیلی با رشد بسیار قابل توجهی رشد علمی 50 درصدی را داشته است و به وجود مشکلات اقتصادی و تحریمهای موجود، این دانشگاه ارتباطهای علمی و بینالمللی خود را افزایش داده و برنامههای علمی مشترک با سایر کشورها را انجام میدهد.
حبیبی استان اردبیل را دارای ظرفیت بالا برای جذب گردشگر دانست و گفت: امیدواریم که با معرفی ظرفیتهای استان، سرمایهگذاری در صنعت گردشگری استان رونق بیشتری گرفته و به فرصتی استثنایی برای توسعه استان و کشور تبدیل شود.
وی بیان کرد: این خطه با قابلیتهای منحصر به فرد در همه بخشهای گردشگری سرآمد است و با توجه به ارتباط صنعت گردشگری با سایر حوزههای اقتصادی و فرهنگی، توسعه این صنعت میتواند توسعه سایر بخشها را هم به دنبال داشته باشد.
افزایش میزان جذب گردشگر در استان اردبیل
دبیر علمی نخستین کنفرانس بینالمللی گردشگری استان اردبیل نیز اظهار کرد: با وجود کاهش سهم بخشهای مختلف اقتصادی در کسب و کارهای نوین، سهم بخش گردشگری روز به روز افزایش مییابد.
محمد حسنزاده با اشاره به افزایش میزان جذب گردشگر در استان اردبیل در سالهای اخیر افزود: به علت وجود ظرفیتهای بالقوه در این زمینه، هنوز با نقطه ایدهآل فاصله وجود دارد و لازم است که با تدوین نقشه راه عملی، اهداف توسعه گردشگری استان با برنامه مدون دنبال شود.
در این کنفرانس بینالمللی که سخنرانان و شرکتکنندگانی از کشور ترکیه هم حضور دارند، موضوعاتی از قبیل بازاریابی گردشگری، گردشگری فرهنگی، گردشگری شهری و روستایی، گردشگری ورزشی، گردشگری سلامت، گردشگری کشاورزی و برنامهریزی و سیاستگذاری گردشگری مورد بحث قرار میگیرد.
انتهای پیام/ ع