مشهد میزبان سومین همایش ملی امنیت غذایی فرآوری، ایمنی و سلامت
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی از میزبانی مشهد برای برگزاری سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی ، امنیت غذایی ،فرآوری ،ایمنی و سلامت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سیدمحمدعلی رضوی در نشست خبری با خبرنگاران اظهارکرد: این همایش همزمان با روز جهانی غذا در بیست و چهارم مهرماه برگزار و با توجه به اینکه امروز در حالی که 700 میلیون نفر از جمعیت جهان با گرسنگی روبرو هستند، بیش از 2 و نیم میلیارد نفر از چاقی و تغذیه ناسالم رنج میبرند.
وی افزود: این آمار نشانه نابرابری شدید در دسترسی به غذای سالم و کافی در دنیا و در واقع بیانگر نوعی بحران جهانی در توازن و امنیت غذایی است بنابراین چالش اصلی در صنعت غذا و حوزه سلامت، ایجاد تعادل بین این دو مسئله است؛ یعنی فراهم کردن غذای کافی و مغذی برای کسانی که گرسنهاند و در عین حال کاهش مصرف کالری برای افرادی که دچار چاقی هستند.
رضوی خاطرنشان کرد:روز جهانی غذا توسط سازمان غذا و کشاورزی در سال 1976 به نام روز جهانی غذا نامگذاری شده و هر ساله در بیش از 150 کشور از جمله ایران ،این روز گرامی داشته میشود در همین راستا موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی نیز به عنوان مرجع علمی در این حوزه در راستای مأموریتهای پژوهشی خود اقدام به برگزاری این همایش کرده است.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی تاکید داشت : امسال نماینده سازمان فائو در ایران نیز در همایش مشهد حضور دارند که علاوه بر موضوع گرسنگی محورهایی همچون تابآوری، سلامت و ایمنی غذایی نیز بررسی میشود.
رضوی ادامه داد:حدود چهار تریلیون دلار در جهان صرف پیامدهای ناشی از سوءتغذیه و رژیمهای نادرست میشود که این موضوع به یکی از ترندهای مهم تحقیقاتی دنیا تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه 10 درصد جمعیت ایران درگیر گرسنگی یا داشتن کالری ناکافی هستند تصریح کرد: تعریف علمی گرسنگی به این معناست که کالری، ریزمغذی و درشت مغذیهای لازم را روزانه دریافت نمیکنند.
مرضیه حسینی نژاد، دبیر علمی سومین همایش ملی «امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت» نیز در ادامه گفت:چهار پنل تخصصی با محورهای «سلامت و تغذیه»، «ایمنی و ناامنی غذایی»، «امنیت غذایی و تابآوری زنجیره تأمین غذا در شرایط بحران» و «فناوری و محصولات نوین غذایی» و یک میزگرد ملی و همچنین ارائه 295 مقاله از سوی پژوهشگران 105 مرکز علمی و صنعتی کشور دراین همایش انجام می شود.
وی اضافه کرد: تاکنون 295 مقاله علمی از پژوهشگران 105 مرکز آموزشی، پژوهشی و صنعتی کشور به دبیرخانه همایش ارسال شده که بخشی از آنها به صورت پوستر ارائه و در قالب کتابچه مقالات منتشر خواهد شد.
حسینی نژاد با بیان اینکه هر ساله شاهد رشد کیفی در محتوای مقالات و سطح علمی شرکتکنندگان هستیم، گفت: این روند در دوره سوم بهویژه با حضور سخنرانان توانمند و موضوعات بهروز چشمگیرتر شده است.
وی با اشاره به تجربه بحرانهای اخیر افزود: در جریان جنگ 12 روزه دیدیم که بحران غذایی تا چه اندازه میتواند خانمانبرانداز باشد و باید کشور ما برای مقابله با چنین شرایطی آماده باشد.
دبیر علمی همایش با بیان اینکه استقبال از این رویداد چشمگیر بوده اذعان کرد: تاکنون 376 نفر در همایش ثبتنام کردهاند که از این میان 199 نفر بهصورت حضوری و 177 نفر بهصورت برخط (آنلاین) شرکت خواهند داشت.
انتهای پیام/282/.