خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 14 مهر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ابر بحران آبخوان دشت اردبیل و ضرورت چاره‌اندیشی در این حوزه - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 14 مهر 1404 - 19:53
مدیرعامل آب منطقه ای اردبیل گفت: ما در دشت اردبیل با ابر چالش و بحران آبخوان دشت روبه رو هستیم که وضعیت نگران کننده ای دارد.
آب،اردبيل،استان،الگوي،كشت،شاهد،منابع،مصرف،حيدري

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، علی حیدری عصر امروز در همایش حقوقی بخش آب در اردبیل، اظهار کرد: وضعیت دشت‌های استان به ویژه آبخوان دشت اردبیل نامطلوب است و این شرایط تبدیل به فوق بحران شده است.
وی افزود: اگر امروز برای این موضوع چاره‌اندیشی نکنیم، نسل آینده ما را مورد مؤاخذه و سؤال قرار خواهند داد که چرا با این دشت این‌گونه رفتار کردیم.
مدیرعامل آب منطقه‌ای اردبیل تلاش‌ها در بخش آب استان را برای امیدآفرینی در بین مردم مضاعف و دوچندان توصیف کرد و گفت: ما تمام توان خود را به کار گرفتیم تا شرایط بهتر و رضایت‌بخشی را در انجام امور شاهد باشیم و در این باب همراهی مردم بسیار ضروری است.
حیدری با تاکید بر بازرسی و نظارت بیشتر بر منابع آبی استان تصریح کرد: اکیپ‌‌های گشت و بازرسی از منابع آب به گونه‌ای سازمان یافته و با برنامه‌ریزی دقیق نظارت و بازرسی‌های خود را از منابع آب افزایش دادند.
وی به انتقال آب سفیدرود به اردبیل اشاره کرد و یادآور شد: این پروژه با اعتباری بالغ بر هشت هزار میلیارد تومان در بلندمدت قابل اجرا خواهد بود.
مدیرعامل آب منطقه‌ای اردبیل در ادامه خاطرنشان کرد: ما باید به سمت اصلاح الگوی کشت و تولید محصولات کم آب بر حرکت کنیم چرا که ما امروز با ابر چالشی به نام کمبود منابع آب روبه‌رو هستیم که نباید عادی‌انگاری را در این حوزه شاهد باشیم.
حیدری راهکارهای اصلاح الگوی مصرف را به صورت علمی و عملیاتی یادآور شد و اضافه کرد: 93 درصد آب‌های سطحی و زیرزمینی در سطح استان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که بهتر است تهیه و تدوین برنامه الگوی مصرف در بخش کشاورزی مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: ما سیر نزولی را در بارش‌ها در سال‌های اخیر شاهد بودیم و با وجود صرفه‌جویی در مصرف آب، نتوانستیم تعادل آبخوان‌ها و دشت‌های استان را شاهد باشیم که ضرورت دارد به سمت کشت محصولات کم آب بر حرکت کنیم که از واجبات اصلاح الگوی کشت به حساب می‌آید.
مدیرعامل آب منطقه‌ای اردبیل ادامه داد: ما در شمال استان نسبت به سایر مناطق چالش کمتری داریم ولی ضروری است تا با رعایت الگوی کشت در این مناطق بتوانیم برنامه‌ریزی‌ها و هدف‌گذاری‌ها را درست انجام دهیم.
انتهای پیام/131