خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 14 مهر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شیب تند سالمندی در کرمانشاه/ هشتمین استان پیر کشور کجاست؟

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 14 مهر 1404 - 10:53
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه از ارائه خدمات جدی روانپزشکی، فیزیوتراپی و هنری به 350 سالمند در 14 مرکز نگهداری شبانه روزی و روزانه خبر داد و گفت: کرمانشاه هشتمین استان پیر کشور است.
استان،سالمندان،كرمانشاه،سالمندي،اجتماعي،شهبازي،جسمي،بهزيستي، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، استان کرمانشاه، همواره به‌عنوان یکی از استان‌های مهم غرب کشور شناخته می‌شود، اما در کنار موقعیت جغرافیایی و فرهنگی برجسته، با چالشی جدی روبه‌روست که آینده جمعیتی و اجتماعی آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد: افزایش جمعیت سالمندان و روند رو به رشد سالمندی.
به گفته بهزاد شهبازی، مدیرکل بهزیستی استان، کرمانشاه در حال حاضر هشتمین استان پیر کشور محسوب می‌شود و شیب رشد سالمندی در این استان نسبت به میانگین کشوری، سریع‌تر و تندتر است.
این وضعیت زنگ خطری برای مسئولان و برنامه‌ریزان است، چرا که سالمندی جمعیت علاوه بر پیامدهای اقتصادی، نیازمند بازنگری جدی در نگاه‌ها و سیاست‌گذاری‌ها در حوزه بهداشت، درمان و حمایت اجتماعی است.
براساس آمارهای موجود، جمعیت سالمند کرمانشاه نیازمند خدمات جامع و متناسب با شرایط جسمی و روحی آنان است.
شهبازی با اشاره به اقدامات بهزیستی استان، اعلام کرد که هم‌اکنون 14 مرکز روزانه و شبانه‌روزی نگهداری سالمندان فعال هستند که در مجموع حدود 350 نفر از سالمندان را تحت پوشش قرار داده‌اند.
این مراکز، علاوه بر خدمات مراقبتی، امکاناتی چون خدمات روانپزشکی، فیزیوتراپی و فعالیت‌های هنری و تفریحی را به سالمندان ارائه می‌دهند تا کیفیت زندگی و توانمندی جسمی و روانی آنان ارتقا یابد.
اهمیت توجه به سالمندان تنها محدود به خدمات جسمی نیست؛ حمایت‌های روحی و روانی و فراهم کردن محیطی امن و فعال برای آنان از الزامات اساسی سیاست‌های اجتماعی و بهزیستی استان کرمانشاه است.
با توجه به پیش‌بینی رشد سالمندی در سال‌های آینده، برنامه‌ریزی دقیق و ایجاد مراکز بیشتر با خدمات تخصصی و متنوع، از جمله اولویت‌های کلان برای مسئولان محلی و کشوری محسوب می‌شود تا جامعه سالمندی کرمانشاه بتواند در شرایطی شایسته و انسانی، زندگی کند و همزمان فشارهای اقتصادی و اجتماعی بر خانواده‌ها کاهش یابد.
در چنین شرایطی، ضرورت تدوین و اجرای سیاست‌های جامع سالمندی، حمایت از خانواده‌ها، ارتقای ظرفیت مراکز نگهداری سالمندان و برنامه‌های توانمندسازی این قشر بیش از پیش احساس می‌شود، چرا که سالمندان امروز، سرمایه‌های انسانی و اجتماعی فردای استان هستند و توجه به آنان، نه‌تنها مسئولیت اخلاقی، بلکه نیاز استراتژیک کرمانشاه برای آینده‌ای پایدار و متعادل جمعیتی است.
بهزاد شهبازی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با ابراز نگرانی از روند رو به رشد سالمندی در این استان، اظهار کرد: کرمانشاه هم اکنون هشتمین استان پیر کشور محسوب می‌شود و شیب رشد سالمندی در آن نسبت به سایر استان‌ها تندتر است.
وی عنوان کرد: این وضعیت، نیازمند بازنگری جدی در نگاه‌ها و سیاست‌گذاری‌ها به سمت برنامه‌های متناسب با نیازهای حوزه سالمندی است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه در تشریح اقدامات صورت گرفته در این حوزه، گفت: هم اکنون 14 مرکز روزانه و شبانه‌روزی نگهداری سالمند در استان فعال هستند که در مجموع 350 نفر از سالمندان را تحت پوشش قرار داده‌اند.
شهبازی افزود: در مراکز روزانه ما که هشتگانه هستند، سالمندان از صبح تا ظهر یا از ظهر تا بعد از ظهر خدمات جدی روانپزشکی، فیزیوتراپی و هنری دریافت می‌کنند.
وی با بیان اینکه این خدمات با هدف ارتقای کیفیت زندگی سالمندان و حمایت از آنان ارائه می‌شود، بر اهمیت توجه به نیازهای روحی، روانی و جسمی این قشر تأکید کرد.
انتهای پیام/