خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 13 مهر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نگاه به طرح صلح دونالد ترامپ در اسرائیل - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | یکشنبه، 13 مهر 1404 - 20:12
یکصدوپنجاه و یکمین شماره پادکست «در عمق» را به موافقت مشروط حماس با طرح صلح دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ در نوار غزه اختصاص داده ایم.
درصد،طرح،توافق،احتمال،اجراي،نتانياهو،افراطي،حماس،جناح،راست،م ...

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ـ یکصدوپنجاه و یکمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهم‌ترین روندها، تحولات و همچنین شخصیت‌ها در غرب آسیا می‌پردازد، روز یکشنبه 13 مهر 1404 ضبط و منتشر شد.
در این شماره «منصور براتی»، واکنش‌های داخلی در سرزمین‌های اشغالی نسبت به طرح سازش دونالد ترامپ را از نظر می‌گذراند.
در سطح اجتماعی، نظرسنجی‌ها طی ماه‌های اخیر نشان می‌دهند که اکثریت شهرک‌نشینان صهیونیست، حتی بخشی از حامیان حزب «لیکود» (حدود 30 تا 40 درصد)، خواستار آتش‌بس در ازای آزادی اسیران هستند.
تازه‌ترین آمارها حاکی از موافقت بیش از 65 درصد ساکنان سرزمین‌های اشغالی با پایان جنگ است، در حالی‌که میزان مخالفت بین 10 تا 34 درصد متغیر بوده و در مواردی، گزینه «نمی‌دانم» تا 20 درصد آرا را شامل شده است.
با این حال، خوش‌بینی نسبت به امکان اجرای طرح کمتر از تمایل به آن است؛ به‌عنوان نمونه، نظرسنجی روزنامه «معاریو» (30 سپتامبر) نشان می‌دهد تنها 14 درصد احتمال اجرای بالا، 40 درصد احتمال متوسط و 30 درصد احتمال کم را مطرح کرده‌اند که در مجموع 55 درصد احتمال متوسط تا زیاد را باور دارند.
در سطح سیاسی، واکنش‌ها متنوع است.
رادیکال‌ترین موضع را ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی و رهبر حزب «قدرت یهودی»، اتخاذ کرده‌ است.
او اعلام کرده اگر پس از اجرای توافق و آزادی اسیران، همچنان موجودیت حماس تداوم یابد، از کابینه و ائتلاف خارج خواهد شد.
پیش‌تر در مراحل اولیه مذاکرات، مخالفت جناح راست افراطی (بن‌گویر و بتسلائل اسموتریچ، وزیر دارایی و رهبر حزب «صهیونیسم مذهبی») شدیدتر بود، اما اکنون اسموتریچ موضعی منفعل‌تر دارد و در عین تأکید بر ادامه فشار نظامی همزمان با مذاکره، صرفاً اجرای طرح را اشتباه و فرصتی برای بازسازی حماس می‌داند،
دیگر احزاب کابینه، از جمله «لیکود»، «شاس» و «یهودیت متحد توراه» با این طرح موافقت کرده‌اند.
در میان اپوزیسیون، یائیر لاپید، بنی گانتس و آویگدور لیبرمن همگی موافق و حتی مشتاق دستیابی به توافق هستند.
لاپید و گانتس حتی اعلام کرده اند که برای جلوگیری از کارشکنی جناح راست افراطی حاضرند به طرح ترامپ رأی مثبت دهند.
از سوی دیگر نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین و اصلی‌ترین جانشین نتانیاهو، این توافق را «داروی تلخ» اما ضروری دانسته و آن را نشانه شکست نتانیاهو در نابودی حماس ارزیابی کرده است.
او تأکید کرده که نتانیاهو به اهداف خود نرسیده و پذیرش این توافق، نتیجه این ناکامی است.
به‌طور کلی، جامعه صهیونیستی بیش از آنکه نسبت به اجرا شدن طرح خوش‌بین باشد، نسبت به اصلِ پایان جنگ تمایل نشان می‌دهد، و در عرصه سیاسی نیز گرایش کلی به پذیرش آن وجود دارد، هرچند جناح راست افراطی فعلاً مخالفت منفعلانه و نه رادیکال را در دستور کار خود قرار داده است.
انتهای پیام/